با توجه به زنجیرهای اطلاعاتی کارشناسان iFixit، نسخههای قدیمی iPhone 6s و 6s پلاس دارای مشکلی هستند که اپل نیز به خوبی از آن آگاه بوده اما تا به حال هیچ عکسالعملی نسبت به آن انجام نداده است. شما میتوانید گزارش مشکلات را در انجمن پشتیبانی اپل مطالعه کنید که تعداد زیادی از این گزارشها مربوط به مشکل لمس صفحهنمایش و همینطور وجود یک نوار سوسو زننده افقی در بالای آن است.
این مشکل توسط کارشناسان iFixit “بیماری لمسی” لقب گرفته و بسیاری از کارشناسان تعمیر مستقل نیز با این مشکل در گوشیهای ساخت سال 2015 اپل برخورد کردهاند. کافیست تنها به تجربه برخی از این کارشناسان مستقل رجوع کنیم تا شدت این مشکل را متوجه شویم. یکی از تعمیرکاران اهل نیواورلئان میگوید بیش از 100 مورد آیفون 6اس و 6 اس پلاس را در یک ماه تنها بخاطر مشکل لمس صفحهنمایش تعمیر کرده است. جیسون ویلمر نیز صاحب یک مغازه تعمیراتی در میسوری است، او میگوید هر هفته چند آیفون 6S و 6S Plus را بخاطر تعمیر مشکل لمس صفحه نمایش به مغازهاش میآورند. او میگوید:
این مسئله به اندازه کافی شایع است که من فکر میکنم هر آیفون 6S و 6s پلاس یک بمب ساعتی در درون خود دارد که پس از پایان زمان مورد نظر، صفحه نمایش آن دچار مشکل میشود.
در حالی که بسیاری از کارمندان اپل از این مشکل آگاهی دارند، با این حال هنوز اپل واکنش رسمی به آن نشان نداده است. اگر ضمانت نامه نیز به پایان زمان خود رسیده باشد که احتمال آن نیز با توجه به گذشت یک سال بسیار زیاد است، اپل تنها شما را برای خرید یک گوشی جدید راهنمایی خواهد کرد.
مایکل هیو، یکی از متخصصان تعمیراتی میگوید:
مسئله مسخره این است که با وجود آگاهی اپل، هیچ فراخوانی برای حل رایگان این مشکل را صادر نمیکند. اگر شما صاحب یک آیفون از خانواده 6s هستید و هنوز به این مشکل برخورد نکردهاید، احتمالا گوشی شما دیگر دچار این مشکل نخواهد شد.
چرخاندن گوشی یا فشار روی صفحهنمایش راه حلهای موقت برای دور زدن این مشکل هستند اما بیماری لمس با گذشت زمان فضای بیشتری از صفحهنمایش را به تصرف خود در میآورد. وضعیت بدتر و بدتر میشود تا زمانی که گوشی دیگر به هیچ لمسی واکنش نشان نمیدهد. جالب این جا است که حتی تعویض صفحهنمایش هم یک راه حل موقتی است و پس از مدتی نیز مجددا با این مشکل روبهرو خواهید شد.
کارشناسان تعمیر علت اصلی چنین مشکلی را یک جفت ریز تراشه کنترل لمس میدانند که بر روی مادربورد نصب شده که وظیفه این چیپها محاسبه محل لمس انگشت کاربر بر روی صفحهنمایش است. از آنجا که سیستم هوشمند اپل برای بررسی مشکلات مادربورد توانایی ندارد، مراجعه به یک اپل استور برای تعمیر رایگان گوشی نیز کاملا بیفایده است.
نظریههای دیگری نیز در این رابطه وجود دارد، یکی از نظریهها به نقص تولید تراشه U2402 کنترل لمس برمیگردد. متهم بعدی نیز پورتهای اتصال صفحهنمایش به مادربورد هستند که ممکن است به دلیل ضعف ساختاری بدنه آیفون و با خم و راست شدن آن دچار ترک شده و به طور طبیعی اتصالات خود را از دست بدهد و در نهایت در ارتباط صحیح و انتقال کامل اطلاعات مربوط به لمس دچار مشکل شود.
مشکل دیگری که گریبان گیر دارندگان آیفون 6S و 6S پلاس است، هزینه بسیار گران تعمیرات آنهاست. خرید یک گوشی جدید یا حتی خرید مادربورد به تنهایی میتواند هزینه زیادی را روی دست شما بگذارد. راه حل ارزانتر تعویض چیپ مربوطه است که توسط کارشناسان تعمیر iFixit نیز پیشنهاد میشود. بنابراین اگر هنوز گوشی شما شامل ضمانت میشود، بهتر است آن را برای تعویض مرجوع کنید. البته این مورد در ایران عزیزمان قابل اجرا نیست و باید به تعمیرکاران آزاد شهرتان اعتماد کنید. قابل ذکر است که برخی از مراکز تعمیراتی اقدام به مقاوم سازی بدنه آیفون برای جلوگیری از خم شدن آن نیز میکنند که شاید برای برخی مفید واقع شود.