ویندوز 11 نسخه بهبود یافته ویندوز 10 است که مایکروسافت سعی در تغییر دادن ظاهر آن داشته، اما با این حال بسیاری از کاربران بر این باورند که خروجی این سیستم عامل حتی از ویندوز ویستا قدیمی هم بدتر است! ویندوز 11 در نگاه اول از نظر ظاهری ارتقاء پیدا کرده اما قابلیت استفاده و کارایی آن بسیار کاهش پیدا کرده است. همین موضوع باعث شده تا برخی کاربران نارضایتی خود را از این سیستم عامل ارتقاء یافته اعلام کنند. در ادامه با ما همراه شوید تا با 7 مورد از بدترین ویژگی های ویندوز 11 بیشتر آشنا شویم
1- الزامات سخت افزاری خاص و محدود برای نصب ویندوز 11
اگر قصد دارید ویندوز 11 را نصب کنید باید توجه داشته باشید که برای اطمینان از درست کارکردن کامپیوتر باید حداقل الزامات نصب ویندوز 11 را داشته باشید؛ اگرچه که کاربران در نگاه اول به راحتی میتوانند بسیاری از این موارد را تامین کنند اما مشکل اصلی بحث فراهم کردن الزامات سخت افزاری این ویندوز است.
نسخههای قبلی ویندوز را به راحتی میتوانستید روی دستگاههای قدیمی نیز نصب و اجرا کنید اما ویندوز 11 اینگونه نخواهد بود. برای مثال مایکروسافت به رمزنگاری TPM 2.0 نیاز دارد که برخی از مادربردهای قدیمی فاقد آن هستند. به همین دلیل هم اگر رایانه شخصی شما به اندازه کافی مدرن نبوده و یا دارای سخت افزاری که قادر به استفاده از Secure Boot، پردازنده AMD و یا Intel نباشد، متاسفانه نمیتوانید ویندوز 11 را روی سیستم خود نصب کرده و از آن استفاده کنید.
به همین دلیل، بیشتر رایانههای شخصی قادر به نصب این نسخه ویندوز نیستند؛ اما با این حال میتوانید الزامات سختافزاری را دور زده و نسخه جدید ویندوز 11 را روی رایانه خود نصب کنید. با انجام این کار شما حق بهروز رسانیهای سیستمی را نداشته و نمیتوانید از پشتیبانی مایکروسافت کمک بگیرید.
در صورت نصب و ارتقاء ویندوز خود به ویندوز 11، ممکن است که نوتیفیکیشنی روی صفحه دسکتاپ خود مطابق تصویر فوق دریافت کنید که به شما میگوید الزامات سیستمی برآورده نشده است. در صورت دریافت این پیام نیاز به نگرانی نیست چراکه میتوانید از برنامهها، مرورگرهای وب و غیره به راحتی و بدون کوچکترین مشکلی استفاده کنید.
2- منوی استارت نسبت به ویندوز 10 پس رفت داشته است
قبل از روی کار آمدن ویندوز 11، منو استارت یکی از بهترین ویژگیهایی بوده که ویندوز به کاربران خود ارائه کرده است و دسترسی آسان به تمامی قابلیتها و برنامههای ویندوز را برایمان میسر میکند. اما از وقتیکه منوی استارت در مرکز صفحه قرار داده شده، عملکرد آن با چالشهایی روبهرو خواهد شد.
منو استارت ویندوز 11 در مقایسه به نسخه قبلی خود یعنی ویندوز 10 نه تنها فضای بیشتری را اشغال کرده بلکه کارکرد تمامی فایلها و برنامههای باز شده در وسط صفحه را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
همچنین در ویندوز 11، بخشهای پین برنامهها و اپلیکیشنهای پیشنهادی نیز در بالای صفحه قرار گرفتهاند که همین موضوع دسترسی فوری و آسان به آنها را از کاربر میگیرد. هماکنون کاربران برخلاف ویندوز 10 باید مسیر Start > All apps را در پیش گرفته تا بتوانند به Documents، Pictures، Settings و Power دسترسی پیدا کنند.
اگر از ویندوز 11 استفاده میکنید و دوست دارید منو استارت شما درست مانند نسخههای قبلی باشد سری به مقاله ” چگونه منوی استارت ویندوز 11 را مانند ویندوز 10 کنیم؟ “ بزنید.
