آیا کاری هست که پرینترهای سه بعدی قادر به انجام آن نباشند؟ یک مرد 54 ساله اسپانیایی که مبتلا به توموری در قفسه سینهاش بود اخیراً جناغ سینه و قفسه سینهای پرینت شده دریافت کرده است. در حالی که این عمل ایمپلنت، که اولین عمل از این نوع در جهان است، مانند یکی از کمیکهای تخیلی مارول به نظر میرسد، در حقیقت راه حلی زیرکانه و مفید بود که از تیتانیوم سبک اما محکم در آن استفاده شد. قابلیت پرینت گرفتن فلزات به جراحان بیمارستان دانشگاه «سالامانکا» در اسپانیا اجازه داد که بتوانند قفسه سینه پیچیده و منحصر به فرد بیمار را بسازند.
این تیم پزشکی از «آناتومیکس»، یک کمپانی واقع در ملبرون که در زمینه محصولات جراحی فعالیت میکند، کمک گرفتند تا این ایمپلنت را تهیه کنند. بر اساس اطلاعات سیتی اسکن با وضوح بالای این بیمار، این تیم استرالیایی ابتدا مدلی 3 بعدی از قفسه سینه و تومور این بیمار را تهیه کردند تا جراحان بتوانند برای این عمل برنامهریزی کنند. سپس از فایلهای 3 بعدی CAD برای ساخت این ایمپلنت استفاده کردند و آن را لایه به لایه با استفاده از این پرینتر 1.3 میلیون دلاری پرینت گرفتند.
این اولین باری نیست که از پرینترهای سه بعدی برای پرینت تیتانیومی قسمتهایی از بدن استفاده شده است، اما عضوی مصنوعی برای قفسه سینه پیش از این پرینت گرفته و جایگذاری نشده بود. «CSIRO» موسسه دولتی تحقیقات علمی، که آزمایشگاه خودش را برای انجام این پرینت در اختیار تیم پزشکی قرار داد، در این زمینه میگوید «ساختن این قسمت از قفسه سینه برای ایمپلنت کار سختی است چون این قسمت از بدن قسمتی پیچیده و هندسه و طراحی آن برای هر بیمار متفاوت است.» این ایمپلنت فلزی پرینت شده بلافاصله بعد از آماده شدن به اسپانیا فرستاده شد. حال با گذشت 12 روز از این عمل جراحی، این بیمار با قفسه سینه تیتانیومی خود در وضعیت بهبودی قرار گرفته است.