همه ما برای حفاظت از سیستم خود به آنتی ویروس نیاز داریم؛ چراکه بهترین راه برای محافظت از کامپیوتر در برابر جدیدترین تهدیات سایبری بوده و حالا نرمافزارهای آنتی ویروس محدوده وسیعی از قابلیتها را برای کاربران خود فراهم میکنند. محافظت آنلاین از سیستم و دفاع باجافزاری از قابلیتهای حائز اهمیت یک آنتیویروس امروزی خواهد بود. در لیست تمام چیزهایی که باید روی سیستم خود نصب کنید، آنتی ویروس ابری را فراموش نکنید. آنتی ویروس ابری در واقع برای حفظ ایمنی سیستم در زمانهایی که آنلاین هستید و به گشت و گزار در اینترنت میپردازید طراحی شده است. در ادامه با ما همراه باشید تا با جزئیات کارایی و انواع آن آشنا شویم.
آنتی ویروس ابری چیست؟
آنتی ویروس ابری مانند سایر آنتیویروسها عمل کرده و تمامی ویژگیهایی که در ابزار امنیتی مربوطه وجود دارد را نیز در این زمینه برای کاربران و روی سیستم نصبی فراهم میکند. با این حال آنتی ویروس های ابری برای انجام کارها و اسکن بدافزارها و رفتارهای مشکوک به یک سرور ابری متصل است. شما باید آنتی ویروس ابری مورد نظر را درست مانند آنتیویروسهای قدیمی روی سیستم نصب کنید. اما همه اجزای آن روی کامپیوتر شما نبوده و فقط تعداد کمی از آنها روی سیستمتان هستند.
آنتی ویروسهایی که برپایه فضای ابری ساخته میشوند به هدف کم کردن فعالیت سیستم کاربر طراحی شده و بخش سنگین اسکن سیستمی را روی یک سرور ابری انجام میدهد و به همین دلیل هم حین استفاده از چنین ابزاری به اتصال به اینترنت نیاز خواهید داشت.
این نوع آنتیویروسها علاوهبر اینکه در کم کردن فعالیت سنگین اسکن روی کامپیوتر شما نقش مهمی دارند، مزایای دیگری را نیز برای کاربر ایجاد میکنند که از جمله این مزایا میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- جلوگیری از کاهش سرعت و کند شدن کامپیوتر
- به سرعت اطلاعات به روز از تهدیدات اینترنتی توسط فضای ابری دریافت میکند.
- دارای قابلیتهای پیشرفتهای مثل هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی و غیره است.
آنتی ویروس ابری چگونه کار میکند؟
آنتی ویروس ابری را مانند تمام برنامههای دیگر در ابتدا باید روی سیستم خود نصب کنید. تنها تفاوت آن با سایر همنوعان خود این است که حداقل فضای ممکن را روی حافظه کامپیوتر شما اشغال میکند. به عبارت دیگر شمما تنها بخشی که کاربر با آن مواجه میشود را نصب کرده و از این طریق به قابلیتهای خاص آنتی ویروس ابری دسترسی پیدا میکنید.
درمقایسه با آنتیویروسهای قدیمی، آنتی ویروس ابری تعداد کمی از ویروسها را برای سیستم شما تعریف کرده و مابقی اطلاعات و پایگاه دیتاهای مرتبط با تهدیدات در فضای ابری قرار دارد. به همین دلیل هم فضای کامپیوتری کمتری اشغال خواهد شد.
با تنظیم موجود در این آنتیویروسها اسکنهای فشردهای که قبلا برای پردازش روی رایانه شما انجام میشدند، حذف خواد شد و منابع سیستمی کاملا آزاد خواهند بود. به همین دلیل هم میتوانید به راحتی از آنتی ویروس ابری استفاده کرده و دیگر نگران تاثیر عملکرد آن روی بازی و یا کارتان نباشید.
همه این موارد باعث میشود تا آنتیویروسهای ابری روی کامپیوترهای قدیمی نیز به خوبی کار کنند.
آیا میتوانیم از آنتی ویروس ابری روی کامپیوتر شخصی استفاه کنیم؟
بله البته که میتوانید از آنتی ویروس ابری روی سیستمهای رایانه شخصی استفاده کنید با این حال این نوع آنتی ویروس برای کسب و کارها و شرکتهایی که نصب آنتی ویروس روی هر سیستمشان سخت است و همیشه باید دغدغه بهروزرسانی آنها را داشته باشند بیشتر توصیه میشود.
با استفاده از یک آنتی ویروس ابری شما به محدوده گستردهای از قابلیتهایی که استفاده از این آنتیویروس را در محل کار راحت میکند، دسترسی خواهید داشت، که از جمله این ویژگیها میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- داشبردی برای مدیریت تمامی دستگاههای نصب شده
- اسکن و فعالیت سریع
- نظارت و هشدار آنلاین
- گزارش دقیق از شیوه محافظت از سیستمها
- پشتیبانی IT از راه دور
افراد میتوانند از آنتی ویروس ابری روی کامپیوترهای شخصی نیز استفاده کرده و به راحتی ویروسهایی که از آنها قایم میشوند را پیدا کنند. با این حال برنامههای آنتی ویروس بر پایه فضای ابری زیادی برای مصارف فردی و شخصی وجود ندارند اما ما در این مقاله بهترین نرمافزارها در این زمینه را جمعآوری و معرفی کردیم.
وقتی صحبت از آنتیویروس برای استفاده شخصی به میان میآید، ممکن است به احتمال زیاد قابلیتهای زیر را از آن انتظار خواهید داشت:
- بررسی و رصد شبکه
- ردیابی هشدارها
- فیلترهای وبسایت
- کنترل زمان استفاده از نمایشگر
- بررسی سلامت سخت افزار
5 مورد از بهترین آنتی ویروس های ابری
بیشتر نرمافزارهای آنتی ویروس ابری برای کسب و کارها طراحی و ساخته شدهاند اما ما در لیست زیر بیشتر روی آنتی ویروس ابری برای کاربران شخصی تمرکز داشتیم و تنها چند مورد معرفی برای کسب و کارها داریم.
توجه داشته باشید که لیست زیر به ترتیب رتبهبندی نیست!
1- Kaspersky Security Cloud
نرم افزار آنتی ویروس ابری Kaspersky Security Cloud برای استفاده شخصی طراحی و ساخته شده است. این برنامه به کاربران خود اجازه میدهد تا دستگاهها و حسابهای آنلاین خود را رصد کرده و دارای قابلیتهای مهمی از جمله کنترل والدین و غیره است.
خرید اشتراک The Security Cloud کمی گرانتر از آنتیویروس قدیمی این شرکت است اما اگر میخواهید از یک نرمافزار بینقصف با کارایی فوقالعاده که مدیریت راحتی هم دارد استفاده کنید، Kaspersky Security Cloud انتخاب بینظیری خواهد بود.
2- Webroot SecureAnywhere
Webroot یکی دیگر از بهترینها در این زمینه است که این آنتی ویروس ابری نیز برای استفاده فردی طراحی شده است. تمامی قابلیتهای لازم از جمله محافظت در برابر ابزارهای تبلیغاتی مزاحم، نرمافزارهای جاسوسی، کی لاگرها و غیره را در این نرمافزار پیدا خواهید کرد.
این آنتی ویروس ابری به خاطر اسکنهای فوقالعاده پر سرعتی که برپایه تکنولوژی فضای ابری انجام میدهد، بسیار معروف است. همچنین نرمافزار Webroot اشتراک قیمت مناسب و پلنهای قیمت مختلف دارد که با توجه به نیازتان میتوانید تهیه کنید.
