جدیدترین پرچمدار شیائومی با عنوان شیائومی 12 اس اولترا (Xiaomi 12S Ultra) بالاخره معرفی شد. این گوشی که با همکاری برند شناخته شده لایکا (تولید کننده لنزهای دوربین) ساخته شده، از جدیدترین تراشه پرچمدار در سری اسنپدراگون بهره گرفته و دوربین بسیار بهبود یافتهتری نسبت به نسلهای قبل از خود دارد. با دیجی رو همراه باشید.
اول از همه از مهمترین نقطه قوت شیائومی 12 اس اولترا یعنی دوربین پشتی آن شروع میکنیم. دوربینهای کمکی مشابه همان چیزهایی هستند که در می 11 اولترا شاهد بودیم و کمپانی چینی از یک جفت سنسور نیم اینچی برای دوربینهای فوق عریض و زوم پریسکوپ استفاده کرده است. اما دوربین اصلی کاملاً جدید است و به راحتی میتوان ادعا کرد که چشمگیرترین دوربین به کار رفته در گوشیهای هوشمند جهان است.
مشخصات دوربین شیائومی 12 اس اولترا
دوربین اصلی شیائومی 12 اس اولترا یک دوربین 23 میلی متری 50.3 مگاپیکسلی با زاویه دید عریض است که از سنسور پرچمدار و 1 اینچی سونی IMX989 استفاده میکند. این بزرگترین سنسوری است که تا به حال در یک گوشی هوشمند دیدهایم و اندازه هر پیکسل آن در حالت 12.5 مگاپیکسلی (ادغام پیکسلی 4 در 1) به عدد جالب توجه 3.2 میکرومتر میرسد.
لایکا نیز تخصص خود در زمینه تولید تجهیزات دوربین را در شیائومی 12 اس اولترا به رخ کشیده و طراحی لنز و نرم افزار تصویربرداری این گوشی را بر عهده داشته است. لنزی که در مقابل سنسور 1 اینچی سونی قرار گرفته، یک لنز 8P است که مشکلاتی مانند فلیر (Flare)، انحراف رنگی و شبح (Ghost) را برطرف میکند. علاوه بر این، پوشش جوهر لبه لنز، و همچنین مواد کوپلیمر الفین حلقوی، و فیلتر نور مادون قرمز با فناوری پوشش چرخشی نیز در دوربین شیائومی 12 اس اولترا به کار گرفته شده است. لایکا کل ماژول دوربین عقب را با برچسب نمادین Summicron خود تزئین کرده است.
از نظر نرم افزاری نیز دو سبک عکاسی برای دوربین شیائومی 12 اس اولترا طراحی شده که عبارتند از: Leica Authentic Look و Leica Vibrant Look. در حالت اول، هدف ثبت تصاویری طبیعی با تمرکز بر کنتراست نور و سایه و افزودن عمق به عکسها است. اما در حالت دوم تلاش شده تا از قابلیتهای عکاسی محاسباتی شیائومی در کنار زیباییشناسی لایکا نهایت استفاده را کرده و تصاویری جذاب تولید شود. علاوه بر این، چندین و چند فیلتر اختصاصی لایکا نیز در اختیار کاربران این گوشی قرار خواهد داشت.
دو دوربین دیگر که در پشت بدنه تعبیه شده، دارای سنسور 48 مگاپیکسلی و 1/2.0 اینچی سونی IMX586 هستند که پیش از این در می 11 اولترا نیز استفاده شده بود. دوربین فوق عریض مجهز به لنز 13 میلی متری با گشودگی دیافراگم f/2.2 بوده و از فوکوس خودکار و قابلیت عکاسی ماکرو پشتیبانی میکند. دوربین تله فوتو هم دارای لنز پریسکوپ 120 میلی متری با گشودگی دیافراگم f/4.1 است. هر دوی این دوربینها پس از ادغام پیکسلی 4 در 1، میتوانند عکسهای 12 مگاپیکسلی با پیکسلهای 1.6 میکرومتری ثبت کنند.
