در نگاه اول، ممکن است فکر کنید گوشی های سری M سامسونگ، محصولاتی رده پایین و ضعیف هستند، اما با نگاهی به مشخصات گلکسی ام 30 (Galaxy M30) می توانید به اشتباه بودن چنین تصوری پی ببرید. نوع نامگذاری این گوشی کاملاً گمراه کننده است، اما باید در نظر داشته باشید که گلکسی ام 30 توانایی بیشتری نسبت به گلکسی ای 30 (Galaxy A30) دارد؛ هرچند که گوشی های سری A به عنوان محصولاتی قدرتمندتر از سری M شناخته می شوند و در حقیقت به عنوان جایگزینی ارزانتر برای پرچمدارهای گلکسی اس و گلکسی نوت معرفی شده اند. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
صرف نظر از نام گوشی، گلکسی ام 30 تنها عضو از این سری است که از صفحه نمایش Super AMOLED استفاده می کند. رزولوشن این نمایشگر، فول اچ دی پلاس (2280 در 1080 پیکسل) بوده و در بالای آن هم یک بریدگی کوچک به چشم می خورد که محلی برای تعبیه دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی است. این دوربین سلفی قابلیت تشخیص چهره و باز کردن قفل گوشی را هم دارد و البته اگر کماکان ترجیح می دهید از روش تشخیص اثر انگشت استفاده کنید، می توانید به سراغ اسکنر پشت بدنه بروید.
دوربین سه گانه تعبیه شده در پشت بدنه گلکسی ام 30 یکی دیگر از ویژگی های برجسته این گوشی مقرون به صرفه، محسوب می شود. این سیستم دوربین متشکل از یک لنز اصلی 13 مگاپیکسلی، لنز زوایه عریض 5 مگاپیکسلی و یک سنسور تشخیص عمق است که برای فوکوس زنده و اضافه کردن افکت بوکه به تصاویر پرتره کاربرد دارد.
برای اینکه مقایسه بهتری داشته باشید، بد نیست بدانید که گلکسی A30 با همان پیکربندی گلکسی ام 30، یعنی رم 4 گیگابایتی و حافظه داخلی 64 گیگابایتی، قیمت خرده فروشی نسبتاً بالاتری دارد و این در حالی است که فاقد سنسور تشخیص عمق بوده و باتری کوچکتری دارد!
حال که صحبت از باتری شد، باید اشاره کنیم که باتری پرظرفیت و 5000 میلی آمپر ساعتی گلکسی ام 30 یکی دیگر از ویژگی های جذاب آن است که باعث می شود در طول روز نیاز کمتری به شارژر داشته باشید. به علاوه، شارژر 15 واتی تعبیه شده در داخل جعبه این گوشی، می تواند باتری را با سرعت بالا شارژ کرده و آماده استفاده دوباره کند. بد نیست بدانید که این شارژر در واقع از همان مدلی است که در جعبه گوشی های سری گلکسی اس 10 هم گنجانده شده است.
با اینکه گفتیم نام گلکسی ام 30 ممکن است گمراه کننده بوده و باعث نادیده گرفته شدن قابلیتهای بالای آن شود، اما با این حال این گوشی هنوز هم جزوی از سری M محسوب شده و با محصولات رده بالا فاصله زیادی دارد. البته ارزان قیمت بودن این گوشی مزایایی هم دارد که از جمله آن ها می توان به پشتیبانی از جک 3.5 میلی متری هدفون و کارت های حافظه میکرو اس دی اشاره کرد؛ قابلیت هایی که تقریباً از بیشتر پرچمدارهای بازار حذف شده اند.
همچنین باید اشاره کنیم که گلکسی ام 30 توانایی استفاه همزمان از دو سیم کارت نانو سیم را نیز داشته و از طریق هر دو می تواند به شبکههای 4G و VoLTE متصل شود.
با اینکه تراشه پردازشی اگزینوس 7904 سامسونگ با معماری قدیمی 14 نانومتری ساخته شده و سرعت کلاک پایینی دارد، اما با این حال یک گزینه ارزان قیمت و قابل قبول برای گلکسی ام 30 محسوب می شود. استفاده از این پردازنده نه چندان قدرتمند در کنار باتری 5000 میلی آمپر ساعتی می تواند طول عمر بالایی را نیز برای باتری به همراه داشته باشد، که البته برای قضاوت دقیقتر باید تا زمان اعلام نتایج تستهای باتری منتظر بمانیم.
در مجموع باید گفت گلکسی ام 30 کاملاً فراتر از انتظار ظاهر شده و در بین دیگر هم خانواده های خود، نزدیکترین رقیب برای گوشی های مقرون به صرفه ردمی و آنر خواهد بود. به نظر می رسد سیاستهای اخیر سامسونگ برای افزایش سهم بازار گوشی های میان رده، یعنی تغییر برند سری J و تولید گوشیهای قدرتمند و ارزانی مانند گلکسی ام 30، در آینده نزدیک جواب خواهد داد و می توانیم منتظر عملکرد بهتر این شرکت کره ای در حوزه گوشیهای مقرون به صرفه باشیم.