بالاخره پس از مدتها غیبت، سونی شب گذشته با برگزاری رویدادی اختصاصی از یک گوشی هوشمند جدید رونمایی کرد. این محصول با نام اکسپریا پرو آی (Xperia Pro-I) اولین گوشی با سنسور دوربین یک اینچی است که به خارج از ژاپن راه پیدا میکند و از قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز بهره میبرد. در ادامه با معرفی این گوشی جدید با دیجی رو همراه باشید.
سنسور 1.0 اینچی اکسپریا پرو آی موسوم به Exmor RS مستقیماً از دوربین کامپکت بسیار محبوب RX100 VII سونی وام گرفته شده و البته برای استفاده در گوشی هوشمند کاملاً بهینه شده است. معنی این جمله این است که اکسپریا پرو آی از بخش بزرگی از سنسور مذکور (و نه همه آن) برای تولید تصاویر 12 مگاپیکسلی با اندازه پیکسلی 2.4 میکرومتر استفاده میکند که این اندازه پیکسل حدود 20 درصد بزرگتر از پیکسلهای آیفون 13 پرو مکس و تقریباً هم اندازه با پیکسلهای سنسور اصلی گلکسی اس 21 اولترا، البته پس از ادغام پیکسلها، است. بنابراین، حتی با وجود عدم استفاده از تمام پتانسیلهای سنسور 1.0 اینچی، اکسپریا پرو آی توانسته یکی از بزرگترین سنسورهای دوربین در دنیای موبایل را ارائه کند که تنها رقیب اصلی آن شیائومی می 11 اولترا و پیکسلهای 2.8 میکرومتری آن (باز هم پس از ادغام شدن پیکسلها) است.
بر روی سنسور Exmor RS از یک لنز 24 میلیمتری تثبیتشده با پوشش زایس استفاده شده که دیافراگمی متغیر داشته و از f/2.0 برای کمترین عمق میدان تا f/4.0 برای ارائه حداکثر وضوح، تغییر میکند.
علاوه بر سنسور Exmor RS، اکسپریا پرو آی یک جفت دوربین 12 مگاپیکسلی دیگر هم دارد که یکی از نوع اولتراواید 16 میلیمتری با دیافراگم f/2.2 و دیگری هم یک دوربین تلهفوتو 50 میلیمتری با دیافراگم f/2.4 و بزرگنمایی 2 برابر است. تکمیل کننده این ماژول دوربین قدرتمند، یک سنسور تشخیص عمق است. تنها نکته ناامید کننده در مورد سیستم دوربین اکسپریا پرو آی این است که سونی نتوانسته دوربین پریسکوپی 70 تا 105 میلیمتری با زوم اکسپریا 1 مارک 3 و اکسپریا 5 مارک 3 را در آن جای دهد.
دوباره به دوربین اصلی اکسپریا پرو آی برمیگردیم که مهمترین نقطه قوت آن نیز به شمار میرود. این دوربین دارای فوکوس خودکار پیشرفته سونی موسوم به Real-time Eye است که هم در مورد انسان و هم حیوانات، هم در عکس و هم در ویدیو، کاربرد دارد. اکسپریا پرو آی به لطف 315 نقطه فوکوس خودکار تشخیص فاز در 90 درصد فریمها میتواند روی سوژه عکاسی قفل کند. پردازشگر سیگنال تصویر Bionz X که در اکسپریا 1 مارک 3 و اکسپریا 5 مارک 3 هم مورد استفاده قرار گرفته بود، وظیفه پردازش عکسها و ویدیوها را در این گوشی بر عهده دارد.
سونی اکسپریا پرو آی را به دو کلید فیزیکی کنترل دوربین مجهز کرده است. یکی کلید شاتر دو مرحلهای با سطح بافتدار است و دیگری هم یک دکمه میانبر دایرهای است که سونی آن را به برنامه Videography Pro متصل کرده است. این برنامه امکان کنترل بیشتر و حرفهایتر روی پارامترهایی مانند تعادل رنگ سفید، نوردهی و فوکوس را میدهد. البته، برنامه دیگری با عنوان Cinematography Pro هم وجود دارد که دارای حالتهای رنگی الهامگرفته از دوربین سینمایی VENICE سونی بوده و امکان فیلمبرداری با نسبت سینمایی 21 به 9 را فراهم میکند.
از دیگر قابلیتهای دوربین اکسپریا پرو آی میتوان به فیلمبرداری 4K با حداکثر سرعت 120 فریم در ثانیه برای ضبط ویدیوهای اسلوموشن (5 برابر آهستهتر از حالت عادی) اشاره کرد. همچنین، یک مانیتور ویژه Vlog هم برای این گوشی طراحی شده که به صورت یک وسیله جانبی عمل کرده و نمایشگری 3.5 اینچی با وضوح 1280 در 720 پیکسل را به پشت بدنه اضافه میکند تا بتوان با استفاده از سنسور 1.0 اینچی قدرتمند آن به صورت سلفی نیز عکاسی و فیلمبرداری کرد.
تا به اینجا هر چه گفتیم به دوربین پشتی اکسپریا پرو آی ارتباط داشت و البته سونی هم این گوشی را با محوریت دوربین روانه بازار کرده است. اما از دیگر مشخصات سخت افزاری نیز میتوان به صفحه نمایش اولد 6.5 اینچی با وضوح 4K و نرخ تازهسازی 120 هرتز، پردازنده اسنپدراگون 888 و 12 گیگابایت حافظه رم اشاره کرد. همچنین، در این گوشی 512 گیگابایت فضای ذخیرهسازی در دسترس کاربران قرار گرفته که البته توسط کارتهای میکرو اس دی نیز قابل ارتقاء میباشد. یک باتری 4500 میلی آمپر ساعتی هم وظیفه تأمین انرژی را بر عهده دارد.
سونی در جعبه بستهبندی اکسپریا پرو آی علاوه بر خود گوشی، یک شارژر 30 وات، یک کابل USB و یک قاب محافظ نیز قرار داده است. این گوشی با قیمت سرسامآور 1799 یورویی عرضه شده و برای خرید مانیتور Vlog هم باید 199 یوروی دیگر هزینه کنید.