قدرت بینظیر هوش و ذکاوت انسانی به همراه پیشرفت روزافزون تکنولوژی، باعث شده تا تقریباً بسیاری از رموز این کره خاکی کشف شده و انسان بتواند به نقاط بکر زیادی قدم بگذارد. این پیشرفت و تحولات به قدری زیاد بوده که تنها به زمین محدود نشده و طی یک ماموریت باسرنشین، آدمیزاد حتی توانسته ماه را نیز مورد کند و کاو قرار دهد؛ با این وجود جالب است بدانید که هنوز هم مکانهایی بر روی زمین وجود دارند که تا به این لحظه همچنان بکر باقی ماندهاند، چرا که انسان هنوز نتوانسته به آنجاها سفر کنند.
امروز در دیجی رو قصد داریم به بررسی و معرفی مکانهای عجیبی که تاکنون انسان نتوانسته در آنجاها تحقیق و بررسی داشته باشد، بپردازیم. به راستی چه چیزی باعث شده تا این مکانها تا این حد بکر باقی بمانند؟ چرا انسان نمیتواند با با وجود فناوریهای پیشرفته فعلی به این مناطق دسترسی پیدا کند؟ برای پاسخ به این سئوالات با ما در ادامه همراه شوید.
مکانهای عجیب و کاوش نشده زمین
گفته میشود این مکانها خیلی مهماننواز نیستند و نیروهای طبیعی ویرانگر موجود در آنها باعث شده تا امروز انسان نتواند به کشف و بررسی عمیق این نواحی عجیب و غریب بپردازد. از طرفی دیگر باید بگوییم شاید عدم توانایی کاوش در این مناطق در نوع خود یک موهبت الهی باشد، چرا که همه ما میدانیم هر جایی که انسانها در آن قدم بگذارند از حالت بکر خود درآمده و شکل اصلی خود را از دست میدهد.
1- گرینلند (Greenland)
گرینلند بزرگترین جزیره موجود در دنیاست که با داشتن موقعیت جغرافیایی خاص خود به عنوان شمالیترین کشور جهان نیز شناخته میشود؛ جزیره Kaffeklunnen از گرینلند تنها 442 مایل با قطب شمال فاصله دارد و جالب است بدانید که وسعت گرینلند بیش از 2 میلیون کیلومتر مربع تخمین زده شده که 80 درصد آن پوشیده از یخ است. درست به همین علت هم تا به این لحظه انسانها نتوانستهاند به تحقیق و جستجو در آن بپردازند. گفته میشود تا سال 2017 تنها 56 هزار و 239 نفر در این جزیره زندگی میکردند.
ضخامت برخی از صفحات یخی این جزیره حتی به 3 هزار و 200 متر نیز میرسد؛ همچنین تخمین زده شده که این صفحات بین هشتاد تا چهارصد هزار سال قدمت داشته باشند!
یخچالهای طبیعی، رودخانههای یخ زده، خورشید نیمه شب، چشمههای آب گرم و شفقهای قطبی همگی در این سرزمین وجود دارند. نکته حائز اهمیت در مورد گرینلند این است که هیچ شبکه ریلی و یا جادهای برای رفت و آمد وجود ندارد. برای جابجا شدن و حمل و نقل در این ناحیه باید از قایق، اتوموبیل مخصوص حرکت روی برف، هواپیما و یا هلیکوپتر استفاده کرد.
6- دراز گودال ماریانا واقع در اقیانوس آرام غربی (Mariana Trench, Western Pacific Ocean)
دراز گودال ماریانا در قسمتی از اقیانوس آرام غربی قرار گرفته که از این ناحیه با عنوان عمیقترین ناحیه روی کره زمین نیز یاد میشود. این گودال عمیق و هلالی شکل میلیونها سال قبل توسط نیروهای طبیعی اقیانوس به این شکل درآمده است.
عمیقترین نقطه در این دراز گودال “عمق چالشی” نام گرفته که با توجه به برآوردهای صورت گرفت عمق آن برابر 10 هزار و 994 متر است. از آنجایی که این گودال، فشار آب بالا و عمق زیادی دارد محلی بسیار خطرناک برای تحقیق و کاوش معرفی شده است. گفته میشود این محل دارای مواد معنی و موجودات بسیار کمیابی بوده و کف آن فسیلهایی قرار گرفتهند که سالیان سال قدمت دارند.
تا به این لحظه تنها دو نفر صحیح و سالم پا به این ناحیه گذاشتهاند. یکی از آنها اقیانوس شناسی به نام ژاک پیکارد و دیگری کارگردان مشهور هالیوودی، جیمز کامرون است. همچنان اسرار و رموز بسیار زیادی در مورد گودال ماریانا وجود دارد اما شرایط بسیار ناپایدار آن باعث شده تا تحقیقات زیادی در این محل صورت نگیرد.
3- گانگکهار پونزوم (Gangkhar Puensum)
گانگکهار پونزوم بلندترین قلهایست که تا به این لحظه هیچ فردی نتوانسته از آن بالا برود. این قله در بوتان (Bhutan) واقع شده و ارتفاعی معادل 7570 متر دارد که همین موضوع باعث شده تا لقب چهلمین کوه بلند دنیا را از آن خود کند. جالب است بدانید که کوه اورست که لقب بلندترین قله جهان را دارد بارها توسط انسانها فتح شده اما تا به امروز هیچکس نتوانسته به قله گانگکهار پونزوم قدم بگذارد!
