باید این حقیقت را بپذیریم که آینده به هیچ عنوان قابل پیشبینی نیست. 50 سال قبل، وقتی مردم درباره قرن 21 و آدمهای آن پیشبینی میکردند، چیزاهایی از قبیل رباتهای خدمتکار، ماشینهای پرنده و همچنین کلونیهای انسانی در سرایات دیگر، به ذهنشان خطور میکرد. اما حالا که به این قرن رسیدهایم، هنوز از جاوربرقیهایی استفاده میکنیم که عقلشان نمیرسد چه چیزی را باید جارو کنند و چه چیزی را جارو نکنند!
با توجه به مطالبی که در پاراگراف بالا ذکر شد، نمیتوان اظهارنظر قاطع و محکمی در رابطه با محصول جدیدی که سونی در نمایشگاه امسال IFA معرفی کرده است، داشت. این محصول جدید هم چیزی نیست جر یک پروژکتور با نام اکسپریا (Sony Xperia Projector) که تصویر آن از قابلیت لمسی برخوردار بوده و میتوان همانند صفحه نمایش یک گوشی و یا تبلت، با آن کار کرد. با وجود اینکه این پروژکتور هنوز در مرحله آزمایشی بوده و تنها یک مدل اولیه از آن تولید شده است ولی با این حال توانسته توجه بسیاری را در نمایشگاه IFA به خود جلب کند.
دوباره یادآوری میکنیم که پروژکتور اکسپریا هنوز در حد یک طرح مفهومی بوده و بنابراین نوع طراحی، ویژگیهای سختافزاری و قابلیتهای آن ممکن است در آینده تغییر کند، البته اگر به مرحله عرضه تجاری برسد. با تمام این حرفها، سونی این پروژکتور را در نمایشگاه IFA به صورت فعال و آماده به کار به نمایش گذاشته بود و بازدیدکنندگان قادر بودند آن را از نزدیک مشاهده و امتحان کنند. از لحاظ ابعاد، این محصول کمی کوچکتر از یک تستر بوده، اما تصویری که پخش میکند به اندازه کافی بزرگ است.
نمونه به نمایش گذاشته شده از پروژکتور اکسپریا، تصاویر را به صورت افقی بر روی یک میز سفید تابانده بود، اما میتوان این پروژکتور را چرخانده و تصویر خروجی آن را بر روی دیوار نیز مشاهده نمود. به این نکته نیز باید اشاره کنیم که کیفیت تصاویر تابانده شده و دقت تصویری آن بسیار خوب و راضی کننده بوده است.
اما با این پروژکتور چه کارهایی میشود انجام داد؟ در جواب باید گفت پروژکتور اکسپریا بر مبنای سیستم عامل اندروید طراحی شده و بنابراین امکان اجرای بازیها و برنامههای آن را خواهد داشت. فقط کافیست تا همانند صفحه نمایش گوشی، بر روی نقطه مورد نظر از تصویر تابانده شده، لمس کنید. شاید اجرای بازیهایی از قبیل فروت نینجا برای سرگرم کردن بچهها و لذت بردن دورهمی آنها ایده خوبی باشد، اما این تنها کاربرد پروژکتور اکسپریا نخواهد بود و از این محصول میتوان برای وبگردی، مشاهده ویدیو، چک کردن ایمیل و سایر کارهای معمول، استفاده کرد.
البته پاسخگویی پروژکتور اکسپریا به ورودیها و همچنین دقت آن خیلی هم بینقص و کامل نیست. با اینکه در این موارد نیز پروژکتور سونی بسیار فراتر از انتظارات ظاهر شده، اما اگر این شرکت واقعاً قصد عرضه عمومی این محصول را داشته باشد، میتواند بیشتر بر روی این جنبهها کار کرده و نواقص موجود را برطرف نماید. شایان ذکر است که پروژکتور اکسپریا حداکثر از 10 لمس همزمان پشتیبانی خواهد کرد.
در کل به نظر میرسد سونی میتواند پروژکتور اکسپریا را به عنوان یک مرکز مدیا و سرگرمی برای منازل و اماکن مختلف، نیز به فروش برساند که مطمئناً میتواند جذابیت زیادی داشته باشد. البته همانطور که در خلال مطلب هم اشاره کردیم، این محصول هنوز جای کار زیادی داشته و سونی میتواند بهبودها و تغییرات بیشتری بر روی پروژکتور اندرویدی خود اعمال نماید.