وقتی که به سراغ بحث نوآوری برویم، تولید کنندگان تلفن هوشمند زیادی وجود ندارند که بتوانند با کمپانی اپل رقابت کنند. با توجه به اینکه سال آینده دهمین سال رونمایی از آیفون می باشد، شایعات زیادی نیز پیرامون اینکه چه امکانات جدیدی ممکن است به این گوشی هوشمند اضافه شود شکل گرفته است. در این میان پتنت (حق ثبت اختراع) جدیدی که تیم کوک و شرکا به ثبت رسانده اند نیز خبرساز شده است و این شرکت ممکن است ما را فرای تصوراتمان در سال 2017 میلادی شگفت زده کند.
این حق ثبت، تکنیکی را به نمایش می گذارد که به وسیله آن امکان قرار دادن یک سنسور محیط زیستی در سوراخ بلندگوی این گوشی هوشمند فراهم می شود. این روش به سنسورها اجازه می دهد در عین حال که توسط قاب گوشی محافظت شده اند، قسمتی از آنها با نمونه ها و محیط اطراف تماس داشته باشد.
دیافراگمی که در سوراخ بلندگو قرار داده می شود، توانایی جذب، نگهداری و دفع نمونه هایی مانند آب و هوا را خواهد داشت و این مواد را برای بررسی به سنسور خواهد رساند. داشتن بلندگویی که از آن آب خارج می شود برای صاحبان نسل دوم ساعت هوشمند اپل چیز جدیدی نیست، ولی حرکات این دیافراگم باعث تازه سازی و نمیونه گیری مجدد خواهد شد که دقت بیشتر داده ها و جلوگیری از اظلاعات ناصحیح را به همراه خواهد داشت.
کمپانی اپل دنیایی از قطعات مختلف را در این حق ثبت اختراع توضیح می دهد که امکان استفاده از آنها در بدنه این سنسور وجود خواهد داشت. سنسور اکسیژن، سنسور ماده بیولوژیکی، سنسور دما، سنسور مونواکسید و دیاکسید کربن، سنسور اوزون، سنسور رطوبت و انواع مختلف سنسور های گازی از جمله این موارد هستند.
در حالی که نمیتوان با قطعیت درباره دستگاه هایی که از این تکنولوژی بهره خواهند برد یا زمانی که اپل تصمیم خواهد گرفت تا از آن در محصولات خود استفاده کند صحبت کرد، از فواید بالقوه داشتن چنین امکاناتی بر روی گوشی هوشمند خود را نمیتوان نادیده گرفت.
دستگاه میزبان قابلیت دربافت اطلاعات از سنسورها و فرستادن نوتیفیکشنی پس از تحلیل داده ها برای کاربر را خواهد داشت. به عنوان مثال، اگر فرد صاحب چنین دستگاهی وارد محیطی شود که در آن حجم زیادی از گازهای خطرناک وجود داشته باشد، دستگاه هشداری به کاربر خواهد داد که حتی ممکن است جان او را به صورت بالقوه نجات داده باشد. از دیگر فواید همه گیر شدن این تکنولوژی در تلفن های هوشمند این است که به دانشمندان اجازه می دهد حجم گسترده ای از اطلاعات را از طریق کاربران به دست آورند.
داشتن اطلاعاتی دقیق و همزمان، به مبتلایان به آسم کمک خواهد کرد تا از محیط هایی که ممکن است جان آنها را به مخاطره بیاندازد دوری کنند و به محققان تصویر صحیحی از مکان، زمان و علت آلودگی ارائه دهد که اطلاعات مهمی جهت برداشتن قدم هایی به سمت کاهش این آلودگی ها و اثر آنها بر محیط زیست ما خواهد بود.