از وسایل نقلیه هیدروژن سوز گرفته تا هایپرلوپها و خودروهای کابلی، طیف وسیعی از فناوریها و ایدههایی هستند که به منظور شکلدهی آینده حمل و نقل شهری توسعه مییابند. در ادامه این مطلب قصد داریم تا شما را با تعدادی از این فناوریهای نوین که میتوانند تجربه انسان از سفرهای شهری را به کلی متحول کنند، آشنا نماییم. با ما در دیجی رو همراه باشید.
شهرهای فردا
به عقیده سوزان شاهین، که در حال حاضر با مرکز تحقیقات پایداری حمل و نقل در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، همکاری میکند، شیوه مسافرت ما در چند سال آینده بسیار متفاوت از امروز خواهد بود.
وی میگوید: “در چند دهه آینده همه چیز تغییر خواهد کرد و این به دلیل پیشرفتهایی است که در عرصه تکنولوژیکی اتفاق میافتد. ظهور تجهیزات و فناوریهایی مانند اتومبیلهای خودران، خودروهای برقی و پیشرفتهای عظیم در بخش ارتباطات بیسیم و الکترونیکی، از جمله مواردی هستند که میتوانند باعث تحول شیوههای سفر در آینده نه چندان دور شوند.”
شاهین در ادامه میافزاید این به معنای آن است که مردم قادر خواهند بود از نقطه A به نقطه B منتقل شوند بدون اینکه مجبور به توقفهای مکرر در مسیر باشند. گزینههایی که برای مسافرت پیش روی افراد هستند نیز افزایش خواهد یافت. از جمله شیوههای حمل و نقلی فعالی مانند دوچرخهها و اسکوترهای الکتریکی، که البته اتوماسیون و خودکارسازی فرایند حرکت نیز نقش مهمی را ایفا خواهد کرد.
هایپرلوپ
با نگاهی به آینده، میتوان گفت هایپرلوپ (Hyperloop) یک ایده بنیادی است که میتواند به طور چشمگیری زمان سفر بین شهرها را کاهش دهد.
چندین شرکت تجاری مختلف، از جمله Hyperloop Transportation Technologies و Virgin Hyperloop One، در حال توسعه سیستم هایپرلوپ هستند. بد نیست بدانید که به عنوان نمونه Virgin Hyperloop One توانسته مبلغ 295 میلیون دلار کمک مالی از سرمایهگذارها دریافت کند که رقم بسیار چشمگیری است. سرمایه گذاران این شرکت عبارتند از Virgin Group، GE Ventures و SNCF.
هایپرلوپ یک شیوه حمل و نقل مدرن است که از میدان مغناطیسی برای شناور کردن وسایل نقلیه بر روی یک مسیر از پیش تعیین شده یا همان ریل، استفاده میکند. نیروی الکتریکی وسیله نقلیه را در داخل یک لوله کم فشار به جلو هدایت میکند و به لطف طراحی آیرودینامیکی فوق العاده قادر به دستیبابی به سرعتی تقریباً برابر با پروازهای هوایی است!
انتظار میرود در طول 10 تا 20 سال آینده، شهرهای زیادی به ریلهای پرسرعت هایپرلوپ مجهز شده و زمان سفرهای شهری به شکل بسیار چشمگیری کاهش یابد.
سفر با وسایل حمل و نقل بدون آلایندگی
در حالی که به نظر میرسد آینده از آن سیستمهای حمل و نقل مدرنی مانند هایپرلوپ باشد، اما وسایل نقلیه سنتی و پرکاربردی مانند اتوبوسها و قطارها نیز کماکان نقش مهمی را بر عهده خواهند داشت.
در واقع، در چند سال گذشته، شاهد معرفی اتوبوسها و قطارهای نوآورانه و مدرنی به شبکههای حمل و نقل عمومی در سراسر جهان بودهایم که نوید آیندهای درخشان را میدهند. به عنوان نمونه، در حال حاضر در یکی از شهرهای اسکاتلند به نام ابردین، که به عنوان “پایتخت نفتی اروپا” نیز شناخته میشود، ناوگان اتوبوسهای هیدروژن کار خود را آغاز کرده و مشغول به حمل و نقل مسافرین است.
در بخش ریلی نیز، یکی از شرکتهای اروپایی به نام Alstom به تازگی اولین قطار هیدروژنی جهان را عرضه کرده است. این قطار که Coradia iLint نام دارد، از سلولهای سوختی برای تبدیل هیدروژن و اکسیژن به برق استفاده میکند و قادر است به حداکثر سرعت 140 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند.
وسایل حمل و نقل اشتراکی
وقتی صحبت از وسایل حمل و نقل دو چرخ به میان میآید، اولین نکتهای که باید اشاره کنیم این است که محبوبیت برنامه به اشتراک گذاری دوچرخه به طور فزایندهای رو به افزایش است.
به عنوان نمونه، پایتخت دانمارک، یعنی شهر کپنهاگ میزبان تعداد زیادی مسیر دوچرخه سواری و خطوط ویژه حمل و نقل با این وسیله است و مسئولان شهر تمام توان خود را به کار گرفتهاند تا ایمنی دوچرخه سواران را تا جای ممکن افزایش دهند. شهردار کپنهاگ اوایل سال جاری در این باره گفته بود: “اگر میخواهید یک شهر مخصوص دوچرخه سواری ایجاد کنید، باید ایمنی دوچرخه سواری را تأمین کنید”. وی اضافه کرده که “در کپنهاگ، کودکان هنگامی که شروع به رفتن به مدرسه میکنند، دوچرخه سواری را یاد میگیرند. آنها دوچرخه سواری را با والدین خود شروع میکنند و وقتی رشد کردند دوچرخه سواری را ادامه میدهند.”