کوآلکام به تازگی الگوی مشخصی را برای عرضه تراشههای خود اتخاذ کرده است. ابتدا یک تراشه جدید از سری اسنپدراگون را معرفی میکند، سپس نسخه سریعتر آن با پسوند “+” و در نهایت نسخه ارزانتر با پسوند “s” را عرضه میکند. به عنوان نمونه، در اواخر سال 2023 شاهد عرضه اسنپدراگون 7 نسل 3 بودیم، سپس در ماه مارس نسخه قدرتمندتر 7 پلاس نسل 3 معرفی شد و اکنون نیز شایعاتی درباره مدل “s” آن به گوش میرسد. اگر چه هنوز این تراشه به صورت رسمی معرفی نشده است، اما انتظار میرود در رویداد بزرگ کوآلکام در ماه اکتبر از آن رونمایی شود. با این حال، اخیراً عکسی فاش شده که جزئیاتی از این تراشه را نشان میدهد. در ادامه با ما در دیجی رو همراه باشید.
بر اساس اطلاعات فاش شده، اسنپدراگون 7 اس نسل 3 دارای پردازنده مرکزی 20 درصد سریعتر، پردازنده گرافیکی 40 درصد سریعتر و پردازنده عصبی 30 درصد سریعتر نسبت به نسل قبل خواهد بود و در عین حال مصرف انرژی آن 12 درصد کاهش یافته است. با اینکه به صراحت ذکر نشده، اما این مقایسه احتمالاً با اسنپدراگون 7 اس نسل 2 انجام شده است. این تراشه با وجود بهبودهایی که نسبت به نسل قبلی خود خواهد داشت، جزو تراشههای پردازشی سریع بازار محسوب نمیشود و نباید آن را با مدلهای رده بالاتر کوالکام یا مدیاتک مقایسه کرد.
اسنپدراگون 7 اس نسل 3 دارای چهار هسته Cortex-A78 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و چهار هسته A55 با فرکانس 1.95 گیگاهرتز خواهد بود و همچنین از پردازنده گرافیکی Adreno 710 با فرکانس 940 مگاهرتز بهره خواهد گرفت. این سخت افزار دقیقاً مشابه چیزی است که در اسنپدراگون 6 نسل 1 هم دیده میشود، اما در آن مدل فرکانسها پایینتر است.
پردازنده گرافیکی اسنپدراگون 7 اس نسل 2 تقریباً همتراز با پردازنده گرافیکی دیمنسیتی 7300 (از نوع Mali-G615 MC2) است، بنابراین افزایش 40 درصدی آن باعث میشود اسنپدراگون 7 اس نسل 3 با تراشههای میانرده قدرتمندتر بازار رقابت کند. انتظار میرود این تراشه به سطح اسنپدراگون 7 نسل 3 (پردازنده گرافیکی Adreno 720 با فرکانس 975 مگاهرتز) نزدیک شود اما همچنان از آن عقبتر باشد. با این حال، هنوز مشخص نیست که از چه سخت افزاری در پردازنده مرکزی و چیپ گرافیکی اسنپدراگون 7 اس نسل 3 استفاده خواهد شد.
به هر حال، هوش مصنوعی مولد و ترجمه/نوشتار زبان احتمالاً نقاط قوت اصلی تراشه جدید خواهند بود. هوش مصنوعی این روزها به ترند محبوب دنیای فناوری تبدیل شده و برای اجرا به شدت به پردازنده گرافیکی و واحد پردازش عصبی متکی است. این فناوری همچنین به دوربین کمک میکند تا با استفاده از بازسازی تصویر، دادههای خام را به یک تصویر رنگی تبدیل کند.
تراشه اسنپدراگون 7 اس نسل 3 احتمالاً در گوشیهای ارزان قیمت گیمینگ نیز به کار خواهد رفت، زیرا از فناوری AFME یا Adreno Frame Motion Engine پشتیبانی میکند. این فناوری فریمهای اضافی را بدون تحمیل کردن بار اضافی بر روی پردازنده گرافیکی تولید میکند. به عنوان مثال، میتواند 60 فریم بر ثانیه را به 120 فریم بر ثانیه تبدیل کند. همچنین، تراشه جدید کوالکام از فناوری VRS Pro (تغییر نرخ سایهزنی) نیز پشتیبانی میکند.
ارتقاء اتصال هم یکی دیگر از ویژگیهای این تراشه جدید خواهد بود، اما جزئیات کامل آن هنوز منتشر نشده است. بلوتوث نسخه 5.4 قطعاً یک ویژگی جدید است (اسنپدراگون 7 اس نسل 2 تنها از بلوتوث نسخه 5.2 پشتیبانی میکند). همچنین، به نظر میرسد که صدای فضایی نیز به عنوان یک ویژگی جدید اضافه شده است.
اسنپدراگون 7 اس نسل 2 تاکنون در چندین گوشی محبوب استفاده شده است و اکثر آنها در دیجی رو معرفی شدهاند. برخی از این گوشیها قیمت مناسبی داشتند و عملکرد تراشه در آنها، مناسب و کافی ارزیابی شده است. با این حال، برخی دیگر از گوشیها در مقایسه با عملکردی که اسنپدراگون 7 اس نسل 2 ارائه میدهد، بسیار گران بودند. حال باید دید اسنپدراگون 7 اس نسل 3 چگونه ظاهر خواهد شد و آیا میتواند بدون افزایش محسوس قیمت، تغییر چشمگیری را در عملکرد و قدرت پردازشی گوشیهای میانرده ایجاد کند یا نه.