آیا به نظر میرسد باتری گوشی هوشمند، تبلت، ساعت هوشمند یا لپ تاپ شما سریعتر از حد معمول خالی میشود؟ در این صورت شاید بخواهید حالت صرفه جویی باتری (Battery-Saver Mode) را که به آن حالت کم مصرف یا حالت صرفه جویی انرژی هم گفته میشود، فعال کنید و آن را به طور دائم روشن نگه دارید.
اما آیا این کار درست است؟ آیا باید همیشه حالت صرفه جویی باتری را روشن نگه دارید یا این کار ممکن است در دراز مدت باعث آسیب دیدن باتری شود؟ در ادامه این مقاله از دیجی رو با ما همراه باشید تا شما را در یافتن پاسخ این سؤالها یاری کنیم.
مزایای روشن نگه داشتن حالت صرفه جویی باتری
بزرگترین مزیت فعال نگه داشتن دائمی حالت صرفه جویی باتری این است که میتوانید از دستگاه خود بدون نگرانی از اتمام شارژ باتری، مدت طولانیتری استفاده کنید. در این حالت دستگاه شما برنامهها و قابلیتهایی را که مصرف برق زیادی دارند، مانند نمایشگر همیشه روشن و بهروزرسانی خودکار برنامهها در پس زمینه را خاموش یا محدود میکند که در نتیجه آن میتوانید در هر بار شارژ چندین ساعت استفاده بیشتری از دستگاه داشته باشید.
با نگهداری شارژ بیشتر در هر بار شارژ باتری، نیاز کمتری به شارژ مکرر دستگاهتان خواهید داشت و همچنین مجبور نخواهید بود در خارج از منزل به دنبال پریز برق بگردید. از سوی دیگر، شارژ کمتر باتری باعث افزایش طول عمر آن نیز میشود. اگرچه باتریها به طور طبیعی و با گذشت زمان فرسوده میشوند، اما عادات خوب شارژ باتری و نگهداری از آن میتواند به طور قابل توجهی این روند را کُند کند.
یکی دیگر از مزایای روشن نگه داشتن حالت صرفه جویی در مصرف باتری، کاهش استفاده از دیتای تلفن همراه است. از آنجایی که دستگاه شما در این حالت، همگامسازی دیتا و فعالیتهای پس زمینه را محدود میکند، مصرف دیتا یا همان اینترنت همراه در طول زمان کمتر خواهد بود. این ویژگی برای کسانی که از بستههای محدود اینترنت همراه با حجم کم استفاده میکنند، میتواند یک مزیت بزرگ باشد.
معایب روشن نگه داشتن حالت صرفه جویی در مصرف باتری
با وجود مزایتهای که حالت صرفه جویی در مصرف باتری برایتان به ارمغان میآورد، اگر همیشه این حالت را روشن نگه دارید، احتمالاً لذت چندانی از دستگاهتان نخواهید برد!
صفحه نمایش دستگاه شما به طور دائم کمنورتر از حالت معمول بوده و دیدن محتوای آن سختتر خواهد بود. همچنین، رابط کاربری ممکن است سرعت پاسخگویی کمتری داشته و برنامهها و ویژگیهای ضروری مانند اعلانها و GPS ممکن است به درستی کار نکرده یا اصلاً کار نکنند.
علاوه بر این، با فعال نگه داشتن دائمی حالت صرفه جویی باتری، برنامهها را از همگامسازی در پسزمینه بازمیدارید. در نتیجه، ممکن است اطلاعات، خبرها، بهروزرسانیها، پیامها یا حتی تماسهای مهم خود را از دست بدهید. همچنین، ممکن است اتصال به اینترنت یا سایر دستگاهها نیز در این حالت برایتان سختتر شود.
با این حال، به نظر نمیرسد که روشن نگه داشتن دائمی حالت صرفه جویی باتری باعث آسیب خاصی به باتری گوشی هوشمند یا لپ تاپ شما شود. در واقع، کاهش بار کلی و سرعت مصرف برق میتواند حتی مفید هم باشد، از تخلیه سریع باتری جلوگیری کند و بار روی دستگاه را کاهش دهد. در ضمن همانطور که در ابتدا هم اشاره کردیم، هر چقدر باتری چرخههای شارژ کامل کمتری را طی کند (کمتر شارژ و تخلیه شود)، منطقی است که طول عمر بیشتری نیز داشته باشد. با این حال، متأسفانه مطالعات اندکی در این زمینه منتشر شده است.
چه زمانی از حالت صرفه جویی باتری استفاده کنیم؟
حال، سؤال این است که با توجه به مزایا و معایبی که برای حالت صرفه جویی باتری ذکر کردیم، چگونه و چه زمانی باید از این حالت استفاده کنیم؟ در حالی که این مسئله بیش از هر چیز به نظر شخصی فرد بستگی دارد، اما یک چیز واضح است: روشن نگه داشتن همیشگی حالت صرفه جویی در باتری باعث میشود گوشی هوشمند، تبلت یا لپ تاپ شما به اندازه معمول هوشمند و توانمند نباشد.
با توجه به مزایا و معایب حالت صرفه جویی باتری، پیشنهادهای زیر را در مورد آن میتوان مطرح کرد:
- وقتی باتری دستگاه به کمتر از 15 تا 30 درصد رسید، حالت صرفه جویی باتری را روشن کنید تا از خالی شدن کامل باتری جلوگیری شود. هر زمان هم که توانستید دستگاه خود را به برق متصل کرده و باتری آن را شارژ کنید، بهتر است حالت صرفه جویی باتری را خاموش نمایید.
- اگر قرار است روز پرمشغلهای داشته و به شارژر یا منبع شارژ دسترسی نداشته باشید، میتوانید از حالت صرفه جویی باتری استفاده کنید؛ مانند زمانهایی که میخواهید به کوهنوردی، کمپینگ یا سفر بروید.
- اگر میخواهید دستگاهتان را برای کار یا استفاده در مواقع اضطراری آماده نگه دارید، میتوانید با فدا کردن برخی امکانات که تحت تاثیر حالت صرفه جویی باتری هستند، شارژ باتری دستگاه را حفظ کرده و تنها برنامهها و قابلیتهای ضروری را فعال نگه دارید.
به طور کلی، حالت صرفه جویی باتری به عنوان یک روش موقت و کاملاً ضروری برای ذخیره باتری است و در این حالت مدیریت شارژ گوشی بهتر از روش معمول عمل میکند.
تنها زمانی از حالت صرفه جویی باتری استفاده کنید که واقعاً نیاز دارید
اگر چه حالت صرفه جویی باتری به شما کمک میکند تا عمر باتری گوشی هوشمند، تبلت یا لپ تاپ خود را افزایش دهید، اما پیشنهاد نمیکنیم که همیشه آن را فعال نگه دارید.
در حالی که استفاده حداکثری از دستگاه با هر بار شارژ جذاب به نظر میرسد، اما فعال کردن حالت صرفه جویی باتری معایبی نیز به همراه دارد. اگر شارژ باتری دستگاه شما در حال تمام شدن باشد، این معایب قابل تحمل هستند، اما زمانی که شارژ کافی در اختیار دارید، فعال کردن حالت صرفه جویی باتری ارزشی ندارد و باعث افت عملکرد دستگاه شما میشود.