ساخت وب سایت از مبتدی تا حرفه ای به زبان ساده با سیستم مدیریت محتوای وردپرس
در دنیای امروز زندگی بدون اینترنت و ابزارهای وابسطه به آن غیر ممکن به نظر میرسد. در چند سال اخیر با افزایش وب سایتهای مختلف و تجارت الکترونیک کم کم روش های سنتی خرید، مطالعه و غیره در حال رنگ باختن است.
در گذشته شاید داشتن یک وب سایت شخصی، فروشگاهی و … برای هر شخص نیاز به داشتن مهارت و دانش بسیار بود، ولی در حال حاضر با وجود ابزاهای نوین، وب سایت های بزرگی که در روز میلیون ها بازدید نیز دارند با کمترین دانش برنامه نویسی و درک هسته اصلی، ساخته و به قدرت رسیدهاند.
شاید شما نیز خواستهاید یک وب سایت برای خود راه اندازی کنید، اما بعد پشیمان شدهاید چرا که تصور میکنید که این کار مستلزم دانستن برنامه نویسی است و پیچیدگی بسیاری دارد. اما این یک اشتباه مطلق است و ما قصد داریم در چند جلسه مثل آب خوردن به شما آموزش دهیم چگونه یک وب سایت برای خود راه اندازی و طراحی کنید.
آیا میخواهید یک فروشگاه داشته باشید؟ یا شاید هم دوست دارید یک وبلاگ خبری درست کنید. تفاوتی ندارد که چه وب سایتی میخواهید با دیجی رو همراه باشید تا از کوچکترین و پیش پا افتاده ترین مسائل برای ساخت یک وب سایت بزرگ آگاه شوید. این آموزش به صورت نوشتاری و ویدیویی ارائه خواهد شد پس نگران نباشید در جاهایی که نیاز به ویدیو و یا تصویر باشد، آن را اضافه خواهیم کرد.
اصولا هر چیز پیش نیازهایی دارد و ما برای ساخت یک وب سایت به یک دامنه، یک هاست و یا سرور و ابزارهای راه اندازی و ساخت سایت نیازداریم.
دامنه چیست؟
شما روزانه قطعا در محیط اینترنت به سایتهای زیادی مراجعه میکنید. از موتور جستجو هایی مانند گوگل و بینگ گرفته و یا سایتهای خرید و یا خبری مانند دیجی رو. هر کدام از این سایت ها چه موتور جستجو و چه سایتهای دیگر یک نام برای خود دارند و با طریق این نامها می توان سایتها و وبلاگ های مختلف را تشخیص داد. بعضی ها پسوند های متفاوتی دارند که معروف ترین و جهانی ترین آنها پسوند com است. پسوندی نیز برای هر کشور وجود دارد مانند ir که مختص کشور ایران است. این روز ها بیشتر دامنه های خوب و با معنی رزرو و خریداری شدهاند و شما برای داشتن یک دامنه با معنی باید چند روزی فکر کنید! می توانید برای چک کردن دامنه های آزاد به وب سایتهای فارسی و یا سایت های معروف مانند whois مراجعه کنید و با نوشتن نام دامنه به همراه پسوندهای مجاز مانند digiro.ir، آزاد بودن دامنه را بررسی کنید(البته دامنه digiro.ir رزرو شده است فکر خرید آن را از سر خود بیرون کنید. 🙂 )
دامنه های داخلی مانند ir اصولا قیمت پایین تری نسبت به دامنه های بین المللی مانند com دارند و در حال حاضر میتوانید با جستجو در گوگل و پیدا کردن یک سایت فروش دامنه، با کمتر از 10 هزار تومان یک دامنه خوب تهیه کنید. ثبت دامنه های ir نیازمند ساخت شناسه در وب سایت ایرنیک است که آن هم کار سختی نیست، اما برای ساخت شناسه در این سایت به علت توضیحات و نقشه سایت گیج کننده کمی سردرگم خواهید شد، میتوانید بعد از ساخت شناسه در سایت ایرنیک به صورت مستقیم از همان سایت دامنه خود را خریداری کنید اما با این کار کلاه سر خود گذاشتهاید زیرا شرکت هایی که نمایندگی ایرنیک را دارند با یک چهارم قیمت، همان دامنه را به فروش می رسانند!
