مایکروسافت برای دوباره معرفی کردن خود به دانشآموزان و معلمان به عنوان شرکت تولید کنندهی محصولات خلاقانه و متقاعد کنندهی آموزشی، برنامهای برگزار کرد. وعده داده شده بود که این برنامه به دقت روی بازار در سطح گسترده تمرکز کند، جایی که قیمت و استفادهی آسان مهمتر از موضوعات بیهوده مانند ظرافت در طراحی است، اما مایکروسافت نتوانست خود را کنترل کند و لپتاپ Surface جدید و زیبای خود را معرفی کرد. اما کارایی مایکروسافت در ابزار آموزشی و لپتاپ جدید چه ربطی به هم دارند؟ سیستم عامل جدید مایکروسافت با عنوان Windows 10 S در هر دو موجود است.
رفتار دو جانبهی Windows 10 S در این برنامه ممکن است مشکلاتی برای مایکروسافت به وجود آورد، از آن جهت که کاربران سعی میکنند بفهمند پسوند S دقیقاً بیانگر چیست!
در نیمهی نخست سخنرانیِ مایکروسافت، پیام کاملاً واضح، مفید و مختصر بود. ویندوز 10 اس همان ویندوز 10 است اما کمی محدودتر: فقط اپلیکیشنهای را از Windows Store میتواند اجرا کند، غیر فعال کردن سازگاری با تعداد زیادی برنامهی موجود که در زمینهی آموزشی به معنای امنیت بیشتر است، تمرکز روی دانشآموزان و بهبود در عمر باطری. این نسخه ارزانتر و محدودتر از Windows 10 Pro است، دقیقاً همان چیزی که مدارس به دنبال آن بودند (و چیزی که اخیراً آنها را به سمت سیستم عامل کروم از گوگل یا همان Google’s Chrome OS جذب کرده بود).
اگر ویندوز 10 اس فقط روی آموزش و تحصیلات متمرکز شده بود، دستیاران فروش در فهمیدن اینکه چگونه این برنامه را معرفی کنند و خریداران را برای محدودیتهای آن آماده کنند، هیچ مشکلی نداشتند. اما جاه طلبی مایکروسافت برای ویندوز 10 اس به وضوح بیشتر از این حرفهاست، برای اثبات، سرپرست ویندوز Terry Myerson ویندوز 10 اس را به عنوان “روحِ ویندوز” وصف کرد. پس ما اکنون لپتاپ Surface را با ویندوز 10 اس روی آن داریم که قیمتش از هزار دلار شروع میشود و برای کامپیوتر دانشگاه عالی است.
قرار است ویندوز 10 اس هم با کیفیت و هم مقرون به صرفه باشد!
بلافاصله پس از معرفی، برای ویندوز 10 اس گسترهی قیمتی بین 189 دلار تا 2,199 دلار (برای مدلهای بالای Surface Laptop) اعلام شد. آیا این یک راه حل ساده و مقرون به صرفه برای گروههای آموزشی در سطح انبوه است؟ آیا این یک سیستم عامل فوق العاده ساده و مؤثر شده برای استفاده در لپتاپهای خیلی مطلوب و با دوام است؟ بله. جواب مایکروسافت به هر دو سؤال، بله است. رسیدن به هر دو هدف با یک نرمافزار غیر ممکن نیست، اما البته که جای دادن این سیستم عامل در ذهن مردم کاری دشوار است.
اما اوضاع کمی پیچیده شده، مایکروسافت عیناً ویندوز 10 اس را بین نسخههای ویندوز Home و Pro جای داده است که هر دوی آنها میتوانند اپلیکیشنهای خارج از ویندوز استور را اجرا کنند و این باعث میشود مردم آنها را در اولویتِ انتخاب قرار دهند. پس سؤال از هویت دقیق ویندوز 10 اس همچنان ادامه دارد: قرار است که این نسخه هم برای اهداف عالی باشد و هم اهداف مالی، اما با داشتن یک محدودیت بزرگ [همان سازگار نبودن با همهی برنامهها] اتفاق میافتد که در زمینهی حرفهای که در آن معرفی شد [همان زمینهی آموزش و تحصیلی] منطقی به نظر میآید.
ایدهی کلی منطقی است اما کسی نمیداند حرف S بیانگر چیست!
