امروز سونی در نمایشگاه IFA 2017 غوغا بپا کرد و برخلاف ال جی که تنها یک تلفن همراه برای معرفی داشت، سونی 3 مدل از تلفنهای همراه اکسپریا را در این نمایشگاه معرفی کرد. قدرتمندترین آنها سونی اکسپریا ایکس زد وان است که پرچمدار سونی در روزهای پایانی سال جاری و ماههای ابتدایی سال آینده میلادی خواهد بود. نسخه کوچکتر آن نیز با نام ایکس زد وان کامپکت و یک تلفن همراه میان رده با نام ایکس ای وان پلاس نیز معرفی شدند.
شاید در نگاه اولیه سونی اکسپریا ایکس زد وان همچون محصولات پیشین سونی به نظر برسد و شاید از دید شما جذابیت زیادی نداشته باشد اما زود قضاوت نکنید. سونی پرچمدار خود را بهویژگیهای قابلتوجهی مجهز کرده است که کمتر کاربری میتواند از آنها چشمپوشی کند. پس با دیجی رو همراه باشید در معرفی سونی اکسپریا XZ1.
طراحی و نمایشگر
شاید در نگاه اول متوجه تفاوتهای ایکس زد وان با پرچمدار پیشین سونی یعنی ایکس زد نشوید، تقصیری هم ندارید زمانی که این دو مدل را با هم مقایسه کنید متوجه تغییرات بسیار جزئی طاهری خواهید شد. این موضوع اندکی ناامیدکننده است زیرا نسلهای پیشین تلفنهای همراه سونی از نظر طراحی همیشه چیزهای جدیدی برای ارائه داشتند اما در مورد ایکس زد وان در حد اندکی جابهجایی مکان دکمهها و سنسورها تغییر در طراحی ایجادشده است.
اما اگر پیشینیان این مدل را فراموش کنیم و با دقت بیشتر به ایکس زد نگاه کنیم به جذابیت آن پی خواهیم برد. در زمانهای که تمام کمپانیها به دنبال حذف حاشیههای نمایشگر هستند سونی در طراحی پرچمدار خود نه تنها تلاشی برای حذف حاشیهها نداشته بلکه دیگر رقیبان را نیز به سخره گرفته است.
در جلو XZ1 شاهد نمایشگر 5.2 اینچ تمام اچدی آن هستیم که تفاوت چندانی با ایکس زد ندارد. بالا و پایین نمایشگر اسپیکرهای استریو آن قرار دارند که طبق گفته سونی 50 درصد قدرتمندتر از اسپیکرهای استفادهشده در ایکس زد هستند.
قاب گوشی از آلمینیوم و بهصورت یک پارچه است. در پنل پشت شاهد دوربین، سنسورهای مربوط به دوربین، فلاش LED و تگ NFC هستیم. در سمت راست بدنه شاهد کلیدهای صدا، کلید دو مرحلهای دوربین و کلید پاور که با حسگر اثرانگشت ادغامشده است هستیم. در بالا پورت هدفون و در پایین نیز پورت USB-C قرار دارند. اکسپریا ایکس زد وان نسبت به ایکس زد اندکی باریکتر و سبکتر است و این مسئله باعث شده ظرفیت باتری کاهشیافته و به 2700 میلیآمپر ساعت برسد. آخرین نکته در مورد طراحی این گوشی ضد آب بودن آن است و ایکس زد وان موفق به دریافت گواهی IP68 شده است.
دوربین: فیلمبرداری اسلوموشن و امکان اسکن 3 بعدی اشیا
اگر با دوربین اکسپریا ایکس زد اس و ایکس زد پریمیوم آشنایی داشته باشید با سختافزار یکسانی در دوربین ایکس زد وان مواجه خواهید شد، همان حسگر 19 مگاپیکسلی پیشین با امکان ضبط تصاویر صحنه آهسته با نرخ 960 فریم بر ثانیه و بدون لرزش گیر اپتیکال تصاویر.(سونی همچنان از راهکارهای نرمافزاری جهت کاهش اثر لرزشها در این مدل استفاده نموده است.)
بااینکه سختافزار دوربین همچون گذشته است اما سونی یک ویژگی نرمافزاری جدید را با نام اسکن سه بعدی به دوربین اکسپریا ایکس زد وان اضافه کرده است. این قابلیت به شما اجازه میدهد با 60 ثانیه ضبط تصویر از اجسام آنها را بهصورت سه بعدی ذخیره کنید. در حال حاضر چهار حالت اسکن صورت، اسکن سر، اسکن غذا و حالت آزاد وجود دارند. این ایده خلاقانه میتواند در صورت پشتیبانی شبکههای اجتماعی از این تصاویر و ادغام با واقعیت افزوده بسیار جذاب و کارآمد باشد و کاربران زیادی را به استفاده از این قابلیت سوق دهد. در صورت در اختیار داشتن پرینتر سه بعدی نیز میتوانید بهراحتی مدلی از جسم اسکن شده خود را بسازید. ممکن است درنهایت دیگر تولیدکنندگان تلفن همراه نیز از قابلیتی مشابه اسکن سه بعدی سونی رونمایی کنند.
سختفزار و نرمافزار
شاید خبر استفاده از چیپست اسنپدراگون 835 اندکی قدیمی شده باشد اما این چیپست هنوز هم بهترین و قدرتمندترین چیپست موبایل موجود در بازار است. در کنار این پردازنده 4 گیگابایت حافظه رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی عملکرد بینقص ایکس زد وان را تضمین میکنند. همانطور که پیشازاین نیز گفتیم ظرفیت باتری این مدل 2700 میلیآمپر است که اندکی از دیگر پرچمداران بازار کمتر است اما سونی در مدلها پیشین خود به خوبی نشان داده که میداند چگونه مصرف انرژی را مدیریت کند پس نگرانی از بابت باتری بیمورد است.
خبر خوشحالکننده اینکه اکسپریا ایکس زد وان بهصورت پیشفرض با اندروید 8.0 اوریو عرضه خواهد شد و احتمالاً اولین تلفن همراهی خواهد بود که بهطور پیشفرض با این نسخه از اندروید ارائه خواهد شد.
سونی اعلام کرده است که در تاریخ 28 شهریورماه ایکس زد وان را با قیمت 699 دلار عرضه میکند. ایکس زد وان در چهار رنگ نقرهای گرم، آبی روشن، صورتی ونوس و مشکی عرضه میشود.