برنامه نویس شدن مناسب هر فردی نیست. صنعت تکنولوژی این روزها حرف اول را میزند و همین موضوع باعث شده تا جوانها به فکر این بیوفتند که آینده شغلی خود را به تکنولوژی گره بزنند. بسیاری از این افراد در این حوزه موفق میشوند، اما آیا این شغل مناسب تمامی افراد است؟ چطور بفهمیم که به کدینگ علاقه داریم یا خیر؟ حقیقت اینجاست که بعضی از افراد از کدنویسی متنفر هستند. اگر نمیدانید که برنامه نویس شدن مناسب شما است یا خیر در ادامه این مقاله با ما همراه شوید.
1- شما فاقد خلاقیت تجربی هستید
علاوهبر داشتن پایه منطقی برای فرد برنامه نویس ، برنامهنویسی به هنر خلاقیت نیز نیاز دارد. نوشتن یک برنامه جدید مانند یک صفحه بوم خالی میماند که قلمو و پالت رنگ آمیزی شما زبان، چهارچوب و مجموعه آن را تشکیل خواهد داد. برای ساختههای خود به خلاقیتی نیاز دارید که بتواند این بصیرت را به زندگی کار شما هدیه کند.
برنامهنویسان در زمینه کدنویسی میگویند تنها یک راه برای نوشتن کد خوب وجود دارد و آن هم بسیار دور از واقعیت است! گفتن این حرف مثل این است که بگوییم تنها یک روش برای ساخت خانه، نوشتن رمان و یا پختن کیک وجود دارد! روشهای زیادی برای کدنویسی نرمافزار وجود دارد که باید به تجربه آن تمایل داشته باشید.
بدون داشتن حس کنجکاوی طبیعی، دید تونلی در شما ایجاد خواهد شد و همین موضوع در نهایت باعث میشود که برای ارائه ایدههای جدید به مشکل برخورد کنید. در این صورت است که برنامه نویسی به یک کار بسیار بیهوده و پیش و پا افتاده تبدیل شده و فقدان جرقههای هیجان و خلاقیت در آن شما را در این صنعت به جایی نخواهد کشاند.
2- شما به سمت برنامه نویسی کشش ندارید
شما در هر کاری که به آن کشش نداشته باشید، موفق نخواهید شد. این قانون دنیا و کائنات است اما در مورد برنامه نویس خیلی بیشتر از سایر شغلها صدق میکند.
یک برنامه نویس خوب باید توانایی انگیزه دادن به خودش را داشته باشد. در هسته این کار، برنامه نویسی نیز مانند هر شغل دیگری اساسا تکرار است و اگر در انجام دادن این سبک کارها با مشکل روبهرو هستید، در برنامه نویسی نیز نمیتوانید پیشرفت دلخواهی را تجربه کنید و این کار باعث فرسودگی شما خواهد شد.
در این شغل شما باید بتوانید مشکلات را با توجه به غریضه و الهامات ذهنی خود حل کنید. بسیاری از مشکلات جدید شما در کدنویسی مشابه مشکلات هفته پیش خواهد بود. از یک لوله کش خواسته نمیشود که وقتی به خانه مشتری رسید نوع جدیدی از سینک را تعمیر کند. آنها فقط مشکل را حل کرده و خودشان را برای مورد بعدی آماده میکنند.
به همین دلیل است که در برنامهنویسی پیدا کردن راه حل برخی از مشکلات را میتوانید از طریق سایر مشکلات پیدا کنید. برنامهنویسان باتجربه و به مرور زمان به گنجینهای از دانش و آگاهی تبدیل میشوند. شما باید در هر فرصتی در پیش رویتان قرار میگیرد، برای جستوجوی این الگوها و تکرارها و در نهایت کسب تجربه بیشتر پرشور و مشتاق باشید.
3- شما از مسئلههای منطقی سر در نمیآورید
یک باور غلط در مورد عرصه برنامه نویسی این است که باید حتما نابغه ریاضی باشید! حتی اگر جزو دانشآموزان ممتاز مدرسه نبودید باز هم مشکلی در ورود به برنامهنویسی نخواهید داشت اما باید توجه داشته باشید که در این حرفه مسائل را باید با توجه به منطق حل کرده و به تفکر الگوریتمی نیاز خواهید داشت.
آیا به صورت ذاتی و طبیعی تمایل شدیدی به حل پازل و مسائل دارید؟ آیا کنجکاوید که بدانید چه چیزی باعث شده در دنیای دیجیتال چنین عملکردهایی را داشته باشیم؟ اگر پاسخ شما به دو سئوال بالا منفی است به احتمال زیاد هنگام ورود به این صنعت با ناامیدی و کلافگی مواجه خواهید شد. حل مسائل باید شما را به خود جذب کند، اگر همچنین کششی را برای حل مسائل حس نمیکنید باید در مورد دنیال کردن حرفه برنامهنویسی تجدید نظر کنید.