شیائومی 12 اس اولترا میتواند عکسهای 8 بیتی با فرمت JPEG یا HEIF و یا فایلهای 10 بیتی DNG RAW را ثبت کند که امکان وارد کردن مستقیم آن در Adobe Lightroom وجود دارد.
در بخش ویدیو، شیائومی 12 اس اولترا اولین گوشی اندرویدی دنیا است که از ضبط دالبی ویژن HDR پشتیبانی میکند. ویدیوهای 10 بیتی h.265 در قالب HLG با فضای رنگی Rec.2020 در هر دو کیفیت 4K و FullHD ضبط میشوند. در حالت 4K، نرخ 30 فریم در ثانیه و 60 فریم در ثانیه تا حداکثر 80 مگابیت در ثانیه پشتیبانی میشود، در حالی که در رزولوشن 1080p میتوان ویدیوهایی با نرخ 60 فریم در ثانیه و سرعت 55 مگابیت در ثانیه و یا 30 فریم در ثانیه با سرعت 35 مگابیت بر ثانیه ضبط کرد.
سایر مشخصات شیائومی 12 اس اولترا
از دوربین که بگذریم به صفحه نمایش E5 سوپر امولد 6.73 اینچی با رزولوشن 3200 در 1440 پیکسل میرسیم که از فناوری AdaptiveSync Pro پشتیبانی کرده و میتواند نرخ فریم متغیر از 1 تا 120 هرتز ارائه کند. باتری شیائومی 12 اس اولترا هم یک سلول 4860 میلی آمپر ساعتی با شارژ سیمی 67 وات و بیسیم 50 وات است که از شارژ بیسیم معکوس 10 وات هم پشتیبانی میکند.
شیائومی در این گوشی از دو تراشه Surge سفارشی برای مدیریت باتری استفاده کرده است. تراشه شارژ Surge P1 از باتری در برابر شارژ بیش از حد محافظت میکند و به این ترتیب عمر آن را افزایش میدهد، در حالی که Surge G1 استفاده از باتری را مدیریت کرده و دوام شارژ آن را بیشتر میکند.
شیائومی 12 اس اولترا از پردازنده اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 با 8 یا 12 گیگابایت حافظه رم و 256 یا 512 گیگابایت فضای ذخیرهسازی داخلی از نوع UFS 3.1 بهره میبرد. به ادعای کوالکام، اسنپدراگون جدید در مقایسه با نسل قبل، 10 درصد در عملکرد GPU و CPU و 30 درصد در مصرف انرژی بهبود یافته است.
شیائومی یک مکانیسم خنکسازی ابتکاری و جدید را در 12 اس اولترا معرفی کرده که از یک شبکه مویرگی برای پمپاژ مایع خنک کننده در بخشهای گرم گوشی استفاده میکند. در ضمن، در این مدل نیز همانند می 11 اولترا شاهد بلندگوهای استریوی تنظیم شده توسط هارمن کاردن با پشتیبانی از دالبی اتموس هستیم. سیستم عاملی هم که به صورت پیش فرض بر روی گوشی نصب شده، MIUI 13 مبتنی بر اندروید 12 است.
شیائومی 12 اس اولترا 225 گرم وزن دارد و گواهینامه IP68 را در زمینه مقاومت در برابر آب و گرد و غبار به دست آورده است. این گوشی در رنگهای مشکی کلاسیک و سبز روشن با روکش پشتی چرم عرضه خواهد شد اما متأسفانه، شیائومی اعلام کرده است که قرار نیست آن را در خارج از چین عرضه کند. البته، اینکه شیائومی 12 اس اولترا با یک نام دیگر وارد بازارهای جهانی خواهد شد یا نه، هنوز مشخص نیست و فعلاً باید منتظر بمانیم.