سونی در شیوه نامگذاری جدید خود، سعی دارد تأکید کند که گوشیهای هوشمند این شرکت از فناوری پیشرفته و لوکس دوربینهای دیجیتالی بسیار موفق سری سونی آلفا (Sony Alpha) برخوردار هستند. البته حتی بدون در نظر گرفتن این نکته هم، سونی اکسپریا 1 II کاملترین گوشی هوشمند این شرکت ژاپنی است. این گوشی برخی از ویژگیهای مورد انتظار را بالاخره اضافه کرده و هنوز هم حرفهای زیادی برای گفتن در بازار و متمایز کردن خود از رقبا دارد.
قسمت جلوی بدنه با صفحه نمایش فوق بلند و 6.5 اینچی سونی پوشیده شده که نسبت ابعاد 21 به 9 داشته و وضوح تصویری 4K را ارائه میکند. پنل اولد این نمایشگر دارای نرخ تازهسازی استاندارد 60 هرتزی است، اما سونی فناوری جدیدی به نام Motion Blur Reduction را برای نمایش هر چه روانتر محتوا ارائه کرده است. این فناوری با تجزیه و تحلیل تک تک فریمها، میتواند لگها و وقفههای موجود را از بین ببرد. هنوز برای اظهارنظر در مورد عملکرد Motion Blur Reduction و مقایسه آن با خروجی نمایشگرهای 90 یا 120 هرتزی زود است و باید تا انجام بررسیهای بیشتر منتظر بمانیم.
سونی ترجیح داده تا از سبک طراحی کلاسیک در اکسپریا 1 II استفاده کرده و حاشیه بالای صفحه نمایش را حفظ کند. در این قسمت یک دوربین 8 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 تعبیه شده و بنابراین هیچ نیازی به بریدگی یا حفره دوربین نبوده و صفحه نمایش به طور کامل در دسترس قرار گرفته است.
همانطور که میشد حدس زد، سونی در این گوشی از جدیدترین تراشه پردازشی پرچمدار کوالکام یعنی اسنپدراگون 865 استفاده کرده که از شبکههای فایو جی زیر 6 گیگاهرتز پشتیبانی میکند. میزان حافظه رم در نظر گرفته شده برای اکسپریا 1 II برابر 8 گیگابایت و فضای ذخیرهسازی داخلی هم 256 گیگابایت است. اما خبر خوب اینکه میتوان از کارتهای حافظه برای ارتقاء فضای ذخیرهسازی استفاده کرد.
همانند اکسپریا 5، در پشت بدنه و در گوشه بالای سمت چپ اکسپریا 1 II هم یک چهارگانه تعبیه شده است. سه تا از این چهار لنز دوربین قابلیت ثبت عکس داشته و به ترتیب عبارتند از: دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی با سنسور 1/1.7 اینچی و لنز f/1.7، یک واحد تله فوتوی 12 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 که قادر به بزرگنمایی اپتیکال 3 برابری است و یک دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسلی با لنز f/2.2. دو مورد اول از این سه دوربین قابلیت تثبیت نوری تصویر یا همان OIS را داشته و همگی از فوکوس خودکار پشتیبانی میکنند. اما دوربین چهارمین یک سنسور مدت پرواز سهبعدی (3D ToF) است که برای سنجش عمق میدان دید کاربرد دارد.
برخلاف اکسپریا 1 و 5، اکسپریا 1 II دارای بدنهای با لبههای مسطح میباشد که البته برای طرفداران سری اکسپریا کاملاً آشنا و خاطرهانگیز است. در مجموع، این گوشی بسیار خوش دست بوده و از لحاظ طراحی بدنه مشکلی ندارد.
اکسپریا 1 II از یک باتری 4000 میلی آمپر ساعتی برخوردار است که می تواند به صورت بیسیم شارژ شود. شارژ سیمی هم از استاندارد Power Delivery با حداکثر سرعت 21 وات پشتیبانی میکند. و البته باید به این نکته اشاره کنیم که در اتفاقی نادر و عجیب، پس از اینکه جک صوتی 3.5 میلی متری در نسل قبلی گوشیهای اکسپریا حذف شده بود، دوباره برگشته و در خدمت کاربران خواهد بود!
در انتها به نظر میرسد اکسپریا 1 II یک گوشی پرچمدار کامل و قابل ستایش است که میتواند بار دیگر نام سونی را در بازار گوشیهای هوشمند سر زبانها بیندازد. اما به هر حال باید منتظر ماند و دید پس از عرضه چه بازخوری خواهد داشت و آیا در عمل هم میتواند ارزشهای خود را به کاربران اثبات کند یا نه.