تقریباً یک سال از قرار گرفتن نام هواوی در لیست سیاه تجاری ایالات متحده میگذرد. اقدامی که باعث شد تا شرکتهای آمریکایی از انجام هرگونه همکاری تجاری با شرکت چینی منع شوند. یکی از مهمترین تبعات تحریم هواوی، از دست دادن مجوز سیستم عامل اندروید گوگل بود که لطمه بزرگی به فروش گوشیهای هوشمند این شرکت در خارج از چین زد. با اینکه سران هواوی همواری سعی داشتند، تحریمهای آمریکا کم تأثیر جلوه دهند، اما امروز اعلام کردند که این تحریمها به کسب و کار هواوی آسیب زیادی رسانده است. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
با وجود افزایش درآمد 19.1 درصدی هواوی نسبت به سال گذشته، وینسنت پانگ (Vincent Pang)، رئیس بخش اروپای غربی این شرکت، میگوید كه سال 2019 یک چالش بزرگ برای این شرکت بود و بدون پشتیبانی خدمات گوگل، فروش گوشیهای هواوی در خارج از چین واقعاً سخت بوده است.
در حال حاضر هیچ چشمانداز روشنی هم برای حل و فصل اختلافات آمریکا و هواوی وجود ندارد و پنگ در این رابطه میافزاید:
دولت [آمریکا] برای حل و فصل این موضوع از گفتگو با شرکت امتناع میورزد. اما این [تحریمها] تنها به حوزه تلفن همراه آسیب نرسانده است. به عنوان مثال، بخش تجارت سرور نیز لطمه دیده، چرا که امکان استفاده از تراشههای اینتل برای هواوی وجود ندارد.
از طرف دیگر گوشیهای هوشمند این شرکت به دنبال تقویت خدمات جایگزین گوگل، یعنی “سرویسهای موبایل هواوی” (Huawei Mobile Services) است و طبق آخرین گزارشها پیشرفت چشمگیری هم داشته است. البته همچنان برخی محدودیتها باقی مانده است.
از آنجا که گوگل سیستم عامل اندروید را با محوریت سرویسهای خود توسعه داده است، قطع دسترسی به این سرویسها در اندروید همواره یک ضربه بزرگ برای شرکای تجاری این شرکت محسوب میشود. اما اگر هواوی بتواند شرایط فعلی را پشت سر گذاشته و به جایی برسد که حداقل گزینههای قابل قبولی برای جایگزینی سرویسهای گوگل ارائه کند، ممکن ورق برگردد و گوگل نیز در بازار گوشیهای هوشمند دچار ضرر و زیان شود.
اگر میخواهیم همه ملّتها برای همیشه از اهانت تحریم رهایی یابند همگی بایستی امریکا را تحریم کنیم