هاست و یا سرور چیست؟
خوب بعد از ثبت دامنه، نوبت به خرید یک هاست میرسد. هاست محل ذخیره اطلاعات سایت شما خواهد بود. هاست یک سرور است که فضایی نیز برای ذخیره اطلاعات در آن در نظر گرفته شده. سرور نیز مانند سیستم شما سخت افزار و حافظه دارد همانطور که شما یک نرم افزار و یا اپلیکیشن را در موبایل و یا لپ تاپ خود نصب و اجرا می کنید، یک سایت هم نیاز به همین سخت افزار دارد تا بتواند بر روی آن نصب و اجرا شود. معمولا هاست های رایگان و یا ارزان به صورت اشتراکی به فروش میرسند، یعنی یک سرور که قدرت بالایی دارد به چند قسمت تقسیم شده و بین تعدادی سایت به اشتراک گذاشته می شود. این نوع هاست برای سایتهایی که به سخت افزار کم نیاز دارند مناسب است و ما برای راه اندازی یک سایت از همین نوع هاست استفاده خواهیم کرد.
ابزارهای ساخت سایت چطور، آنها چه هستند و چگونه کار می کنند؟
خوب برای طراحی و راه اندازی یک وب سایت نیاز به چند ابزار است. میتوان سایت را از پایه به صورت کاملا اختصاصی با زبان های برنامه نویسی تحت وب نوشت یا اینکه از ابزارهایی استفاده کرد که به صورت آماده و نوشته شده ارائه میشوند و در آنها بر اساس نیاز تغییرات ایجاد کرد. معروف ترین زبان های برنامه نویسی تحت وب PHP و ASP است و این زبان ها به صورت تنها برای شما کاری انجام نمی دهند و ممکن است در سایتی از این نوع زبان ها استفاده نشده باشد. حتی مرورگر هایی که شما روزانه با آنها کار می کنید توان تشخیص این زبان ها را به صورت کامل ندارند. زبان های دیگری وجود دارد که دقیقا نمی توان آنها را زبان برنامه نویسی دانست بلکه بیشتر زبان نشانه گذاری شناخته می شوند که پر استفاده ترین آنها HTML و CSS است. این دو زبان در طراحی و ایجاد جلوه های گرافیکی استفاده می شوند، شما هرچه که در نمای یک سایت می بینید با استفاده از این دو زبان نوشته شده است و با زبان هایی دیگر مانند جاوا اسکریپت و … تکمیل می شوند.
نگران نباشید نیازی نیست که زبان برنامه نویسی یاد بگیرید و ما قصد نداریم در این مطلب به آنها بپردازیم، ما در این آموزش برای ساخت وب سایت از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده خواهیم کرد. این سیستم، ابزاری آماده می است که میلیون ها سایت از آن استفاده می کنند. شاید موضوعات عجیبی شنیده باشید مانند اینکه امنیت در وردپرس وجود ندارد یا این سیستم کند است، اما ما به شما اطمینان می دهیم این حرفها در حال حاضر جز تخیلات به شمار می روند .سیستم های دیگر مانند جوملا، دروپال و … نیز وجود دارد اما محبوب ترین آنها ورپرس است که ما به آن می پردازیم.
سیستم مدیریت محتوا وردپرس با استفاده از زبان PHP نوشته شده است و در کمتر از 5 دقیقا پایه یک وب سایت را برای شما آماده می کند. وردپرس صد ها هزار قالب آماده دارد و برای اضافه کردن قابلیتهای متنوع از افزونه ها کمک می گیرد. برای مثال می خواهید یک سایت داشته باشید که در آن یک قسمت چت و گفتگو نیز وجود داشته باشد، در وردپرس این کار با استفاده از یک قالب و افزونه به سادگی انجام می شود و حتی نیاز به نوشتن یک خط کد نیز نخواهید داشت. اما اگر کسی بخواهد مانند آن را خارج از محیط وردپرس راه اندازی کند نیاز به ماه ها وقت و تخصص دارد.
