در روزهایی که کاربران بسیاری از سرویس پیام رسان تلگرام استفاده می کنند و بیشتر کاربران از سیستم هایی نظیر وایبر و واتس اپ به این سرویس مهاجرت کرده اند، حاشیه های پیرامون این سرویس پیام رسان بیش از گذشته شده است.
سرویس پیام رسان تلگرام در حدود ۱۵ میلیون کاربر در ایران دارد و با توجه به وجود برخی کانالهای غیراخلاقی و رباتهای مستهجن در این شبکه، ۲ هفته پیش کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ در کشور، موضوع مسدودسازی این شبکه را در دستور کار قرار داد که به دلیل به حدنصاب نرسیدن اعضای تصمیم گیر در این کارگروه، موضوع به جلسه آینده آن موکول شد.
اوایل هفته محمود واعظی، وزیر ارتباطات گفت: اغلب کانالهای غیراخلاقی مسدود شده اند و ما قول مسدودسازی کانال های غیر اخلاقی را از مدیران تلگرام گرفتهایم اما حالا با انتشار این خبر جدید می توان این موضوع را رده شده دانست.
پاول دوروف، مدیر عامل تلگرام در پاسخ به کاربران ایرانی در صفحه توییتر خود گفت:
آن دسته از کانالهایی که مسدود شدهاند همچنان مسدود باقی خواهند ماند اما این طبیعی است که کانالهای جدید با همان موضوعها باز شوند.
بر اساس گزارش عبدالصمد خرم آبادی، جلسه این هفته کارگروه در روز چهارشنبه برگزار نمی شود اما به هر ترتیب موضوع تلگرام در دستور کار جلسه آینده این کارگروه که در هفته آینده برپا خواهد شد، قرار دارد.
خرم آبادی در مورد پاسخ مثبت تلگرام به درخواست ایران برای مسدودسازی صفحات غیراخلاقی میگوید:
تنها ۵ درصد از کانالهای غیر اخلاقی فیلتر می باشد که آن هم از قبل مسدود بوده اند و اخیرا هیچ تغییری در آمار آنها صورت نگرفته است و مدیران سرویس تلگرام هنوز هیچ اقدامی نکرده اند.
وی افزود:
پاول دوروف مدیر تلگرام اعلام کرده است که در اجرای سیاستهای داخلی تلگرام، کانالهای غیراخلاقی را فیلتر می کنند که منظور وی صرفا کانالهای عمومی مستهجن بوده است و تاکید کرده است مسدود سازی این کانال ها هیچ ارتباطی به درخواست ایران نداشته و نخواهد داشت.
حتی بسیاری از کانالهای مستهجن و غیراخلاقی بعد از مسدود شدن، عنوان خود را از کانال عمومی به کانال خصوصی تغییر داده اند و بدون اینکه تغییری در ماهیت و محتواهایشان صورت گیرد مجددا با همان کاربران قبلی کار خود را از سر گرفته اند.
معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی با تاکید براینکه مشکلات تلگرام همچنان باقی است، خاطر نشان کرد: هیچ یک از اعضاء کارگروه تعیین مصادیق و مسئولین کشور با حضور و عضویت مردم در شبکه های اجتماعی مخالف نیستند بلکه آنچه که باعث مطرح شدن موضوع فیلترینگ برخی از شبکههای اجتماعی خارجی در کارگروه شده این است که بسیاری از این شبکه ها به هیچ وجه از قوانین و مقررات کشور تبعیت نمی کنند.
معاون قضایی دادستان کل کشور با اشاره به اینکه مشکلات فعالیت شبکه های اجتماعی خارجی نظیر تلگرام فقط به انتشار محتوای غیر اخلاقی محدود نمی شود تاکید کرد: این شبکه علاوه بر انتشار محتوای غیراخلاقی، دارای کانال ها و گروه هایی است که علیه امنیت کشور ، مقدسات اسلامی و فرهنگ و هویت ملی مردم ایران اقدام به انتشار محتوای مجرمانه می کنند و کارگروه با درنظر گرفتن همه ابعاد، این موضوع را مورد بررسی قرار داده و تصمیم مقتضی را به زودی اتخاذ خواهد کرد.
نظر شما چیست؟