این طور که به نظر میرسد، پروژه جنجالی و بحث برانگیز بلاک چین تلگرام موسوم به TON به انتهای کار خود رسیده و متوقف شده است.
پاول دورف، مؤسس و مدیرعامل تلگرام، این موضوع را در کانال تلگرامی رسمی خود اعلام و خاطرنشان کرده است که جدال فرسایشی این شرکت با رگولاتوری ایالات متحده به پایان رسید. پاییز سال گذشته، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا شکایتی را علیه تلگرام ترتیب داده بود که هدف از آن ممانعت از توزیع توکنهای TON در بین سرمایهگذاران آمریکایی بود. بنا به گزارشهای پیشین، ارزش این سرمایهگذاریها بالغ بر 1.7 میلیارد دلار بوده است.
دورف در این زمینه میگوید:
متأسفانه، دادگاهی در ایالات متحده، جلوی اجرایی شدن TON را گرفت. چگونه؟ تصور کنید که چندین نفر پول خود را برای ساختن یک معدن طلا جمع کردهاند و بعد از استخراج طلا از این معدن، قصد دارند آنها را بین خودشان تقسیم کنند. در این بین، یک قاضی میآید و میگوید: این افراد در سرمایهگذاری خود در معدن طلا، به دنبال سود هستند؛ آنها این طلاها را برای خودشان نمیخواهند، بلکه میخواهند آنها را به افراد دیگر بفروشند. به همین دلیل به آنها اجازه داده نمیشود که طلا استخراج کنند.
او این طور ادامه میدهد که: “اگر درک این موضوع برایتان دشوار است، بدانید که شما تنها نیستید. اما این دقیقاً همان اتفاقی است که در مورد TON (معدن) و Gram (طلا) افتاده است. یک قاضی با همین استدلال دستور داده که مردم حق ندارند گرام (واحد پول رمزگذاری شده تلگرام) را مانند بیتکوین خرید و فروش کنند.”
دورف در پست خود انتقادهای تندی را علیه سیاستهای آمریکا و دولت این کشور مطرح کرده و نوشته است:
متأسفانه، قاضی آمریكایی در یك مورد کاملاً درست گفته است: ما، مردم خارج از آمریكا، میتوانیم به رؤسای جمهور خود رأی بدهیم و نمایندگان مجالس خود را انتخاب كنیم، اما وقتی بحث امور مالی و فناوری میشود، وابسته به ایالات متحده هستیم. ایالات متحده از کنترل خود بر روی دلار و سیستم مالی جهانی برای بستن بانک یا حساب بانکی دیگران استفاده میکند. دولت این کشور از قدرت کنترلی خود بر روی اپل و گوگل در جهت حذف برنامههای مدنظرش از اپ استور و گوگل پلی استفاده میکند. بنابراین، کاملاً درست است که بگوییم سایر کشورها حاکمیت کاملی نسبت به آنچه در قلمرو خود میتوانند انجام دهند، ندارند. متأسفانه ما (96 درصد از جمعیت جهان که در خارج از آمریکا زندگی میکنند) وابسته به تصمیم کسانی هستیم که تنها توسط 4 درصد از ساکنین جهان که در آمریکا زندگی میکنند، انتخاب شدهاند.
آقای دورف همچنین به کاربران هشدار داده تا فریب پروژههایی را که خود را به TON و یا تلگرام نسبت میدهند، نخورند. وی در این باره گفته: “ممکن است سایتهایی را ببینید که از اسم من یا برند تلگرام یا TON برای تبلیغ و بازاریابی پروژههای خود استفاده میکنند. به آنها اعتماد نکنید و پول و اطلاعات خود را دست آنها نسپارید. هیچ یک از اعضای کنونی یا پیشین تیم ما در این پروژهها فعالیت ندارند. ممکن است شبکههایی بر پایه فناوری ارائه شده ما در TON، ظهور کنند اما بدانید که ما هیچ مشارکتی با آنها نداریم و بعید به نظر میرسد که حتی در آینده هم بخواهیم از آنها پشتیبانی کنیم. بنابراین، محتاط باشید و اجازه ندهید شما را فریب بدهند.”
مؤسس تلگرام در انتهای پیام خود میگوید:
من میخواهم این پست را با آرزوی موفقیت برای همه کسانی که در تلاش برای تمرکززدایی و ایجاد تعادل و برابری در جهان هستند، به پایان برسانم. شما در مسیر درستی هستید. این نبرد ممکن است مهمترین نبرد نسل ما باشد. امیدواریم شما در میدانی که ما شکست خوردیم، موفق باشید.