این مقدمهای برای داشتن یک سایت بود. اجازه دهید با چند توصیه این جلسه را به پایان برسانیم:
- برای ثبت دامنه بهتر است از خط های تیره و عدد دوری کنید. پیشنهاد می شود یک اسم که کمی با معنی (انگلیسی و یا فارسی)، کوتاه و خالی از هر گونه عدد و خط تیره انتخاب نمایید. این نوع دامنه بهتر به خاطر می ماند و در تایپ آن برای کاربران مشکلی ایجاد نمی شود. شاید شما بتوانید دامنه microsoft (کمپانی سازنده ویندوز) را با یک خط تیره میان آن مانند micro-soft تهیه کنید اما این کار را نکنید و دامنه درستی ثبت کنید.
- برای خرید هاست بهتر است در اوایل هزینه زیادی نکنید و اگر در آینده قصد داشته باشید سایت خود را گسترش دهید می توانید شرکت ارائه دهنده و یا قدرت آن را تغییر دهید. اما از خرید هاست از بعضی از شرکتهای بی کیفیت خوداری کنید. برای انتخاب شرکتی که قصد خرید هاست را از آن دارید، مهم ترین مورد پشتیبانی آن شرکت می باشد.
بهروز شده در تاریخ 13 اردیبهشت97
خعلی خوبه نمیشع تغییر بدید با جاوا ?چرا جلو کامنتارو بستید سوال داشتیم چطو بپرسیم
یه سوال اینکه برا کسی که بخواد تازه شروع کنه و کوچیک هست ۱۴ سال اموزش مبتدی از کجا شروع کنه که بعدا بتونه ادامه بده این اموزشارو
با سلام
بخش نظرات بازه چطور بسته ست؟!
چی رو میخواید شروع کنید؟
سلام خیلی عالی بود من میخوام یه سایت فروشگاهی و دانلود فایل درست کنم میخواستم بدونم با این سیستم مدیریت وردپرس که ذکر کردین میشه این جور سایت رو ساخت که همزمان هم فروشگاهی باشه هم دانلود فایل و درگاه بانکی هم داشته باشه یا نه ممنون میشم پاسخ بدین
سلام
بله با ورپرس هر سایتی رو میتونید طراحی کنید خیلی هم ساده و راحته
ببینید منظورم من این هست که کسی کع به طراحی وب علاقمند هستش انتخاب رشتع دبیرستان چی انتخاب کنه که موفق باشه و اینکه ایا شما که در این حرفه مشغول به فعالیت هستید ایا از بازارکار در این حرفه راضی هستید قاعدتا علاقه تنها نمیتونه منجر یه انتخاب رشته باشه بهر حال شرایط مالی و شغلی و بازار کار هم خیلی در انتخاب رشته موثر خواهد بود و اینکع اگه اینطور هست شما چه پیشنهادی دارید ینی پیش نیاز حرفه شما چی هست که از همین سن ۱۵ سال شروع کرد
سلام
طراحی و توسعه وب یکی از بهترین شغل های دنیاست هم از نظر درامدی و هم بازار کار
این مورد اصلا به رشته مربوط نیست اما خوب رشته ریاضی و در آینده شما رشته های مهندسی نرم افزار و … برای بخش توسعه وب و اپ مناسبه
سلام .من امسال مدرک مهندسی نرم افزار را میگیرم ان شاالله .و واقعا هم هیچی از کامپیوتر بلد نیستم میخام بدونم چ چیزایی لازمه یاد بگیرم ؟و منابع یادگیری ؟چطوری طراحی سایت انجام بدم و اموزش هاش ؟ ایا لازمه فوق لیسانس بخونم ؟کار دولتی پیدام میکنم ایا؟
ضمن تشکر از مدیریت سایت بابت ارائه مطالب بسیار مفید،
پیشنهاد میکنم از صفحه ” طراحی وبسایت” خدمات یاب هم دیدن فرمایید:
***
خیلی به درد نخور بود 🙁