دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: سریع‌ترین تراشه هوش مصنوعی جهان به نام WSE-3 رونمایی شد
به اشتراک بگذارید
ورود
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > اخبار > اخبار هوش مصنوعی > سریع‌ترین تراشه هوش مصنوعی جهان به نام WSE-3 رونمایی شد
اخبار هوش مصنوعی

سریع‌ترین تراشه هوش مصنوعی جهان به نام WSE-3 رونمایی شد

حسین محمودزاده
27 اسفند 1402 ساعت 16:43
زمان مطالعه: 3 دقیقه
پردازنده هوش مصنوعی WSE-3
اشتراک گذاری
بینوباکس

شرکت سربراس سستمز (Cerebras Systems) از نسل سوم موتور مقیاس ویفر (Wafer Scale Engine 3) خود با نام اختصاری WSE-3 رونمایی کرد که به عنوان «سریع‌ترین تراشه هوش مصنوعی جهان» لقب گرفته است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که WSE-3 که ابررایانه هوش مصنوعی سربراس CS-3 را نیرو می‌بخشد، با حفظ همان میزان مصرف انرژی و قیمت، عملکردی دو برابر بهتر از نسل قبلی خود یعنی WSE-2 دارد. این تراشه توانایی آموزش مدل‌های هوش مصنوعی با حداکثر 24 تریلیون پارامتر را دارد که جهشی قابل توجه نسبت به مدل‌های پیشین محسوب می‌شود.

ابررایانه CS-3

WSE-3 بر پایه فرایند 5 نانومتری TSMC ساخته شده و از 44 گیگابایت حافظه کش SRAM روی تراشه بهره می‌برد. این تراشه به 4 تریلیون ترانزیستور و 900 هزار هسته محاسباتی بهینه‌سازی‌شده برای هوش مصنوعی مجهز است و به حداکثر قدرت 125 پتافلاپس در پردازش هوش مصنوعی دست می‌یابد که از لحاظ تئوری معادل کارایی تقریبی 62 کارت گرافیک انویدیا H100 است.

ابررایانه CS-3 که با موتور WSE-3 کار می‌کند، برای آموزش نسل بعدی مدل‌های هوش مصنوعی طراحی شده است که 10 برابر بزرگ‌تر از GPT-4 و جمینی هستند. گفته می‌شود این ابررایانه با بهره‌مندی از یک سیستم حافظه با ظرفیت 1.2 پتابایت، قادر است مدل‌هایی با 24 تریلیون پارامتر را در یک فضای حافظه منطقی واحد ذخیره کند که باعث ساده‌سازی فرآیند آموزش و افزایش بهره‌وری توسعه‌دهندگان می‌شود.

پردازنده هوش مصنوعی WSE-3

شرکت سربراس ادعا می‌کند که ابررایانه CS-3 برای نیازهای سازمانی و ابرمقیاس (Hyperscale) بهینه‌سازی شده است و با صرفه‌جویی در مصرف انرژی و سادگی نرم افزاری برتر، برای مدل‌های زبان بزرگ (LLMs) به 97 درصد کد کمتری نسبت به کارت‌های گرافیک نیاز دارد.

اندرو فلدمن، مدیرعامل و یکی از بنیان‌گذاران شرکت سربراس می‌گوید:

WSE-3 سریع‌ترین تراشه هوش مصنوعی جهان است که به طور خاص برای جدیدترین کارهای پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی، از ترکیب متخصصان تا مدل‌های 24 تریلیون پارامتری، ساخته شده است. ما از عرضه WSE-3 و CS-3 به بازار برای کمک به حل چالش‌های بزرگ هوش مصنوعی امروز جهان هیجان‌زده هستیم.

این شرکت می‌گوید که در حال حاضر برای CS-3 در بخش‌های سازمانی، دولتی و فضای ابری بین‌المللی سفارش‌هایی در دست دارد. همچنین CS-3 نقش مهمی در مشارکت استراتژیک بین سربراس و G42 ایفا خواهد کرد که قبلاً از طریق کاندور گلکسی 1 و 2، 8 اگزافلاپ کارایی ابررایانه هوش مصنوعی را ارائه کرده است. در حال حاضر سومین عضو این مجموعه به نام کاندور گلکسی 3 (Condor Galaxy 3) در حال ساخت است که با 64 سیستم CS-3 ساخته می‌شود و 8 اگزافلاپ توان محاسباتی هوش مصنوعی را به ارمغان خواهد آورد.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
برچسب ها:هوش مصنوعی
این مقاله را به اشتراک بگذارید
Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy0
Angry0
Cry0
Surprise0
مقاله قبلی هواوی بند 9 نگاهی به مشخصات احتمالی هواوی بند 9: عدم تغییر ظاهری، ارتقاء نرم افزاری
مقاله بعدی پلی استیشن 5 پلی استیشن 5 پرو با قدرت 4 برابر در ردیابی پرتو و وضوح 8K در راه است
نظر بدهید نظر بدهید

Leave a Review لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • خرید ممبر تلگرام
  • خرید سرور اختصاصی
  • خرید بیت کوین
  • خرید لایک
  • نرم افزار حسابداری متین
  • لوستر مدرن
  • کاغذ A4
  • سرور اچ پی
  • تقویت انتن موبایل
  • مخزن کرایوژنیک
  • سرفیس پرو 12
  • خرید ممبر ایتا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • پیش بینی قیمت ارزها
  • ارز نئو رقیب قدرتمند اتریوم
  • ثروتمندان 2025 بیت کوین
  • قیمت یو اس دی کوین (USDC)
  • قوی ترین جهش ریپل
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

ریلمی P4 لایت

ریلمی P4 لایت عرضه شد؛ یک گوشی فوق‌العاده ارزان با مشخصات جذاب

فناوری متا برای شبیه‌سازی مردگان

فناوری متا برای شبیه‌سازی مردگان؛ چت کردن با عزیزان درگذشته به کمک هوش مصنوعی!

افشای مشخصات سری پوکو X8 پرو

افشای مشخصات سری پوکو X8 پرو؛ همه چیز درباره نسل جدید گوشی‌های میان‌رده شیائومی

مطالب مرتبط

مقایسه پردازنده‌های هوش مصنوعی
راهنمای خرید

مقایسه پردازنده‌های هوش مصنوعی اینتل، AMD و اپل؛ کدام را بخریم؟

15 تیر 1403 ساعت 16:28
حقایق جالب در مورد هوش مصنوعی
دیجی فکت

10 حقیقت جالب در مورد هوش مصنوعی که شما را حیرت‌زده می‌کند!

16 شهریور 1400 ساعت 10:26
معرفی TensorFlowLite
اخبار تلفن همراهگوگل

گوگل هوش مصنوعی را به گوشی‌های شما می‌آورد!

30 اسفند 1399 ساعت 21:14
برنامه‌ی سازمان CIA مبنی بر جایگزینی جاسوس‌های انسانی با هوش مصنوعی
اخبار گوناگون

برنامه‌ی سازمان CIA مبنی بر جایگزینی جاسوس‌های انسانی با هوش مصنوعی

29 مهر 1397 ساعت 19:28

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

Username or Email Address
Password

فراموش رمز عبور