دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: پنج خرید بزرگ در تملک شرکت‌های تلفن همراه
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > اخبار > اخبار تلفن همراه > پنج خرید بزرگ در تملک شرکت‌های تلفن همراه
اخبار تلفن همراه

پنج خرید بزرگ در تملک شرکت‌های تلفن همراه

علیرضا سلیمانی اصل 3 تیر 1395 ساعت 21:40
زمان مطالعه: 9 دقیقه
خرید نوکیا توسط مایکروسافت
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

پنج خرید بزرگ در تملک شرکت‌های تلفن همراه

هرچند باری شرکت X شرکت Y را به قیمت چندین میلیون دلار خریداری می‌کند. این قیمت‌ها حتی ممکن است به چندین میلیارد نیز برسد.

در چند هفته گذشته شاهد خریداری Linkedin توسط مایکروسافت به مبلغ، ۲۶٫۲ میلیارد دلار بودیم. آیا مایکروسافت شدیداً به دنبال یک شبکه اجتماعی  برای مشاغل حرفه‌ای است؟ به نظر می‌رسد مایکروسافت برای چنین  خریدی یک دلیل منطقی و عقلانی دارد. اما ۲۶٫۲ میلیارد دلار برای یک شبکه اجتماعی کمی زیاد نیست؟ دقیقاً مایکروسافت چه انتظاری از این خرید دارد؟

به همین دلیل، قصد داریم نگاهی به پنج خرید بزرگ در دنیای فناوری که تأثیرات شگرفی را بر روی بخش سخت‌افزار و نرم‌افزار تلفن‌های همراه داشته است، بیندازیم( در این مقاله از خریدهای شرکت‌ها در زمینه شبکه صرف‌نظر کرده‌ایم. همانند تصاحب Verizon Wireless به مبلغ 1300 میلیارد که تنها ۴۵ درصد سهام آن مختص به Vodafone بود ).

جدای از این مسائل می‌دانیم از کجا باید شروع کرد.

۵. اوراکل شرکت Sun را تصاحب می‌کند

اوراکل

۷.۴ میلیارد – سال ۲۰۰۹ میلادی

ما در بخش فناوری موبایل ممکن است بزرگ‌ترین عواقب ناشی از خریداری Sun، به‌عنوان ثبت اختراع را سقوط آندروید به یادآوریم. باوجوداین واقعیت که هردوی Oracle و Sun به پلتفرم تلفن‌های همراه و منبع باز گوگل، همراه با استفاده از کدهای Java به‌عنوان یک رقیب سرسخت، گنجانده شدند. اخیراً نیز در دادگاه گوگل متحمل میلیاردها خسارت به سبب استفاده بدون گرفتن مجوز نرم‌افزاری شده است. درواقع احرازشده که چیزی در حدود ۱۱۵۰۰ خط از API های جاوا در پلتفرم اندروید گوگل کپی‌برداری شده است.

بااین‌حال دادگاه دو بار حق را به شرکت گوگل داده است. به این دلیل که کار این شرکت به‌نوعی استفاده منصفانه از مالکیت معنوی بوده است. قسمت جالب این است که خود شرکت اوراکل زمانی مشغول به طراحی سیستم‌عامل تلفن همراه بود است، اما به دلیل نداشتن تخصص کافی، از انجام این کار منصرف شده است.

۴.تصرف نوکیا توسط مایکروسافت

نوکیا

۷.۸ میلیارد – سال ۲۰۱۴

در مورد این‌که چه اتفاقاتی رخ داد که سبب این خرید شد، افکار خود را با شما درمیان گذاشته‌ایم. که آیا چنین خریدهایی مثمر ثمر بوده است یا خیر؟

مایکروسافت بخش سخت‌افزاری نوکیا را به امید آن خریداری کرد که بتواند خود یک بخش سخت‌افزاری در بخش موبایل داشته باشد، تا بتواند پلتفرم ویندوزفون خود را از طریق آن منتشر سازد. ویندوزفون به یک چاره برای اپل و مقداری تفاوت برای زنده ماند نیاز دارد. اما به نظر می‌رسد ویندوزفون پلتفرمی برای مصرف‌کننده‌ها نیست. این قرارداد تنها برای یک سال بود و بعدازآن نیز ملغی شد. هر چیزی که از بخش تلفن همراه مایکروسافت به‌جامانده است، شایعه شده که قرار است به یک بخش کلی خدمات و فروش تبدیل شود.

