طبق اعلام قبلی، کوالکام امروز از تراشه نسل بعدی خود برای دستگاههای پرچمدار اندرویدی رونمایی کرد و باید گفت این تراشه پیشرفتهایی را در تمامی زمینهها به ارمغان آورده است. اسنپدراگون 8 نسل 1 (Snapdragon 8 Gen1) با تغییر به مجموعه دستورالعملهای جدید ARMv9 و استفاده از شیوه نامگذاری جدید، کاملاً از نسلهای قبلی جدا میشود. خوشبختانه لازم نیست زیاد صبر کنیم تا این تراشه جدید را در بازار ببینیم، چرا که اولین گوشیهای مجهز به اسنپدراگون 8 نسل 1 تا قبل از پایان سال جای میلادی عرضه خواهند شد. با دیجی رو همراه باشید.
اسنپدراگون 8 نسل 1 اولین تراشه 4 نانومتری کوالکام و اولین تراشهای است که از نسل جدید معماری CPU یعنی ARMv9 استفاده میکند. در ضمن، پیشرفتهایی که این تراشه در بخش پردازش تصویر و پشتیبانی از دوربینها داشته نیاز به توضیحاتی مفصل دارند و از همین رو سعی خواهیم کرد در مقالهای جداگانه به آن بپردازیم.
کوالکام همچنان از سه نوع هسته مختلف در پردازنده مرکزی (CPU) استفاده کرده است که البته همانطور که اشاره کردیم همگی بر مبنای ARMv9 هستند. هسته اصلی که قدرتمندترین هسته است، از نوع Cortex-X2 بوده و با فرکانس 3.0 گیگاهرتز کار خواهد کرد. پس از آن، سه هسته متوسط از نوع Cortex-A710 در نظر گرفته شدهاند که با فرکانس 2.5 گیگاهرتز فعالیت میکنند. و در نهایت شاهد تعبیه چهار هسته کم مصرف از نوع Cortex-A510 هستیم که با فرکانس 1.8 گیگاهرتز کار میکنند. به طور کلی، پردازنده مرکزی این تراشه 20 درصد سریعتر از پردازنده اسنپدراگون 888 خواهد بود و در عین حال مصرف انرژی را نیز تا 30 درصد کاهش میدهد.
در بخش پردازش گرافیکی یا GPU کوالکام از چیپ جدید ادرنو استفاده کرده که به لطف معماری جدید خود، نوید افزایش 30 درصدی عملکرد و تا 25 درصد صرفهجویی در مصرف انرژی را میدهد. در اسنپدراگون 8 نسل 1 سه ویژگی Elite Gaming توسعه داده شده که یکی از آنها به توسعه دهندگان بازی اجازه میدهد تعادل خوبی بین عملکرد و مصرف انرژی ایجاد کنند. Adreno Frame Motion Engine به GPU این امکان را میدهد که بازیها را با نرخ فریم دو برابر اجرا کنند، در حالی که از میزان مصرف انرژی هیچ تغییری نخواهد کرد. از سوی دیگر، میتوان با ثابت نگه داشتن نرخ فریم، مصرف انرژی را به نصف کاهش داد.
یکی دیگر از ویژگی های جدید رندر حجمی کلاس دسکتاپ است. نور حجمی برای جلوه های نورپردازی چشمگیر استفاده می شود، به عنوان مثال. پرتوهای خدا که به نظر می رسد طراحان سطح آن را بسیار دوست دارند. همچنین Variable Rate Shading Pro جدید است، یک VRS مبتنی بر تصویر که باید ادغام VRS را در بازی های بیشتری ساده کند. کوالکام با برخی از بزرگترین توسعهدهندگان بازی همکاری کرده است تا مطمئن شود بازیهای آنها بهترین بهره را از سختافزار میبرند.
اسنپدراگون 8 نسل 1 به یک مودم یکپارچه X65 5G نیز مجهز است که از شبکههای زیر 6 گیگاهرتز و موج میلیمتری پشتیبانی میکند و در روی کاغذ میتواند سرعتی تا 10 گیگابیت بر ثانیه داشته باشد. اتصالات محلی هم شامل پشتیبانی از وای-فای 6 و 6E بوده و به علاوه عملکرد بلوتوث نیز بهبودهایی داشته است. این تراشه جدید قادر به پخش صدای CD Lossless از طریق بلوتوث LE است و از بلوتوث LE Audio پشتیبانی میکند که نشان دهنده پیشرفتی بزرگی نسبت به فناوری موجود است. ویژگی Broadcast Audio نیز به منبع پخش صدا اجازه میدهد تا یک یا چند جریان صوتی را به تعداد نامحدودی گیرنده ارسال کند. پشتیبانی از ضبط استریو نیز از دیگر قابلیتهای صوتی اسنپدراگون 8 نسل 1 است. کوالکام همچنین با معرفی Trust Management Engine تلاش کرده تا امنیت تراشه خود را هر چه بیشتر بهبود دهد.
همانطور که در ابتدا هم اشاره کردیم، اولین گوشیهای مجهز به اسنپدراگون 8 نسل 1 تا قبل از پایان سال جاری میلادی روانه بازار خواهند شد و از همین رو به زودی شاهد رونمایی از آنها خواهیم بود.