در سال 2010 تبلتها گجتهای بسیار جدید و داغی بودند. کمپانی اپل نخستین آیپد خودش را عرضه کرد و سامسونگ نیز مشغول به کار بر روی تبلتهای سری گلکسی تب خود بود و دیگر کمپانیها نیز به فکر عرضه تبلتهایی اندرویدی افتاده بودند. اما درست 6 سال بعد ما هیچ تبلتی را از سوی این دو کمپانی در کنگره جهانی موبایل بارسلونا مشاهده نمیکنیم تا به این باور بیشتر یقیین پیدا کنیم که تبلتها دیگر محبوب نیستند.
البته برای آنکه عادلانه تر به این قضیه نگاه کنیم در گوشه و کنار میتوان یکی دو مدل تبلت جدید را پیدا کرد هرچند که اپل نیز از تبلت جدید خودش در کنگره جهانی امسال رونمایی نکرد. با این وجود میتوان به طور قطع گفت که آیندهی دو غول تکنولوژی کرهای سامسونگ و ال جی به تبلتها گره نخورده است.
در واقع سامسونگ، سونی، اچتیسی و ال جی در سال جدید تبلتی برای معرفی نداشتهاند و حداقل در کنفرانس برگزار شده هم به چنین موضوعی اشاره نکردند. تمام این قضیه به خاطر آن است که مردم دیگر برای معرفی یک تبلت جدیدتر اشتیاق ندارند و کمپانیهای سازنده نیز از این بی میلی مردم کاملاً با خبر هستند. هرچند که لنوو از چند تبلت ارزان و کم قدرت اندرویدی خودش رونمایی کرد ولی بعید به نظر میرسد که کسی از این قضیه خوشحال باشد. دیگر کمپانی چینی هواوی نیز از میت بوک خودش رونمایی کرد که درواقع آن نیز از لحاظ فنی یک تبلت به حساب نخواهد آمد. این دستگاه همانند سرفیس پرو مایکروسافت بر مبنای ویندوز 10، یک لپتاپ خواهد بود.
از دست رفتن محبوبیت تبلتها به دلایل زیادی مربوط میشود. یکی از دلایل یکسان شدن کارایی تمامی آنهاست. شما میتوانید چندین مدل تبلت خوب با کمتر از قیمت 200 دلار پیدا کنید که هیچ عامل تمایزی بین آنها وجود ندارد. به همین خاطر است که ساخت تبلتهای اندرویدی دیگر سود گذشته را برای کمپانیها به همراه ندارد.
دومین دلیل میتواند وجود یک تبلت کارآمد باشد که شما را در منزل و محل کار یاری خواهد کرد. بنابر این نیازی نیست که شما به فکر ارتقاء آن باشید. بدون شک ضعیف ترین تبلتها هم قادر خواهند بود تا اپلیکیشنهای پرکاربردی مانند پیام رسانها را اجرا کنند، حاوی یک مرورگر وب باشند و شما بتوانید ایمیلهای خود را با آنها چک کنید. این چرخه اتفاقات منجر میشود که شما نیازی به داشتن یک تبلت جدید و قویتر نداشته باشید.
سومین دلیلی که میتوان به آن اشاره کرد افزایش اندازه صفحه نمایش تلفنهای هوشمند است. ال جی و سامسونگ هردو از تلفنهای پرچمدار خودشان در کنگره جهانی موبایل پرده برداری کردند. پرچمدار ال جی دارای یک صفحه 5.3 اینچی و پرچمدار سامسونگ نیز مجهز به یک صفحه نمایش 5.1 اینچی است که به نظر میرسد هردو به خوبی بزرگ هستند.
اگر به یاد داشته باشید نخستین گلکسی نوت سامسونگ مجهز به یک صفحه نمایش 5.3 اینچی بود که آن را به خاطر سایز نسبتاً بزرگش فبلت نامیدند. اما امروزه چنین سایز تصویری به عنوان یک استاندارد صفحات نمایش تلفنهای هوشمند شناخته میشود. تلفنهای بزرگ استاندارد جدیدی هستند و تمامی کاربران تلفنهای هوشمند نیز هرکاری را که با یک تبلت میخواهند انجام دهند به واسطه تلفنهای خود قادر به انجام آن خواهند بود. و البته این بسیار درست است که کاربر ترجیح دهد تا گوشی کم وزن خود را به همراه داشته باشد تا تبلتی که دستانش را خسته خواهد کرد!
بنابر این زمان باور کردن این حقیقت فرا رسیده است. تبلتها شروع خوبی داشتند اما نتوانستند حیات خودشان را برای مدت طولانی همانند اسمارتفون ها تداوم بخشند. آیپد هنوز هم فروش خوبی دارد اما خود اپل هم میداند که آیفونهای نسلهای بعدی میتوانند حتی جایگزین لپتاپها نیز باشند.
تبلتها هنوز هم میتوانند به عرصه رقابت بازگردند اما برای این امر نیاز دارند که جایگزین خوبی برای لپتاپها باشند. و یا آنکه یک بوم دیجیتالی بسیار خوب برای هنرمندان باشند. با این حال هنوز هم نیاز به تغییر احساس میشود و تبلتهای کنونی ثابت کرده اند که نمیتوانند جایگزین تلفنهای هوشمند باشند.