گزارشها مبنی بر این هستند که تنها چهار بار تلاش برای صعود به این قله در سالهای 1983، 1985، 1986 و 1994 صورت گرفته و همه آنها به دلیل بارش شدید برف و شرایط بسیار سخت و ناپایدار موجود در این مکان، ناموفق باقی ماندند. در سال 2004 دولت بوتان به دلایل اعتقادی کوهنوردی در این مکان را به طور کل ممنوع اعلام کرد به همین دلیل هم تا به این لحظه کسی نتوانسته به گانگکهار پونزوم صعود و این محل را کشف کند.
4- کویر صحرا (Sahara)
واقعیت این است که کویرها نسبت به سایر مناطق دیگر کمتر مورد بررسی و کند و کاو قرار میگیرند، اما چرا؟ این نواحی به دلیل شرایط آب و هوایی نامطلوب و غیرقابل سکونت محل مناسبی برای گشت و گذار و ماجراجویی نیستند. در حال حاضر کویر صحرا بزرگترین کویر در دنیاست که شرایط بسیار بدی برای رویش گیاهان دارد. صحرا، نزدیک به 518 میلیون کیلومتر مربع وسعت داشته و در آفریقا قرار گرفته است؛ همچنین این کویر عنوان بزرگترین و گرمترین کویر دنیا نیز شناخته میشود.
گفته میشود که شرایط آب و هوایی کویرها بسیار دارای نوسان است به طوری که در طول روز هوا بسیار گرم و شبها بسیار سرد میشود. همین موضوع باعث شده تا شرایط جوی برای انسان، گیاهان و جانوران اصلاً مناسب نباشد. میزان بارندگی در کویرها در طول یکسال به شدت کم است اما با این حال برخی جانوران و حتی گیاهان را میتوانید در کویر یافت کنید چرا که این حیوانات سازگاری بسیار بالایی برای زندگی در محیط سخت بیابانی دارند.
5- غارها
در سرتاسر دنیا غارهای زیادی وجود دارند که کاوش و تحقیق در آنها به دلیل شرایط جوی غیرقابل تحمل، وجود صخرههای تند، آبهای داغ و جوشان و همچنین لغزندگی بیش از حد، بسیار سخت است. گفته میشود برخی از این غارها در زیر آبها واقع شدهاند که همین موضوع شرایط را به مراتب سختتر میکند! یکی از این غارهای زیر آب، شبکه غار یوکاتان سنوتس (Yucatan Cenotes) است که در مکزیک واقع شده. این غار به دلیل برفی و کریستالی بودن به قدری خطرناک است که به هیچعنوان نمیتوان شرایط آن را از قبل پیشبینی کرد. به همین دلیل هم تا به این لحظه کاملاً بکر باقی مانده است.
6- جنگلهای استوایی آمازون در جنوب آمریکا
حتماً تا به این لحظه نام جنگلهای آمازون بارها به گوشتان خورده است. آمازون با داشتن مساحتی نزدیک به 6.5 میلیون کیلومتر مربع، نیمی از جنگهای استوایی را درون خود جای داده است. تنوع زیستی بالا و وجود گونههای بسیار نادر حیوانی باعث شده تا این ناحیه به یکی از مقاصد جذاب برای سفرهای علمی تبدیل شود. با این حال تا به این لحظه آمازون یکی از زیستگاههای مرموز و پر رمز و راز دنیا بقای مانده و کمتر کسی به کشف اسرار آن پرداخته است.
جالب است بدانید که جنگلهای استوایی آمازون هیچ فصل بدون بارانی ندارد و در تمامی طول سال در این ناحیه باران میبارد. شدیدترین بارانهای این منطقه متعلق به ماه فوریه است که در آن زمان افزایش شدید سطح آب در رودخانه آمازون را به همراه دارد. همچنین در آن موقع از سال، شاهد وقوع سیلهای شدید در جنگلهای آمازون هستیم. این شرایط به قدری خطرناک میشود که حمل و نقل رودخانهای را نیز به طور کل غیرممکن میکند.
از جانوران درنده و خطرناک آمازون نباید به سادگی گذشت؛ جگوار، مار زنگی، عنکبوتهای سرگردان برزیلی، پشهها، قورباغههای دارت سمی، پیراناها، تمساحهای سیاه آناکاندو که حتی به انسان نیز آسیب میزنند همگی نمونههای بسیار ترسناکی هستند که درآمازون زندگی میکنند. همچنین عدم دسترسی به غذا و آب سالم باعث شده تا سفر به این جنگلها به شدت سخت و البته خطرناک باشد.
7- قطب جنوب
قطب جنوب در حال حاضر به عنوان سردترین، خشکترین و بادیترین نقطه روی کره زمین شناخته میشود، پس تعجبی ندارد که امروز در این لیست قرار بگیرد. دمای این ناحیه در حالت عادی بین 10- تا 30- درجه متغیر بوده و تا به این لحظه کمترین دمای ثبت شده در این مکان به 89- درجه نیز رسیده است! آب و هوای سخت و نامساعد این ناحیه باعث شده تا این منطقه به عنوان کاوش نشدهترین مکان دنیا مبدل گردد.
جالب است بدانید بالاترین سرعت بادی که در قطب جنوب ثبت شده در سال 1972 و برابر 320 کیلومتر بر ساعت بوده است. ضخامت ورقههای یخی در این ناحیه به 3.2 کیلومتر نیز رسیده که تمامی این ویژگیها خبر از شرایط غیرقابل تحمل آب و هوایی در این قاره دارد. بارش برفهای سنگین، وجود یخچالهای طبیعی و همچنین شکافتهای عمیق از دیگر خطرات احتمالی موجود در قطب جنوب هستند که نباید نادیده گرفته شوند.