چندین هفته گذشته، رئیس جمهوری جدید آمریکا قانون جدیدی را امضا کرد که در این قانون شهروندان 7 کشور جهان شامل ایران، عراق، سودان، سومالی، سوریه و یمن به مدت 90 روز از ورود به خاک آمریکا منع میشوند و تمام پناهندگان به مدت 120 روز نمیتوانند وارد این کشور بشوند. بسیاری از کمپانیهای تکنولوژیک و مردم عادی نگران این موضوع هستند که این قانون موقت تبدیل به قانون دائمی شود. به غیر از کمپانیهای تکنولوژی مانند گوگل، مایکروسافت، اپل و … سرپرستهای دانشگاهی در آمریکا هم از جمله مریم میرزاخانی و دیگر استادان دانشگاهی مخالفت خود را با این قانون نشان دادند.
در واقع دهها هزاران نفر از دانشجویان آمریکایی در مقاطع تحصیلی بالا از کشورهای ثالث به این کشور برای تحصیل مهاجرت کردهاند. وبسایت Business Insider، گزارشی از تعداد دانشجوهای تبعه این 7 کشور که در سال 2015 میلادی با استفاده از ویزای دانشجویی به آمریکا رفتهاند، را منتشر کرده است.
همانطوری که در تصویر مشاهده میکنید از بین این 7 کشور، تعداد دانشجویان ایرانی با 14981 نفر در رتبه اول، دانشجویان از کشور لیبی با 3772 نفر در رتبه دوم و یمن با 2053 نفر در رتبه سوم قرار گرفتهاند. اگر این قانون موقتی مهاجرتی ترامپ تمدید یا دائمی شود، بسیاری از دانشجویان ایرانی و خانوادههایشان تحت تاثیر آن قرار خواهند گرفت. بعضی از کارشناسان هشدار دادهاند که این قانون روی دانشجویان و استعدادهای آتی که خواهان ادامه تحصیل در آمریکا میباشند، تاثیر خواهد گذاشت و این امر باعث کم شدن تعداد دانشجویان از این 7 کشور اغلب مسلمان خواهد شد.
آیا قانون ترامپ تمدید خواهد شد یا تبدیل به قانون دائمی میشود؟ به نظر شما این قانون مهاجرتی ترامپ چه اثری روی دانشجویان و شهروندان ایرانی گذاشته است و خواهد گذاشت؟ ما منتظر شنیدن نظرات شما هستیم.