اما بخش به‌جامانده نوکیا که در تملک مایکروسافت نیست، قرار است باقدرت بیشتر با استفاده از پلتفرم اندروید به بازار برگردد.

۳.گوگل بخش تلفن همراه موتورولا را می‌خرد

موتورولا

۱۲.۵ میلیارد – سال ۲۰۱۲

در رابطه با این تملک می‌توانیم بگوییم: این تملک بیشترین تأثیر را در زنده نگه‌داشتن یک نام تجاری در بخش تلفن همراه داشته است. در ابتدا گوگل گفت که علاقه‌مند به ۱۷۰۰۰ پتنت( حق اختراع ) موتورولا شده است و بخش‌های دیگر موتورولا به یک مرداب تبدیل‌شده است، که بعدها به پروژه  Ara در گوگل تبدیل شد.

گوگل با داشتن کنترل اندروید، فکر می‌کرد که نمی‌تواند یک تلفن همراه جدید با سخت‌افزارهای بهتر بسازد. زیرا از بالا تا پایین این شرکت مشغول بخش نرم‌افزاری بودند. اما Moto X در یک کارخانه در شیکاگو، باکار بر روی یک برند رنگارنگ، دوستانه و مردم‌پسند این رویه را تغییر داد.

ما تغییر در فلسفه را با انتقال موتورولا از گوگل به لنوو دیده‌ایم( انتقالی با مبلغ ۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ ). اما این انتقال زمانی آنجا شد که تلفن‌های همراه Moto بیشتر شبیه به یک ماشین شده بودند تا شبیه به یک دستیار. این برند به‌اندازه‌ی کافی برای نگه‌داشتن مشتریان در حوالی یک شرکت زنده ماند.

در این میان، گوگل هنوز برای ماندن در این بازار تلاش خود را می‌کند. اما درزمینهٔ تلفن‌های هوشمند به این نتیجه رسیده است که نمی‌تواند به ایجاد یک کارخانه سخت‌افزاری بپردازد، درحالی‌که کیفی از بخش‌های نرم‌افزاری بر روی دوش خود دارد.

۲.تصاحب واتس اپ توسط فیس‌بوک

واتس اپ

۱۹ میلیارد دلار – سال ۲۰۱۴

به نظر منصفانه نمی‌رسد که واتس اپ را یک پیام‌رسان برای تمامی پلتفرم‌های موبایل دانست. اگرچه نسخه‌های مختلف آن برای انواع تلفن‌های همراه وجود دارد. حال سؤال اینجاست که چرا فیس‌بوک با داشتن پیام‌رسان مخصوص به خود اقدام به خریداری واتس اپ کرد؟

به نظر می‌رسد فیس‌بوک اطلاعات زیادی را جمع کرده است. البته بیشتر این اطلاعات توسط تلفن همراه تائید شده‌اند. ما هنوز نمی‌دانیم که این شرکت چگونه فیس‌بوک از پس میلیون‌ها مخاطب واتس اپ بر خواهد آمد؟ با پیوستن واتس اپ به فیس‌بوک هزینه سالیانه ۰.۹۹ دلاری واتس اپ برداشته‌شده است. به سبب رایگان شدن و رمزنگاری اطلاعات ردوبدل شده بین کاربران، واتس اپ با استقبال خوبی مواجه شده است.  در همین حال نیز پیام‌رسان فیس‌بوک بیشتر ویژگی‌های واتس اپ را دارا است. به‌علاوه دستیار M و تعداد زیادی اموجی و استیکر.

هردوی پیام‌رسان‌های فیس‌بوک و واتس اپ رایگان بوده، ولی فیس‌بوک با جمع‌آوری اطلاعات موجود و فروختن آن‌ها به شرکت‌های تبلیغاتی درآمد هنگفتی را کسب می‌کند. به‌راحتی می‌توان گفت با داشتن کاربر میلیونی، آب دهن هر کسی برای استفاده از این موقعیت به راه می‌افتد حتی شما دوست عزیز.

 

۱.آواگو  برادکام را می‌خرد

برادکام

۳۷ میلیون دلار – ماه می سال ۲۰۱۵ میلادی

عجیب است که شما در مورد این تصاحب نشنیده باشید و یا به آن اهمیتی نداده باشید. طبق گزارش بلومبرگ ، این خرید، یکی از بزرگ‌ترین خریدها در بخش فناوری، در زمان حاضر بوده است. البته قبل از اینکه شرکت دل،  EMC را به مبلغ ۶۷ میلیارد دلار در اکتبر بخرد.