3- Bitdefender Total Security
نرمافزار آنتی ویروس ابری دیگر این لیست Bitdefender است که به عنوان یک آنتیویروس بسیار قوی شناخته میشود. این برنامه مزایای یک آنتیویروس فوقالعاده را در طراحی خود جای داده و به کاربران خود امکان استفاده از فناوری اسکن مبنی بر فضای ابری را نیز میدهد.
با استفاده از نسخه Total Security این برنامه تمامی ویژگیهای ضروری و مهم در خصوص امنیت سیستم برایتان با استفاده از شبکه فضای ابری فراهم خواهد شدو میتوانید با توجه به نیاز خود، از پیشنهادات این نرمافزار آنتی ویروس استفاده کنید.
4- Avast Business Hub
Avast Business Hub یک پلتفرم تاثیرگزار برای کسب و کارهاست تا بتوانند از طریق آن کامپیوترهای خود را با استفاده از آنتی ویروس ابری ایمن کرده و تنها از یک محل تمامی سیستمها را مدیریت کنند. شما جزئیات گزارشها، یک داشبورد، هشدارها، کنترل از راه دور و توانایی دستورهای آنلاین را با استفاده از این آنتیویروس تجربه خواهید کرد.
5- Malwarebytes Nebula
نرم افزار آنتی ویروس ابری Malwarebytes Nebula روی کمک به کسب و کارها متمرکز شده و فضای ابری بسیار قوی دارد که قابلیتهای زیادی را برای شناسایی و کاهش تهدیدها در اختیار کاربران خود قرار میدهد.
طیف وسیعی از قابلیتهای امنیتی قوی را با استفاده از Malwarebytes Nebula دریافت خواهید کرد که به شما کمک میکند آنتی ویروس ابری خود را به راحتی مدیریت کرده و از مزایای آن استفاده کنید.
معایب آنتی ویروس ابری
درست مانند تمام روشهایی که بر پایه فضای ابری هستند، آنتی ویروس ابری نیز معایبی دارد که در ادامه آنها را عنوان کردیم:
- برای اسکن و استفاده از قابلیتهای آنتی ویروس ابری همیشه باید به اینترنت وصل باشید
- ویژگیهای سفارشیسازی در این نوع آنتی ویروسها محدود بوده چراکه فضای ابری بدون اینکه نیاز باشد تا کاربر کاری انجام دهد، همه کارها را انجام میدهد.
- اسکنهای این نوع آنتیویروسها اطلاعات شما را جمعآوری کرده و آن را به فضای ابری انتقال میدهند و اینکه ای اطلاعات چطور محافظت میشوند یک علامت سئوال باقی خواهد ماند.
- اگر خرابی در سرور ابری به وجود بیاید روی توانایی آنتی ویروستان را در محافظت از سیستم تاثیر خواهد گذاشت.
- هدف از استفاده از آنتی ویروس ابری بهبود عملکرد سیستمی است اما ممکن است به دلیل وجود مشکلات سروری یا شبکه با کاهش سرعت در انجام اسکن مواجه شوید.
قبل از اینکه برای خرید اشتراک آنتی ویروس های ابری هزینه کنید حتما موارد بالا را در نظر بگیرید.
آیا آنتی ویروس ابری نسل آینده آنتی ویروسهاست؟ آیا باید از آنها استفاده کنیم؟
آنتی ویروس ابری مزایای اساسی برای محافظت از رایانه شما را فراهم کرده و باعث میشود تا تاثیر مشکلات امنیتی به حداقل برسد. با استفاده از این نوع آنتی ویروسها به طور کلی در استفادههای شخصی یا تجاری کارهایتان را با سرعت بیشتری انجام خواهید داد چراکه زمان و منبع سیستمی کمتری صرف خواهد شد.
با این حال قبل از انجام هرکاری بهتر است هر دو جنبه مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید آنتی ویروس را با توجه به نیاز و صلاح خود انتخاب کنید. آنتی ویروس های ابری بیشتر برای کسب و کارها توصیه شده چراکه ممکن است برای تمامی تنظیمات لازم برای مصارف شخصی را نداشته باشد.