بیشتر منطق حل مسئله است که باعث میشود برنامهنویس بتواند در این حرفه با موفقیت و بازدهی خوبی مواجه شود. هرچقدر مسئلهای که با آن درگیر شدهاید پیچیدهتر باشد بعد از حل آن احساس رضایت بیشتری را حس خواهید کرد. اگر تا به حال این حس را تجربه نکردید، برنامهنویسی برایتان سرخوردگی و ناامیدی به ارمغان خواهد آورد.
4- به تحقیق و بررسی علاقه خاصی ندارید
مهم نیست که چه مقدار در مورد کدنویسی اطلاعات داشته باشید، شما همیشه در این حرفه با قلمرو ناشناختهها روبهرو خواهید بود. ممکن است در حال کارکردن روی یک پروژه برنامه وب باشید و نتوانید چهارچوبی برای کار به دست بیاورید. ممکن است بعد از گذشت 10 سال کار در زمینه پروژههای جاوا حرفهای شده باشید و حالا از شما میخواهند پروژهای در پایتون انجام دهید.
چطور میتون از پس این مشکلات برآمد؟ هیچ کتاب راهنمایی برای حل این مسائل و مشکلات وجود ندارد که بتوانید به آن مراجعه کنید. شما در این حرفه تمامی جوابها را باید با کمک و اراده خودتان پیدا کنید. تمام چیزی که در اختیار شما وجود دارد اسناد کد، گوگل و اشتیاق شما برای رسیدن به پاسخ درست سئوالات است.
اگر تمایلی به این کار ندارید، در حرفه برنامهنویسی با پیشرفت مواجه نخواهید شد. توجه داشته باشید که همیشه باهوشترین توسعهدهندگان در زمینه برنامهنویسی نیستند که به موفقیت دست پیدا میکنند بلکه کسانی که میدانند چطور باید مشکلات را تجزیه و تحلیل کرده و تکههای یک پازل را به هم وصل کنند در این صنعت به موفقیتهای بزرگ دست پیدا خواهند کرد.
5- کار کردن در ساعات عادی را ترجیح میدهید
مشاغل برنامهنویسی انعطافپذیری خاص خودش را دارد. اکثر مشاغل در زمینه تکنولوژی نیازمند این هستند که حتما در محل دفتر کار حضور داشته باشید و برخی از آنها نیز به شما امکان دورکاری را خواهند داد. شما میتوانید به عنوان یک فریلنسر شروع به کار کنید تا بتوانید مسیر خود را در این شغل پیدا کرده و یا برای داشتن شغل سنتی و معمول برای یک کمپانی کار کنید.
توجه داشته باشید که در هر دو صورت یک برنامه نویس موفق نسبت به کارش مسئول بوده و باید خودش را آماده جلسات طولانی کدنویسی، صحبتهای کاری حتی در آخر شب و کاهش تعادل بین کار و زندگی در هر دو سناریو شغلی داشته باشد.
توسعهدهندگان نرمفزار ددلاینهای خیلی سفت و سختی دارند و سروقت تحویل دادن پروژهها اگر بخواهید به سفر بروید امکانپذیر نخواهند بود! برای اینکه کارهای واجب سر وقتشان انجام شوند به عنوان یک برنامهنویس باید زمان زیادی از اوقات شخصی خود را صرف کار کنید. حتی افرادی که به صورت فریلنس مشغول به کار میشوند هم باید ساعات زیادی را مشغول کار باشند تا بتوانند از رقبای خود در این صنعت پیشی بگیرند.
در نهایت در ساعتهای خارج از تایم کاری نیز برایتان جدا شدن از کار سخت خواهد بود و احتمالا شبها هنگام خواب نیز متوجه میشوید که ذهنتان در حال جنب و جوش و فعالیت برای پیدا کردن راه حلهای مختلف است. برای اینکه بتوانید یک برنامهنویس خوب باشید باید عشق زیادی به کارتان بدهید. برای این ک بفهمید آیا این شغل مناسب شماست یا خیر باید از خودتان بپرسید: آیا از اینکه مدام، حتی وقت خواب هم در حال کار باشید، لذت میبرید؟
6- در وهله اول به حقوق سالیانه فکر میکنید
برنامهنویسی وضعیت امرار و معاش خوبی را برای افراد ایجاد میکند و در این مورد شکی نیست. شاید در حال جستوجو و تحقیق در سایتها به دنبال پیدا کردن کار بودید و متوجه شدید که کمپانیهای بزرگ دنیا حتی به توسعهدهندگان سطح پایه نیز مزایای بسیار خوبی میدهند. شما اولین و آخرین نفری نیستید که از این مورد تعجب میکنید. سعی کنید در زمینه برنامهنویسی تمامی تلاش خود را به کار ببرید تا بتوانید سهم خود را از این شغل به دست آورید.
بازار برنامهنویسی در حال اشباع است، به همین دلیل هم مداوم باید روی خودتان سرمایهگذاری کنید تا به اندازه کافی جایگاهتان را در بازار رقابتی آن محکم و حفظ کنید. برای شروع در اغلب اوقات به یک مدرک چهار ساله نیاز خواهید داشت و با داشتن مدرک فوق لیسانس نیز در جایگاههای بالاتر شغلی قرار میگیرید.
