کم کم به زمان برگزاری کنفرانس سالانه بیلد (Build) مایکروسافت نزدیک میشویم و انتظار داریم در این رویداد نیز همچون سالهای گذشته، شاهد انتشار اخبار داغ و هیجان انگیزی از سوی این غول دنیای صفر و یک باشیم.
کنفرانس بیلد در چند سال گذشته در شهر سان فرانسیسکو برگزار شده، اما امسال مایکروسافت رویداد خود را به شهر سیاتل بازگردانده است. اما فارغ از مکان برگزاری این کنفرانس، چیزی که برای خبرنگاران و کاربران اهمیت دارد، اخبار ارائه شده در آن و محصولاتی است که مایکروسافت قصد رونمایی از آنها را دارد. به همین منظور در مطلب پیش رو سعی کردهایم تا نگاهی به مهمترین انتظاراتی که از این رویداد بزرگ داریم، انداخته و شما را تا حدودی با آنچه که قرار است مایکروسافت ارائه کند، آشنا نماییم. پس در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
ویندوز
یکی از پایههای ثابت کنفرانس بیلد در سالهای گذشته، سیستم عامل ویندوز و معرفی ویژگیها و قابلیتهای آتی آن بوده است. سال گذشته در این رویداد، مایکروسافت اقدام به معرفی بهروزرسانی سازندگان ویندوز 10 نمود که در نهایت با نام نهایی رداستون 2 (Redstone 2) در دسترس کاربران قرار گرفت.
امسال نیز انتظار میرود شاهد معرفی بهروزرسانی جدید این سیستم عامل با نام رداستون 3 باشیم. تاکنون اطلاعات زیادی در رابطه با این نسخه جدید به بیرون درز نکرده اما میتوان حدس زد که بهبودهایی در رابطه با ویژگیهای سال قبل اعمال شده و همچنین سرویسهای پایهای مانند آفیس و مرورگر اج نیز بهروزرسانی شوند.
البته شایعه شده که شرکت مایکروسافت برنامههایی نیز برای بهروزرسانی گسترده در زمینه ظاهر رابط کاربری و تجربه کاری ویندوز دارد و برای این منظور از یک سبک طراحی جدید موسوم به “پروژه نئون” استفاده خواهد کرد. این بهروزرسانی ظاهری که بزرگترین تغییر ایجاد شده در رابط کاربری ویندوز در طی چند سال گذشته محسوب میشود، قرار است افکت شیشهای و شفاف را به این سیستم عامل محبوب بازگرداند. اما مهمتر از همه اینکه با ارائه این نسخه جدید، کار مایکروسافت برای استفاده از ویندوز بر روی پلتفرمهای دیگری مانند هولولنز، بسیار آسانتر از قبل خواهد شد.
رباتها و هوش مصنوعی
در حال حاضر میدانیم که مایکروسافت تمرکز ویژهای بر روی توسعه هوش مصنوعی و استفاده از آن در مباحث مختلف دارد، و به احتمال زیاد این روند در کنفرانس بیلد نیز ادامه پیدا خواهد کرد. در این رویداد نه تنها انتظار میرود شاهد ارائه توضیحاتی پیرامون دستاوردهای آزمایشگاههای تحقیقاتی مایکروسافت باشیم، بلکه احتمالاً مایکروسافت در مورد تأثیر استفاده از هوش مصنوعی برای بهبود تجربه کاربری نیز حرفهای زیادی برای گفتن خواهد داشت.
از طرف دیگر، همانند سال گذشته که رباتها بخش اعظمی از کنفرانس را به خود اختصاص داده بودند، انتظار داریم در رویداد امسال نیز خبرهای خوبی در این حوزه ارائه شود. به خصوص اینکه به تازگی مشخص شده مایکروسافت در حال کار بر روی یکپارچهسازی رباتها در موتور جستجوگر بینگ است و ممکن است این دستاورد جدید در کنفرانس بیلد پیش رو در دسترس توسعه دهندگان قرار بگیرد.
واقعیت ترکیبی
وقتی صحبت از هولولنز به میان میآید، انتظار داریم در کنفرانس بیلد شاهد برخی بهروزرسانیها در برنامههای بلند پروازانه مایکروسافت در زمینه واقعیت ترکیبی باشیم. حدود یک سال پیش بود که شرکت شروع به در دسترس قرار دادن این پلتفرم برای توسعه دهندگان نمود، و از آن زمان تاکنون واقعیت افزوده تبدیل به یک موضوع داغ در بین فعالان حوزه آیتی شده است.
توسعه دهندگان در حال حاضر یک سال کامل برای پیادهسازی ایدههای خود در زمینه واقعیت ترکیبی فرصت دارند، بنابراین مطمئناً میتوانیم شاهد عرضه برنامههای کاربردی جدیدی (و شاید برخی دموهای جذاب از آنها) باشیم. در ضمن به تازگی شاهد معرفی هدستهای هولولنز ارزانتری نیز بودهایم و بنابراین در کنفرانس بیلد احتمالاً بیشتر به این موضوع پرداخته خواهد شد.
چه خبر از گوشیهای هوشمند؟
سال گذشته هیچ خبر خاصی در رابطه با پلتفرم گوشیهای هوشمند مایکروسافت ارائه نشد، و این طور که به نظر میرسد اوضاع در سال جاری نیز تغییر چندانی نکرده است. البته با توجه به ارائه نسخههای پیش نمایش مختلف برای سیستم عامل ویندوز 10 موبایل، هنوز امید به زنده بودن و بازگشت این پلتفرم وجود دارد و شاید در آینده خبرهای بیشتری در مورد گوشیهای هوشمند ویندوزی بشنویم. بنابراین در کنفرانس امسال نیز نباید انتظار رونمایی از گوشی سرفیس فون را داشته باشیم.
کورتانا
بدون شک دستیار صوتی هوشمند مایکروسافت به نام کورتانا میتواند نقش عمدهای در کنفرانس بیلد امسال بازی کند. به خصوص اینکه به تازگی شاهد معرفی اسپیکر هوشمند هارمن کاردن با نام اینوک (Invoke) بودیم که این اسپیکر مجهز به دستیار صوتی کورتانا بوده و از قابلیتهای این دستیار هوشمند برای اجرای دستورات کاربران استفاده میکند.
با اینکه زمانبندی رونمایی اینوک کمی عجیب به نظر میرسد، اما با این حال کنفرانس بیلد میتواند مکان مناسبی برای معرفی نقشههای آتی مایکروسافت برای دستیار کورتانا بوده و توسعه دهندگان را با نحوه به کارگیری از قدرتهای بالقوه این دستیار صوتی بیش از پیش آشنا کند.
سختافزارهای دیگر
به غیر از سختافزارهای مرتبط با کورتانا، در مورد دیگر سختافزارهای احتمالی مایکروسافت در کنفرانس بیلد هیچ خبری منتشر نشده است. حتی به تازگی آقای پانوس پانای گفته که فعلاً خبری از سرفیس پرو 5 نخواهد بود. البته رویداد مرموز سرفیس نیز بعد از کنفرانس بیلد در شهر شانگهای چین برگزار خواهد شد که میتواند منشأ اخبار هیجان انگیزی پیرامون سختافزارهای جدید مایکروسافت باشد.