3- باز کردن Task Manager از طریق Taskbar امکانپذیر نیست
با استفاده از Task Manager شما میتوانید هر پروسه و کاری را از بین برده و یا هر برنامهای که هنگ کرده است را تنها با یک کلیک ببندید. یکی از قابلیتهای نوار وظیفه (Taskbar) نیز این است که میتوانید به سادگی روی آن کلیک راست کرده و به راحتی به Task Manager دسترسی پیدا کنید. اما با روی کار آمدن ویندوز 11 این قابلیت نیز برداشته شده و یکی از موارد دیگری که باعث نارضایتی کاربران شده حذف قابلیت دسترسی به Task Manager از طریق نوار وظیفه است.
4- منوی کلیک راست مختصر بوده و نیاز به انجام مراحل اضافی دارد
مایکروسافت میداند که منو کلیک راست یکی از افزونههای بسیار مهم و پراستفاده بوده برای کاربران بوده که برای تکمیل انجام کارها به کمک حداقل مراحل از آن استفاده میشود. اگر روی یک فایل در ویندوز 10 کلیک راست کنید تمامی گزینهها و دستورات ممکن برایتان نمایان میشود که میتوانید از بین آنها آپشن مورد نظر را انتخاب کنید.
در ویندوز 11 این منوی کلیک راست با تغییرات و اصلاحاتی مواجه شده که تعداد گزینههای نمایش داده شده را کوتاه میکند. اگر میخواهید تمامی گزینههای ممکن را حین راست کلیک کردن مشاهده کنید باید کلیدهای Shift + F10 را روی کیبورد فشار داده و یا گزینه Show more options را انتخاب کنید.
5- برای استفاده از ویندوز 11 حتماً باید یک حساب مایکروسافت داشته باشید
مدتیست که مایکروسافت کاربران خود را برای استفاده از اکانت مایکروسافت تحت فشار قرار داده و این مورد را میتوان یکی دیگر از بدترین ویژگی های ویندوز ۱۱ دانست. دلایل زیادی برای اینکه کاربران دوست ندارند از اکانت کاربری مایکروسافت استفاده کنند وجود دارد و حتی ممکن است آن را مزاحم بدانند.
انتشار Windows 11 Insider Preview Build 22557 استفاده از اکانت مایکروسافت را برای تمامی نصبهای بعدی از جمله ویندوز 11 پرو الزامی کرده است. درست شبیه به نسخه Windows Home، اتصال به اینترنت و MSA برای راهاندازی اولیه مورد نیاز است. به همین دلیل هم حتی کاربران ویندوز 11 پرو نیز از دردسر راهاندازی اکانت مایکروسافت در امان نبوده که همین موضوع برای افراد زیادی ناخوشایند است.
6- گزینه”Open File Location” دیگر وجود ندارد
در ویندوز 10، یک گزینه به نام Open File Location وجود داشت که هر زمان که به یک فایل نیاز داشتید و به دنبالش میگشتید میتوانستید روی فایل مورد نظر کلیک راست کرده و از منوی باز شده گزینه Open File Location را انتخاب کنید. این کار باعث میشود تا شما به محلی که فایل مورد نظرتان در آن قرار دارد ارجاع داده شوید و دسترسی به آن نیز راحتتر میشد. یکی دیگر از بدترین ویژگی های ویندوز ۱۱ حذف این ویژگی مفید بود که باعث ناراحتی و نارضایتی کاربران شد.
7- ویندوز 11 همچنان به یک اپلیکیشن سوم شخص آنتی ویروس نیاز دارد
ویندوز 11 دارای موتور آنتیویروس داخلی مایکروسافت است که با Windows Defender نیز ترکیب شده؛ اگر از دستگاههای خارجی مانند هارد اکسترنال و یا USB استفاده نکرده و یا از سایتهای مورد اعتماد و امن بازدید نمیکنید؛ آنتیویروسهای داخلی برایتان کفایت خواهد کرد با این حال باید توجه داشته باشید که این آنتیویروسهای داخلی در شناسایی بدافزارها و یا پوششدهی جدیدترین تهدیدها عملکرد عالی نخواهند داشت.
علاوهبراین به کررات پیش میآید که Windows Defender برنامههای مورد اعتماد را مسدود کرده و برخلاف سایر آنتیویروسهای سوم شخص دارای قابلیتهایی نظیر مدیریت رمز، VPN و سایر موارد نیست. اکثر کاربران ویندوز تمایل به نصب آنتیویروسهای سوم شخص به عنوان راهحل قوی و مطمئن برای حفاظت از سیستم و اطلاعاتشان دارند.
بدترین ویژگی های ویندوز ۱۱ از نظر شما کدامند؟ دیدگاه خود را با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.