اگر شما دارای یک تلفن همراه هوشمند، همراه با Wi-Fi هستید، بدون شک یکی از چیپست‌های شرکت Broadcom در تلفن همراه شما وجود دارد( این احتمال در صورت آیفون بودن تلفن همراه شما بیشتر است ). این شرکت بیشتر از هر شرکت دیگری اقدام به تولید این نوع از چیپست‌ها می‌کند.

آواگو قبل از این به انتشار چیپست‌های OEM خود می‌پرداخت. داشتن سهم زیادی از تولید سخت‌افزارهای اپل به‌اندازه کافی برای این شرکت اعتبار می‌آورد. در همین حال شما ممکن است بپرسید، فروش این وسایل الکترونیک در این حلقه بی‌نهایت به کجا خواهد رسید. بسیاری از تحلیل گران، دورنمای مبهمی را ترسیم می‌کنند.

یک چالش برای Broadcom طراحی جدید تاسیات خود طبق تمایلات اپل است. داشتن سفارش‌های قطعات برای هر شرکتی در طول سال، اغواکننده به نظر می‌رسد. اما از این نوع سفارش‌ها برای شرکت‌هایی غیر از اپل نیز وجود داشته است.

زمان و اعداد به‌خوبی درباره همکاری این دو خواهند گفت.

شما چه فکری می‌کنید؟

بازار پر از فرصت‌ها است. اما کلیشه‌ها به آنچه در آینده اتفاق می‌افتد واقف نیستند. ممکن است این موشک درزمانی نامعلوم منفجر شود. آیا فکر می‌کنید با داشتن و یا نداشتن این درک آیا این معاملات ارزش دست دادن داشتند؟ در زمان حاضر چه؟ آیا ما چیزی را از قلم انداخته‌ایم؟ شاید از اصل قضیه کمی دور شده باشیم؟

تفکرات خود را با ما در نظرات در میان بگذارید.

 

 

 

 

 

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
برچسب ها: اوراکل, بازار تلفن همراه, تلفن همراه, خریدهای بزرگ, گوگل, موتورولا, نوکیا
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy0
Angry0
Cry0
Surprise0
مقاله قبلی اسکای IM-100 و شارژر بی‌سیم آن بازگشت پن تک با گوشی هوشمند اسکای IM-100
مقاله بعدی معرفی پرچمدار جدید هام تام، HT10 معرفی گوشی هوشمند HT10؛ پرچمدار جدید هام تام

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • تور روسیه
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

تکنو مگابوک S16

تکنو مگابوک S16 معرفی شد؛ هوش مصنوعی و قدرت فوق‌العاده در یک لپ‌تاپ 16 اینچی

اسنپدراگون 8 الیت 2

اسنپدراگون 8 الیت 2 زودتر از موعد هر ساله معرفی خواهد شد

آیکو نئو 10 پرو پلاس

آیکو نئو 10 پرو پلاس معرفی شد؛ غول جدید گیمینگ با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 144 هرتز

مطالب مرتبط

تکنو مگابوک S16
اخبار تلفن همراهتکنو

تکنو مگابوک S16 معرفی شد؛ هوش مصنوعی و قدرت فوق‌العاده در یک لپ‌تاپ 16 اینچی

31 اردیبهشت 1404 ساعت 18:32
اسنپدراگون 8 الیت 2
اخبار تلفن همراه

اسنپدراگون 8 الیت 2 زودتر از موعد هر ساله معرفی خواهد شد

31 اردیبهشت 1404 ساعت 12:10
آیکو نئو 10 پرو پلاس
اخبار تلفن همراهسایر کمپانی ها

آیکو نئو 10 پرو پلاس معرفی شد؛ غول جدید گیمینگ با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 144 هرتز

30 اردیبهشت 1404 ساعت 19:29
تراشه XRing 01 شیائومی
اخبار تلفن همراهاخبار سخت افزارشیائومی

تراشه XRing 01 شیائومی چه ویژگی‌هایی دارد؟ همه اطلاعات تا این لحظه

29 اردیبهشت 1404 ساعت 20:27

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور