دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: وقتی فضانوردان در فضا گیر می‌کنند، چه اتفاقی می‌افتد؟!
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > اخبار > اخبار نجوم و فضا > وقتی فضانوردان در فضا گیر می‌کنند، چه اتفاقی می‌افتد؟!
اخبار نجوم و فضامنتخب

وقتی فضانوردان در فضا گیر می‌کنند، چه اتفاقی می‌افتد؟!

حسین محمودزاده 15 مهر 1403 ساعت 11:23
زمان مطالعه: 8 دقیقه
گیر افتادن در فضا
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

فضانوردی یکی از هیجان‌انگیزترین و در عین حال پیچیده‌ترین شغل‌های دنیا است. پرواز به فضا نیازمند مهارت، تخصص و آمادگی روانی بالاست؛ اما حتی با بهترین برنامه‌ریزی‌ها و پیشرفته‌ترین تجهیزات هم همیشه احتمال بروز مشکلات غیرمنتظره وجود دارد. یکی از این سناریوهای پیش‌بینی نشده، گیر افتادن فضانوردان در فضا است. به تازگی، دو فضانورد ناسا به نام‌های سونیتا ویلیامز و بوچ ویلمور در چنین وضعیتی قرار گرفته‌اند و به همین واسطه این سؤال دوباره در ذهن بسیاری از علاقه‌مندان فضا ایجاد شده که به راستی گیر افتادن در فضا چگونه می‌تواند باشد و چه عواقبی در انتظار کسانی خواهند بود که در این شرایط گرفتار می‌شوند؟ در ادامه این مقاله از دیجی رو با ما همراه باشید تا در این مورد اطلاعات بیشتری ارائه کنیم.

لیست
مشکل فضاپیمای استارلاینر و گیر افتادن در ایستگاه فضایی بین‌المللیطرح‌های جایگزین برای بازگرداندن فضانوردانزندگی در ایستگاه فضایی: مزایا و چالش‌هاتجربیات گذشته از گیر افتادن فضانوردان در فضاآینده مأموریت‌های فضایی: سفر به ماه و فراتر از آنجمع‌بندی

مشکل فضاپیمای استارلاینر و گیر افتادن در ایستگاه فضایی بین‌المللی

ویلیامز و ویلمور به عنوان بخشی از مأموریت ناسا، در ژوئن 2024 به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) اعزام شدند. این مأموریت، که قرار بود فقط هشت روز طول بکشد، اکنون به بیش از دو ماه رسیده است و ممکن است تا سال 2025 ادامه یابد! مشکل اصلی به فضاپیمای جدید بوئینگ به نام استارلاینر بازمی‌گردد که برای بازگرداندن این فضانوردان به زمین در نظر گرفته شده بود.

در اوایل اوت 2024، ناسا اعلام کرد که مشکلاتی در سامانه محرکه استارلاینر به وجود آمده است. این مشکلات شامل نشت در سیستم پیشران و خاموشی برخی از موتورهای فضاپیما بوده است. با وجود آزمایش‌های گسترده در زمین، مهندسان هنوز نتوانسته‌اند به طور کامل علت این مشکلات را درک کنند. در حالی که آزمایش‌های مداری نشان می‌دهد که موتورهای فضاپیما در فضا به خوبی کار می‌کنند، اما ناسا تا زمانی که اطمینان کامل از عملکرد سیستم محرکه نداشته باشد، بازگشت فضانوردان با استارلاینر را به تأخیر می‌اندازد.

گیر افتادن در فضا
دو فضانوردی که در ماه ژوئن 2024 از زمین به فضا پرتاب شدند و ممکن است تا پایان سال به زمین بازنگردند.

طرح‌های جایگزین برای بازگرداندن فضانوردان

در صورت عدم موفقیت در رفع مشکل فضاپیمای استارلاینر، ناسا ممکن است تصمیم بگیرد که این فضاپیما را بدون سرنشین به زمین بازگرداند. یکی از سناریوهای احتمالی این است که یکی از فضاپیماهای شرکت اسپیس ایکس با نام Crew Dragon، که ظرفیت چهار نفر را دارد، به ایستگاه فضایی ارسال شود. در این حالت، ویلیامز و ویلمور تا فوریه 2025 در ایستگاه فضایی باقی می‌مانند و سپس با فضاپیمای اسپیس ایکس به زمین بازمی‌گردند.


بیشتر بخوانید:

  • ناسا برنامه نجات فضانوردان گرفتار در فضا را اعلام کرد

این وضعیت اگر چه غیرمنتظره است، اما ناسا برای چنین شرایطی آماده است. به گفته کن باورسوکس (Ken Bowersox)، مدیر عملیات فضایی ناسا، «فضانوردان ناسا حرفه‌ای‌ترین افراد هستند و برای مواجهه با هر نوع ریسک و شرایط پیش‌بینی نشده‌ای آموزش دیده‌اند.» وی همچنین تأکید کرده است که اگر چه بازگرداندن فضانوردان یکی از اولویت‌های ناسا می‌باشد، اما فعلاً باید با احتیاط عمل کرد.

زندگی در ایستگاه فضایی: مزایا و چالش‌ها

گیر افتادن در فضا شاید در ابتدا دلهره‌آور به نظر برسد، اما ایستگاه فضایی بین‌المللی مکانی بسیار پیشرفته و مناسب برای زندگی طولانی مدت فضانوردان است. ایستگاه فضایی در حال حاضر مانند یک هتل فضایی با هفت اتاق خواب و سه حمام کامل است. آب به وفور وجود دارد و ذخایر غذایی به تازگی از طریق یک مأموریت تدارکاتی تأمین شده است. علاوه بر این، فضانوردان از مناظر بی‌نظیری از زمین که از پنجره‌های ایستگاه قابل مشاهده است، لذت می‌برند.

گیر افتادن در فضا

به گفته ویکتور گلاور (Victor Glover)، فضانورد ناسا که خود شش ماه را در ایستگاه فضایی بین‌المللی گذرانده است، «فضانوردان مانند حلزون‌هایی که در داخل لاک خودشان هستند، از حضور در فضا راضی و خوشحال هستند.» از سوی دیگر، این وضعیت به فضانوردان این امکان را داده است که به انجام آزمایش‌های علمی بیشتری بپردازند و در عملیات‌های نگهداری و تعمیرات ایستگاه مشارکت کنند.

با این حال، حضور طولانی مدت در ایستگاه فضایی چالش‌هایی نیز به همراه دارد. هر چه تعداد افراد در ایستگاه بیشتر شود، مصرف منابع نیز افزایش می‌یابد. فضانوردان علاوه بر مشارکت در مأموریت‌های علمی، مجبور شده‌اند تا به کارهای روزمره مانند سازمان‌دهی بارها، مرتب‌سازی ذخایر غذایی و حتی تعمیر سیستم‌های پیچیده بپردازند. یکی از وظایف آن‌ها در این مدت، تعمیر سیستم بازیافت آب ایستگاه بوده که در شرایط بی‌وزنی، از تعریق و ادرار فضانوردان آب آشامیدنی تولید می‌کند.

تجربیات گذشته از گیر افتادن فضانوردان در فضا

این اولین باری نیست که فضانوردان در فضا گیر می‌افتند. یکی از معروف‌ترین نمونه‌ها به فضانورد روسی، سرگئی کریکالیف، بازمی‌گردد که در سال 1991 در ایستگاه فضایی میر حضور داشت. در آن زمان، اتحاد جماهیر شوروی در حال فروپاشی بود و کریکالیف به مدت تقریباً یک سال در فضا ماند! او در شرایطی که کشورش دچار تغییرات عظیم سیاسی بود، در مدار زمین باقی ماند و پس از فروپاشی شوروی و انجام مذاکراتی طولانی بود که توانست به زمین بازگردد.

تجربه کریکالیف نشان می‌دهد که حتی در شرایط بحرانی، فضانوردان به کار خود در فضا ادامه می‌دهند و از لحاظ تأمین غذا و آب و انجام مأموریت‌ها با مشکلات زیادی مواجه نمی‌شوند. ناسا و دیگر سازمان‌های فضایی از تجربیات گذشته آموخته‌اند و همواره برنامه‌های جایگزین برای شرایط اضطراری در فضا در نظر می‌گیرند.

گیر افتادن در فضا
سرگئی کریکالیف، که در این عکس در ایستگاه فضایی بین‌المللی در سال 1998 دیده می‌شود، پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی مجبور شد زمان بیشتری را به طور غیرمنتظره در فضا بگذراند.

آینده مأموریت‌های فضایی: سفر به ماه و فراتر از آن

با پیشرفت فناوری‌های فضایی و برنامه‌های جاه‌طلبانه‌ای مانند مأموریت‌های بازگشت به ماه و سفر به مریخ، احتمال وقوع سناریوهایی مشابه برای فضانوردان در آینده بیشتر خواهد شد. یکی از مأموریت‌های مهم آینده، مأموریت آرتمیس 2 است که در سال 2025 توسط ناسا انجام خواهد شد. در این مأموریت، ویکتور گلاور به عنوان خلبان حاضر خواهد بود و برای اولین بار از سال 1972، قرار است فضانوردان از مدار زمین خارج شوند.

با وجود این که فناوری‌های فضایی روز به روز پیشرفته‌تر می‌شوند، اما سفر به فضا همچنان یکی از پرمخاطره‌ترین فعالیت‌ها است. گلاور در این باره می‌گوید:

حتی زمانی که دهمین مأموریت فضاپیمای استارلاینر را انجام دهیم، همچنان این مأموریت پیچیدگی‌ها و چالش‌های خاص خود را خواهد داشت.

جمع‌بندی

گیر افتادن فضانوردان در فضا، همانند اتفاقی که برای سونیتا ویلیامز و بوچ ویلمور رخ داده، هر چند نادر است، اما بخشی از چالش‌های طبیعی ماموریت‌های فضایی محسوب می‌شود. با توجه به پیشرفت فناوری و تجربه‌های گذشته، سازمان‌های فضایی همچون ناسا برای مواجهه با چنین شرایطی آمادگی کامل دارند. به لطف تجهیزات پیشرفته ایستگاه فضایی بین‌المللی و تخصص بالای فضانوردان، حتی در صورت طولانی شدن مأموریت‌ها، فضانوردان می‌توانند به فعالیت‌های خود ادامه داده و با کمترین مشکل به زمین بازگردند.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
برچسب ها: نجوم
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy1
Love0
Happy0
Angry1
Cry0
Surprise2
مقاله قبلی آیپد مینی 7 آیپد مینی 7: آیا کوچک‌ترین تبلت اپل در آستانه یک تحول بزرگ است؟
مقاله بعدی جاذبه‌های گردشگری ماکو را بشناسید جاذبه‌های گردشگری ماکو را بشناسید
نظر بدهید نظر بدهید

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

سیستم عامل هارمونی او اس برای کامپیوتر

سیستم عامل هارمونی او اس برای کامپیوتر؛ گام بلند هواوی به سوی استقلال و نوآوری

مقایسه ویوو X200 اولترا و گوگل پیکسل 9 پرو ایکس ال

مقایسه ویوو X200 اولترا و گوگل پیکسل 9 پرو ایکس ال؛ قدرت بهتر است یا هوش؟!

آپدیت جدید گلکسی واچ

آپدیت جدید گلکسی واچ ویژگی Now Bar را به ساعت‌های سامسونگ می‌آورد

مطالب مرتبط

مقایسه ویوو X200 اولترا و گوگل پیکسل 9 پرو ایکس ال
راهنمای خریدمنتخب

مقایسه ویوو X200 اولترا و گوگل پیکسل 9 پرو ایکس ال؛ قدرت بهتر است یا هوش؟!

19 اردیبهشت 1404 ساعت 14:40
سقوط فضاپیمای کاسموس 482
اخبار نجوم و فضا

سقوط فضاپیمای کاسموس 482 نزدیک است؛ بازگشت ناخواسته غول فضایی شوروی به زمین!

17 اردیبهشت 1404 ساعت 12:30
ارتباط تنفس و بینایی
علمیمنتخب

ارتباط تنفس و بینایی! کشفی جدید در دنیای فیزیولوژی چشم

6 اردیبهشت 1404 ساعت 20:05
برچسب مصرف انرژی موبایل
اخبار تلفن همراهمنتخب

برچسب مصرف انرژی موبایل اجباری می‌شود؛ خرید گوشی با اطلاعات کامل‌تر

2 اردیبهشت 1404 ساعت 10:11

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور