وابستگی ما به فضای مجازی و اپلیکیشنهای پیام رسان بسیار زیاد شده است؛ از طرفی درآمد اپراتور ها از اینترنت همراه بیشتر از پیامکهای کاربرانشان است. به هر حال با وجود سرویس هایی نظیر تلگرام، واتس اپ، ویچت، لاین و … دیگر کاربران ترجیح میدهند با خرید بستههای اینترنت همراه به صورت زنده و پر سرعت به مکالمه بپردازند و از دسترسی به فضای وب لذت ببرند.
هر چه دنیا به سمت دیجیتالی شدن پیش میرود، دغدغه سرویسها و کاربران پیرامون امنیت و فضای خصوصی بیشتر میشود؛ چرا که در دنیایی زندگی میکنیم که هکر ها و افراد سودجو نیازی به بالا رفتن از دیوار خانههایمان ندارند و با چند کلیک میتوانند کار خود را عملی کنند. فیس بوک به عنوان بزرگ ترین شبکه اجتماعی در دنیا توجه ویژهای به این حوزه دارد. زاکربرگ، مالک فیس بوک، و تیم بزرگش همیشه سعی میکنند در حوزه امنیت بهترین عملکرد را داشته باشند تا علاوه بر توجه به کاربران، تصویر ذهنی خوبی از سرویس خود ایجاد کنند. طبق همین سیاست حالا سرویس پیام رسان متصل به فیس بوک، واتس اپ، با قابلیت انکریپت پشت سر هم و کامل در دسترس قرار گرفته است؛ بدین معنا که تمامی پیامها، تصاویر، ویدیو ها و فایل های صوتی ارسالی و دریافتی شما تنها توسط ارسال کننده و خواننده باز میشوند و کسی نمیتواند آن ها را استخراج کند.
این قابلیت که گفته می شود هم اکنون برای بیش از یک میلیارد کاربرد سرویس فعال شده، حتی خود واتس اپ را از خواندن پیامهای دریافتی و ارسالی شما عاجز میکند. پس چه واتس اپ را در تلفن های انکریپت شده بلک بری نصب کرده باشید و چه آیفون اپل، هیچ غریبهای امکان هک و مطالعه پیامهای شما را ندارد.
با توجه به چالشهای کنونی بین اپل و سازمان FBI ایالات متحده، به نظر میرسد سرویس واتس اپ نیز با گذراندن مراحل مختلف و وقت فراوان بالاخره توانسته است چنین ویژگی را به خود بیافزاید. البته هنوز مشخص نیست آیا سرویس های جاسوسی مشابه FBI به این اقدام فیس بوک و واتس اپ واکنش نشان دهند یا خیر، پس باید منتظر خبر های آینده در این باره باشید. اما با بیش از یک میلیارد کاربر در سراسر کره خاکی، حالا واتس اپ جزء امن ترین سرویسهای پیام رسان اینترنتی شناخته میشود.
آیا شما به انکریپت بودن تلفن و سرویسهایی که از آنها استفاده می کنید، اهمیت می دهید؟ آیا این قابلیت شما را مجاب میکند تا از سرویسهای دیگر نظیر تلگرام و ویچت به واتس اپ مهاجرت کنید؟