ابهام دربارهی اینکه ویندوز 10 اس برای چیست یا کیست به چشم میآید، بخصوص در زمان شکست آزمایش Windows RT. نسخهی RT ساده شدهی ویندوز بود که مخصوص پردازندههای ARM طراحی شده بود که سازگاری با دنیای بزرگ اپلیکیشنهای ویندوز را حذف میکرد و همچنین باعث گیجی کاربران شد که به خاطر تعدادی از فاکتورها، در نهایت به طور چشمگیری با شکست مواجه شد. مهمترین فاکتور این سوپرایز نه چندان جالبِ خریدن یک سیستم بود با ویندوزی روی آن که که نمیتوانست بسیاری از برنامههای ویندوز را که مردم به استفاده از آنها عادت کرده بودند، اجرا کند (مانند مروگر گوگل کروم).
تلاش برای ویندوز روی ARM قرار است در انتهای امسال از سر گرفته شود و ویندوز 10 اس محتملترین کاندید برای انتخاب سیستم عاملِ این کامپیوترهای جدید است که در این صورت، اهمیت پسوند S دوباره پیچیده خواهد شد. در تعطیلات آخر سال میلادی خریدن یک سیستم با ویندوز 10 اس میتواند به معنای گرفتن یک دستگاه اینتل یا ARM باشد که ارزان و خوب است و میتواند دستگاه قابل حمل با کیفیتی باشد.
برای شفاف سازی، به نظر میرسد راهی که مایکروسافت در پیش گرفته از لحاظ استراتژی درست باشد. ویندوز استور تقریبا به کلی رو به زوال بوده است و مایکروسافت به راهی نیاز دارد تا علاقهی توسعه دهندگان را به آن احیا کند. با گره زدن Store به یک سختافزار زیبا مانند Surface Laptop، مایکروسافت در حال بخشیدن اعتبار و منزلتی به استور است که بسیار به آن نیاز داشت. مایکروسافت همچنین با بدست آوردن قشر معلمان و دانشآموزان از طریق نقش آموزشی خود، به توسعهدهندگان وعدههای بزرگی میدهد. پسوند s در ویندوز 10 اس شاید به خاطر Store باشد زیرا این کلیدِ جلب توجه مردم به تصویر مایکروسافت از آیندهی اپلیکشنها و پردازش ویندوز است. اگر همه اقدام به خرید کنند، پسوند دیگر اهمیتی ندارد، اما در حال حاضر ویندوز 10 اس یک ایدهی خوب برای رفع نیاز به یک ارتباط بهتر است.
ویندوز 10 اس نسخه اصلاح شده ویندوز سنتی است. و این مشکل به سالها قبل بر میگردد. زمانی که اینتل و موتورلا بر سر معمای پردازندهای کامپیوتری دچار اختلاف شدند و در آن زمان ماکروسافت با اینتل متحد شد و ویندوز را بر اساس معماری آن شرکت بنیان نهاد. ولی شرکت های رقیب از تلاش نااستادند و در نهایت با اندروید ویندوز را به چالش کشیدند. امروزه ماکروسافت میخواهد به معماری ارم برگردد. ولی این راهی به شدت دشوار است. ویندوز ار تی و جدیدا اس تلاشهای ماکروسافت برای جبران خطای گذشته است.
ویندوز 10 اس سیستم عاملیه که کاربرای مایکروسافت خودشون از مایکروسافت درخواست کردن!
ویندوز 10 اس قراره با سیستم عامل گوگل مقابله کنه
و از همه مهمتر مهمترین قابلیتش آپگرید رایگانش به لایسنس اورجینال ویندوز 10 پرو هستش
البته تا جاییی که من میدونم ویندوز 10 پرو به قیمت 200 دلار به صورت مادام العمر و چند بار فعالسازی اراهئ میشه تو همین ایران توسط خود سایت microsoftlicense.com و اینکه این ویندوز الان به صورت رایگان واسه دارنده های سرفیس پرو در دسترسه عالیه
ضمن اینکه خود دارننده ویندوز 10 پرو وقتی از اس به پرو آپگرید میشه بازم امکان بازگشت به اس رو داره که همه چیز رو به خود کاربر محول میکنه