کنونیکال ( Canonical ) یکی از کمپانی هایی بود که همیشه قصد عملی کردن رویای همگرایی پی سی و گوشیها را در سر داشت، اما امسال شاهد معرفی برنامه های مایکروسافت برای آوردن سرویس مشابهی به ویندوز ۱۰ بودیم که آن را با نام تجاری Continuum به معرض نمایش همگان گذاشت. این قابلیت از این پس به عنوان یکی از کلیدی ترین قابلیت های سیستم عامل تلفن های هوشمند مایکروسافت قلمداد می شود. حال با وارد شدن رقیبی سرسخت برای کنونیکال، عرصه برای تیم اوبونتو بسیار تنگ شده است. مارک شاتل وُرک از کنونیکال، طی بیانیه ای ورود تلفن هوشمند تبدیل شونده این کمپانی را تا پایان سال ۲۰۱۵ اعلام نمود، اما همینک شاهد به تاخیر افتادن این اتفاق هستیم.
ابونتو نخواهد توانست تا مایکروسافت را شکست دهد
کمپانی کنونیکال، پس از رونمایی محصول خود توسط مارک شاتل وُرت صحبت آنچنانی در مورد این ابزار نکرده است. حتی نمی دانیم کدام کمپانی این محصول را به تولید انبوه خواهد رساند. در ویدیوی کوتاهی که در ماه دسامبر در Phoronic رویت شد، Pat McGowan از کنونیکال می گوید: “چیز بیشتری در مورد این ابزار وجود ندارد که در مورد آن صحبت کنیم جز این که تا سال آینده صبر کنیم.” با این حساب، به نظر می رسد تا با یک سال تاخیر در عرضه این محصول روبرو خواهیم بود.
این چیزی نیست که باعث قافل گیر شدنمان بشود. Unity 8 و Mir در حال توسعه می باشند، اما برای انتشار یافتن آماده نیستند. نسخه بعدی اوبونتو در آپریل ۲۰۱۶ منتشر می شود و همچنان برای اکثریت کاربران فاقد Unity 8 بر روی Mir خواهد بود. کاربران معمولی اوبونتو می توانند بر روی سیستم استاندارد Xorg، از Unity 7 بهره مند شوند. فرصتی که کنونیکال برای انجام این پروژه دارد، هر لحظه بحرانی تر می شود.
با وجود این که کنونیکال به تاخیر انداختن های خود ادامه می دهد، مایکروسافت به سختی مشغول پیش برد ویندوز ۱۰ است. بیلد جدیدی برای ویندوز موبایل ۱۰ منتشر شده اما برای انتشار نهایی، مایکروسافت همچنان به زمان احتیاج دارد. آنچه مشخص است ویندوز موبایل ۱۰ و ویندوز ۱۰ هر دو از هسته مشترکی استفاده خواهند کرد که این می تواند شروعی برای نزدیک تر شدن تلفن های هوشمند به یک کامپیوتر شخصی باشد. با تمام ای اوصاف، به نظر مایکروسافت سریع تر از کنونیکال به نتیجه خواهد رسید.
به تازگی شاهد معرفی لومیا ۹۵۰ و لومیا ۹۵۰ ایکس ال بودیم، پرچمدارانی که با استفاده از قابلیت کوانتینیوم، قادر به تبدیل شدن به یک کامپیوتر دسکتاپ هستند. به دنبال مایکروسافت، کمپانی های دیگری که با ردموندی ها همکاری دارند، مانند ایسر نیز محصولات جدیدی با بهره گیری از این فن آوری را معرفی کردند. بنابراین ویندوز ۱۰ اولین پلتفرمی خواهد بود که توانایی تبدیل شدن یک تلفن هوشمند به کامپیوتر دسکتاپ را به کاربران ارائه می هد.
با استناد به صفحه رسمی لومیاهای مایکروسافت در فیسبوک، ویندوز ۱۰ مخصوص تلفن های هوشند، برای ابزارهای موجود در بازار تا دسامبر سال جاری، منتشر خواهد شد. این به معنی پیروزی این رقابت به سود مایکروسافت خواهد بود
البته به قاطعیت نمی توان این را یک رقابت معمولی دانست، و شاید باعث دیدن پیروزی بیشتر از یک سمت را شاهد شویم. رقابت همیشه باعث پیشرفت و اتفاقات خوب بوده است، و یک سرویس Open Source که از لینوکس نیرو می گیرد، می تواند از جهات بسیاری موفقیت هایی را کسب کند.