محققین بر این باورند که آنها بخشی از مغز انسان را که موجب به پایان رساندن “non-rapid eye movement“ یا “بدون حرکت سریع چشم” میشود را کشف کرده اند که وظیفه آن بیدار کردن فرد از خواب است.
خواب دو فاز یا مرحله دارد: مرحله حرکات سریع چشم (Rapid Eye Movement) و مرحله بدون حرکات سریع چشم (Non REM). خواب در مرحله REM يا خواب همراه با رؤیا (Dream Sleep)، آن مرحله از خواب است که در آن مغز انسان فعال است؛ NREM مرحله آرام یا پرآسایش خواب است. مراحل خواب از NREM به REM بهطور پیوسته تکرار ميشوند. هر چرخة خواب حدود 90 دقیقه به طول می انجامد و 4 تا 6 بار در طول یک خواب 7 یا 8 ساعته تکرار می شود.
پروفسور آنتونیو آدامانتیدیس استاد دانشگاه برن به همراه تیم تحقیقاتی وی با استفاده از روشهای اپتوژنتیک یافتند که یک مدار عصبی بین دو منطقه مغز انسان به نام هیپوتالاموس و تالاموس تحت فشار قرار گرفته است که موجب بیدار شدن فرد از خواب میشود. این واقعاً یک کشف هیجان انگیز است. چرا که اینک به واسطه روشهای جدید، مردم قادر خواهند بود تا خواب بهتری را تجربه کرده و با به راحتی به حالت هوشیاری یا بیداری بازگردند. علاوه بر آن، به بیمارانی که دچار اختلالات خواب هستند نیز کمک شایانی خواهد شد. به واسطه این پیشرفت، مردم از نقاط مغزی خود به درک کامل تری خواهند رسید که در الگوهای خوابی شان نیز تاثیرات به سزایی را خواهد گذاشت.