امروز مایکروسافت ابزارهای بسیاری را مبتنی بر ویندوز ۱۰ به معرض دید عموم گذاشت، محصولاتی در اندازه ها و کارایی های متفاوت…
اما در میان این محصولات، اولترابوکی به چشم می خورد که می توان آن را تاریخی دانست! اتفاقی که چندین دهه است منتظر وقوع آن هستیم. امروز، ششم اکتبر سال ۲۰۱۵ شاهد کامپیوتری هستیم که که مایکروسافت شخصا آن را می سازد. بیایید نگاهی داشته باشیم به این محصول تازه نفس در دسته کامپیوترهای شخصی هیبریدی که رقیبی بسیار جدی برای کامپیوتر سازان جهان به شمار خواهد رفت.
طراحی
اگر شما طراحی سرفیس پرو ۴ را می پسندید، ولی از فرم تبلت گونه آن ناراضی هستید، می توان حدس زد که عاشق سرفیس بوک می شوید. این لپتاپ هیبریدی که از آلومینیوم ساخته شده، بسیار به ساختار مک بوک پرو شبیه است. مایکروسافت نوعی لولا را در این هایبردی بکار برده که قبلا در هیچ محصولی دیده نشده است. “Dynamic Fulcrum” که نام این نوع اتصال است، به نمایشگر این لپتاپ این اجازه را می دهد تا با فشردن کلیدی، بطور کامل از بدنه جدا شود. البته پس از جدایی نمایشگر و تبدیل شدنش به تبلت، دیگر از پردازنده گرافیکی انویدیا اثری نخواهد بود. این اقدام مایکروسافت بسیار هوشمندانه به شمار می رود.
جدا از این طراحی خلاقانه، سرفیس بوک دارای یک ترک پد با پوسته شیشه ای که قابلیت تشخیص پنج انگشت را بطور هم زمان دارد، می باشد. علاوه بر آن ها دو پورت USB 3.0، پورت Mini Display، شیار کارت حافظه SD و سرفیس کانکت، این ابزار را همراهی می کنند.
وزن سرفیس بوک ۳٫۳۴ پوند ( یک کیلو و ۵۱۶ گرم ) و اندازه های آن ۳۱۲٫۳ در ۲۳۲٫۱ در ۱۳ و ۲۲٫۸ میلی متر می باشد. مدل های گران تر، به دلیل داشتن سخت افزار قوی تر دارای وزن بیشتری هستند.
نمایشگر
سرفیس بوک به یک صفحه نمایش ۱۳٫۵ اینچی مجهز است و تراکمی ۲۶۷ پیکسلی در هر اینچ را ارائه می دهد. این نمایشگر دارای رزولوشن ۳۰۰۰ در ۲۰۰۰ است و صفحه لمسی آن قادر به پشتیبانی از سرفیس پِن ( Surface Pen ) نیز می باشد.
سخت افزار
بهتر است این عبارت را برای شروع گفتگو در مورد سخت افزار این محصول مورد استفاده قرار دهیم:
سرفیس بوک بهترین و سریع ترین لپتاپ ۱۳ اینچی بر روی زمین است.
مایکروسافت سرفیس بوک را با قدرتمند ترین سخت افزارها تجهیز کرده تا عبارت بالا را به قاطعیت ثابت کند. نسل ششم از پردازنده های Skylake و چیپست گرافیکی HD Graphics 520 انویدیا ( پردازنده گرافیکی GeForce در حالت تبلت )، ۱ ترابایت SSD و ۱۶ گیگابایت رم مشخصات فنی سرفیس بوک را تشکیل می دهد. این ابزار همچنین از یک چیپ TRM به طور پیش فرض برای حفظ امنیت بهره می برد.
لازم است بدانیم که عمر باطری در سرفیس بوک به ۱۲ ساعت می رسد.
دو دوربین ۸ و ۵ مگاپیکسلی نیز در پشت و جلو، دو میکروفون و بلندگوی استریو با قابلیت دالبی در جلو و همچنین تعدادی سنسور ( ژیروسکوپ، مگنتومتر و غیره ) دیگر قابلیت های این ابزار ویندوزی را می سازد.
قیمت و تاریخ ورود به بازار
سرفیس بوک با قیمت ۱۴۹۹ دلار برای مدل پایه ( Core i5 – NVIDIA GPU – ۸GB Ram – ۱۲۸GB SSD ) و ۲۷۰۰ دلار برای گران ترین مدل ( Core i7 – ۱۶GB Ram – ۵۲GB SSD ) در تاریخ ۲۶ اکتبر وارد بازار خواهد شد.