آیا میتوانید به عنوان یک برنامهنویس درآمد بالایی داشته باشید؟ صددرصد! اما این راه آسان نخواهد بود و اگر به دنبال این هستید که به سرعت ثروتمند شوید، شاید باید دوباره روی ورود به این حرفه فکر کنید.
7- از یادگیری مداوم لذت نمیبرید
درست مانند علم پزشکی، برنامه نویس نیز نیازمند مجموعهای از مهارتهای خاص است که مدام به یادگیری و ارتقاء احتیاج دارند. با پیشرفت علم و تکنولوژی بیس دانش برنامه نویسی نیز دچار تغییر و تحول خواهد شد.
با وجود اینکه زبانهای برنامهنویسی مانند جاوا و پایتون همیشه در صدر جدول قرار داشته و جزو محبوبترین زبانهای برنامهنویسی در دنیا هستند، اما به نظر میرسد هر روز یک زبان و فریمورک جدیدی برای یادگیری وجود دارد. راهحلهای جدید، روشهای جدید، جریانات کاری جدید و … همیشه همراه شما خواهند بود.
اگر دوست ندارید مهارتهای خود را بارها و بارها ارتقاء دهید، برنامهنویسی شغل مناسبی برای شما نخواهد بود.
8- به نتورکینگ تمایلی ندارید
با وجود اینکه انجام تحقیقات و آنالیز کردن دو بخش مهم و اساسی در کد نویسی هستند، یک مهارت بسیار مهم نیز وجود دارد که تمامی برنامه نویس ها باید به آن تسلط داشته باشند و آن هم چیزی نیست به جز نتورکینگ! حمایت و ساپورت همکاران شما در زمینه پیشرفت و عبور از پلههای ترقی بسیار کمک حالتان خواهد بود.
حتی کدنویسهای حرفهای هم به کمک نیاز دارند تا از مراحل سخت و طاقتفرسایی که گاها با آن روبهرو میشوند بتوانند عبور کنند. به همین دلیل هم باید سعی کنید با کارشناسانی که میتوانند به شما کمک کنند ارتباط برقرار کرده و از تجربیات و علمشان استفاده کنید.
اغلب، درونگراها تمایل دارند تا برنامهنویسی را به عنوان حرفه اصلی خود انتخاب کنند با این حال افرادی که میتوانند با سایر برنامهنویسها پل ارتباطی ایجاد کنند از شانس موفقیت بیشتری برخوردار خواهند بود. اگر دوست ندارید از فضای امن خود خارج شده و برای گرفتن کمک از سایر افراد در پروژه خود اقدام کنید، شاید بهتر باشد تا حیطه کاری دیگری را برای خودتان انتخاب کنید.
در صورت نداشتن علاقه به برنامه نویسی باید چه کار کنید؟
اگر واقعیت را بخواهید کار، کار است و باید آن را انجام دهید. برنامه نویسی برای همه مناسب نیست اما باید توجه داشته باشید که قبل از داشتن تلاش کافی در زمینه کدنویسی هرگز تسلیم نشوید. بهترین روشی که میتوانید بفهمید کدنویسی برای شما مناسب است یا خیر این است که وارد این عرصه شوید.
اسکریپت نویسی، یک زبان برنامهنویسی و کتابهای مربوطه را یاد گرفته و مطالعه کنید. هرچیزی که درک شما در این حیطه گسترش دهد به شما کمک میکند تا بفهمید که آیا میتوانید در این حرفه موفق شوید یا خیر.
خبر خوب اینجاست که اگر به دنبال پیدا کردن شغل هستید، در زمینه تکنولوژی فرصتهای شغلی زیادی برای برنامهنویسها وجود دارد. اگر هم به تازگی فارغالتحصیل شدهاید مشاغلی غیر از برنامهنویسی برای فارغالتحصیلان علوم کامپیوتر وجود دارد که میتوانید از بین آنها انتخاب کنید. روشهای زیادی وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید از دانش و مهارت خود درآمدزایی کنید.
برنامه نویسی برای همه افراد مناسب نیست
همه میتوانند حرفه برنامه نویسی را یاد گرفته و کدبنویسند اما این بدان معنا نیست که میتوانید از این کار برای طولانی مدت به عنوان شغل هم لذت ببرید! ممکن است یک توسعهدهنده با استعداد باشید که هنوز نتوانسته کار متناسب با علاقه خود را پیدا کند.
اگر به تجارت علاقه دارید و تمایل به کار در زمینه نرمافزار و تکنولوژی دارید میتوانید همیشه نقشی را در این صنعت پیدا کنید که در آن رشد کرده و بدرخشید.
مورد شیشم واقعا لازم بود بهش اشاره بشه
خیلی از افراد رو میبینیم فقط بخاطر پول میرن دانشگاه رشته کامپیوتر یا میرن فقط وردپرس رو یاد میگیرن هر جا هم میرن به اسم طراح وب خودشون رو جا میزنن گند میزنن به وب