کمپانی ژاپنی سونی که به عنوان یکی از قطبهای اصلی صنعت بازیهای ویدیویی شناخته میشود، به تازگی تأیید کرده که در حال ساخت کنسول نسل بعدی خود است. مدیر عامل این شرکت، آقای کنیچیرو یوشیدا در مصاحبهای که با فایننشال تایمز داشته گفته است که سونی نیاز دارد تا نسل بعدی کنسولهای بازی خود را توسعه دهد اما با این حال وی از این کنسول با نام پلی استیشن 5 یاد نکرده است.
آقای یوشیدا در مصاحبه خود هیچ اشارهای به جزئیات کنسول جدید سونی نکرده است اما بسیاری از منابع خبری و کارشناسان از مدتها قبل شروع به گمانهزنی در مورد مشخصات احتمالی این کنسول کردهاند. با توجه به تأیید خبر ساخت کنسول جدید سونی که برای راحتی در ادامه متن از آن تحت عنوان پلی استیشن 5 یاد خواهیم کرد، در مطلب پیش رو سعی داریم تا توضیحاتی هر چند مختصر در مورد این کنسول و پیشبینیهای انجام شده توسط تحلیل گران را ارائه کنیم. پس اگر به بازیهای ویدیویی علاقهمند هستید در ادامه حتماً با دیجی رو همراه باشید.
پلی استیشن 5 چه زمانی عرضه خواهد شد؟
کنسول اولیه پلی استیشن سونی برای مدت 5 سال حاکم بازار بازیهای رایانهای بود تا اینکه در سال 2000 پلی استیشن 2 روانه بازار شد. این کنسول که به عنوان موفقترین کنسول سونی شناخته میشود، برای 6 سال دوام آورد و بعد از این مدت جای خود را به پلی استیشن 3 داد. نسل هفتم هم برای سونی 7 سال به طول انجامید تا بالاخره کنسول فعلی این شرکت یعنی پلی استیشن 4 عرضه شد.
با توجه به تاریخچه عرضه کنسولهای بازی سونی، بسیاری از تحلیل گران معتقدند، پلی استیشن 5 میتواند زمانی ما بین سالهای 2018 تا 2020 روانه بازار شود. البته باید توجه داشت که عرضه کنسول میان نسلی پلی استیشن 4 پرو احتمالاً باعث شده این اتفاق تا قبل از سال 2020 رخ ندهد.
تمرکز بیشتر بر واقعیت مجازی و کلود گیمینگ (cloud gaming)
با اینکه در حال حاضر چیز زیادی در مورد مشخصات سخت افزاری پلی استیشن 5 نمیدانیم اما میتوان با اطمینان زیادی گفت که سونی در نسل بعدی توجه ویژهای به فناوری واقعیت مجازی و کلود گیمینگ خواهد داشت. این شرکت ژاپنی هدست واقعیت مجازی خود موسوم به پلی استیشن وی آر را در اواخر سال 2016 عرضه کرد تا به همراه پلی استیشن 4 پرو بتواند تجربه خوبی از واقعیت مجازی را در اختیار کاربران کنسول خود قرار دهد. با وجود استقبال نسبتاً خوبی که از این هدست به عمل آمد اما آمار فروش آن در مقایسه با تعداد کنسولهای فروخته شده بسیار کم بوده و البته بازیهای اختصاصی چندانی هم برای آن عرضه نشده است. بر همین اساس هیچ بعید نیست که سونی بخواهد در پلی استیشن 5 بازیهای واقعیت مجازی شاخصی را برای کنسول خود معرفی کرده و حتی شاید یک مدل پیشرفتهتر از هدست خود را نیز به همراه این پلی استیشن 5 در اختیار گیمرها قرار دهد.
علاوه بر این سونی در زمینه کلود گیمینگ هم جزو شرکتهای پیشرو بوده و پلتفرم PS Now خود را در سال 2015 روانه بازار کرده است. این پلتفرم قابلیت استریم بازیهای پلی استیشن 2، پلی استیشن 3 و پلی استیشن 4 را بر روی پلی استیشن 4 و همچنین رایانههای شخصی مهیا کرده و در حال حاضر از بیش از 650 بازی پشتیبانی میکند. البته سونی در این عرضه تنها نیست و مایکروسافت با پروژه xCloud و همچنین آلفابت با Project Stream به عنوان رقبایی جدی برای این شرکت محسوب میشوند.
چشم امید مدیران سونی به پلی استیشن 5
موفقیتهای خوبی که بخش گیمینگ سونی در چند سال اخیر به دست آورده باعث شده تا بسیاری از شکستها و استراتژیهای نامناسب این شرکت در زمینههایی همچون فیلم، گوشیهای هوشمند و تولید نیمه هادیها چندان به چشم نیاد و این شرکت همچنان به عنوان یکی از پردرآمدترین کمپانیهای فعال در حوزه فناوری شناخته شود. با اینکه پلی استیشن 5 به این زودیها وارد بازار نخواهد شد اما مطمئناً این کنسول پتانسیل لازم برای هر چه گستردهتر و درآمدزاتر کردن بخش گیمینگ سونی را دارد.