اندروید و آی او اس دو رقیب سنتی در بازار گوشیهای هوشمند هستند و هر کدام از این سیستم عاملها طرفداران خاص خود را دارند. برخی جنبه متن باز بودن اندروید را میپسندند و برخی دیگر دوست دارند در اکوسیستم محصور اما جذاب آی او اس بمانند. در این بین، نظر افراد و شخصیتهای مشهور در مورد این دو پلتفرم موبایل، تأثیرگذارتر بوده و میتواند کفه ترازو را به نفع هر کدام از آنها سنگینتر کند. در تازهترین مورد، اخیراً بیل گیتس، مؤسس و مدیرعامل سابق مایکروسافت، در مصاحبهای عنوان کرده که سیستم عامل اندروید را به آی او اس ترجیح میدهد. اما چرا؟ در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
بیل گیتس در مصاحبه اخیر خود با اندرو راس سورکین، روزنامه نگار CNBC و یکی از بنیانگذاران برنامه مشهور Clubhouse، بار دیگر تأیید کرده که اندروید را به آی او اس ترجیح میدهد. گیتس در این مصاحبه اشاره کرده که از ماهیت متن باز بودن اندروید خوشش میآید، زیرا باعث میشود انعطافپذیری بسیار بیشتری نسبت به آی او اس داشته باشد.
وی در ادامه گفته:
من به شخصه از یک گوشی اندرویدی استفاده میکنم. البته از آنجا که میخواهم همه امور را پیگیری کنم، اغلب با آیفون هم کار میکنم، اما چیزی که همیشه همراه خود دارم، گوشی اندرویدی است.
اما یکی از دلایل اینکه گیتس میگوید گاهی اوقات با آیفون هم کار می:ند این است که وی گاهی نیاز به استفاده از یک برنامه خاص دارد که فقط در آی او اس موجود است. به عنوان مثال میتوان به برنامه Clubhouse اشاره کرد که فعلاً تنها در دستگاههای مبتنی بر آی او اس در دسترس میباشد. به علاوه، گیتس این نکته را هم اضافه کرده که نصب پیش فرض و ادغام برنامههای مایکروسافت در برخی از گوشیهای اندرویدی باعث میشود تا وی بیشتر از این نوع گوشیها استفاده کند.
در روزگارانی نه چندان دور، بیل گیتس و استیو جابز رقایت سفت و سختی با یکدیگر داشتند و هر کدام میخواستند سهم بیشتری از بازار را کسب کنند. با اینکه شرکت مایکروسافت در زمینه نرم افزار توانست به برتری محسوسی دست پیدا کند اما گیتس همواره رقیب خود را به خاطر استراتژیهای بازاریابی و ایدههای انقلابی محصولاتش ستایش میکرد.
اما آنچه که مسلم است این است که اگر مایکروسافت میتوانست یک سیستم عامل موبایلی موفق را طراحی و روانه بازار کند، بیل گیتس اکنون به جای اندروید از آن استفاده میکرد. همچنان که ماه گذشته وی شکست در بازار موبایل یکی از بزرگترین حسرتهای زندگی اوست.