شیائومی امسال سنتشکنی کرد و دو گوشی گیمینگ را با نامهای بلک شارک 4 و بلک شارک 4 پرو معرفی کرد. این دو گوشی شباهتهای زیادی با یکدیگر دارند اما مدل پرو بیشتر برای جلب نظر کاربران حرفهای (و پولدار!) در نظر گرفته شده و مدل استاندارد برای طیف گستردهتری از خریداران میتواند مناسب باشد. از تفاوتهای مدل استاندارد بلک شارک 4 با مدل پرو میتوان به استفاده از تراشه اسنپدراگون 870 به جای اسنپدراگون 888 و دوربین 48 مگاپیکسلی به جای 64 مگاپیکسل اشاره کرد. اما در هر صورت، بلک شارک 4 یک گوشی گیمینگ خوش ساخت و جذاب است که در ادامه قصد داریم نگاه نزدیکتری به آن داشته باشیم. با ما در دیجی رو همراه باشید.
نسخهای که در اینجا مورد بررسی قرار میدهیم، نسخه چینی بلک شارک 4 است که یک شارژر 120 وات نیز درون جعبه خود دارد و به این واسطه قادر است تا تنها در عرض 17 دقیقه باتری 4500 میلی آمپر ساعتی خود را به طور کامل شارژ کند! اما این گوشی در مناطق دیگر با محتویات متفاوتی عرضه میشود و ممکن است نسخهای که شما تهیه میکنید به جای شارژر 120 وات، یک شارژر 67 وات در جعبه خود داشته باشد. با اینکه 67 وات هم عدد قابل توجهی است و پرچمدارهای کمی را با این سرعت شارژ میتوان در بازار یافت اما مطمئناً تجربه استفاده از شارژر 120 وات چیز دیگری است.
شیائومی در بلک شارک 4 به جای طراحی ظاهری آن چنانی و ویژگیهای سخت افزاری دهان پرکن، سعی کرده تا تمرکز خود را به عملکرد و قابلیتهای گیمینگ معطوف کند. از همین رو، هیچ خبری از نرخ فریم فوق العاده یا نورپردازی LED نیست و این میتواند یک خبر خوب برای کسانی باشد که همواره از قیمت بالا و بدون توجیح گوشیهای گیمینگ ناراضی بودند.
شیائومی همچنین از یک سیستم خنک کننده هوشمندانه در این گوشی استفاده و ادعا کرده است که این سیستم 30 درصد عملکرد بهتری نسبت به خنک کنندههای مایع معمولی دارد. در داخل خود گوشی هیچگونه فنی تعبیه نشده و سیستم خنک کننده کاملاً بیصدا است. البته، یک فن مجزا و خارجی طراحی و تولید شده که با قیمت 37.90 یورو قابل خریداری است و اگر زیاد از گوشی خود کار میکشید و نگران داغ شدن بیش از حد آن هستید، میتوانید از این فن استفاده کنید.
یکی دیگر از نقاط قوت بلک شارک 4، دکمههای شانهای یا تریگر آن است (معادل دکمههای L و R در پلی استیشن) که از بهترین نمونهها در دنیای گوشیهای گیمینگ محسوب میشود. این دکمهها کاملاً مکانیکی هستند، اما در مواقعی که نیازی به آنها نداشته باشید، میتوانید با استفاده از اهرمهای دو طرف، دکمهها را در داخل بدنه گوشی پنهان کنید.
از آنجا که گوشیهای گیمینگ برای اجرای بازی طراحی شدهاند و بازیها هم معمولاً به صورت افقی نمایش داده میشوند، آنتنهای 5G و Wi-Fi 6 در سمت راست بدنه و بین دکمههای تریگر قرار گرفتهاند تا در حین بازی کردن، خللی در برقراری ارتباط اینترنت ایحاد شود؛ مسئلهای که به خصوص در بازیهای آنلاین بسیار مهم و حیاتی است.
در سایر بخشها، بلک شارک 4 کاملاً هم تراز با یک گوشی پرچمدار معمولی طراحی شده است. در جلوی بدنه یک صفحه نمایش سوپر امولد 6.67 اینچی با حداکثر سرعت تازه سازی 144 هرتز، پشتیبانی از +HDR10، حداکثر روشنایی 1300 نیت و حداکثر سرعت نمونه برداری لمسی 720 هرتز تعبیه شده که این مشخصات باعث میشود تأخیر پاسخدهی لمسی تنها 8.3 میلی ثانیه بوده و بتوان بازیها را با حداکثر سرعت عمل انجام داد.
در زمینه نرم افزار، بلک شارک 4 از سیستم عامل اندروید 12 با رابط کاربری JoyUI 12.5 استفاده میکند که خود این رابط کاربری نیز بر مبنای MIUI12 بوده و به صورت اختصاصی برای سری بلک شارک طراحی شده است.
همانطور که در ابتدا هم اشاره کردیم، تراشه اسنپدراگون 870 وظیفه پردازش اطلاعات را در این مدل بر عهده داشته و در کنار آن 6، 8 یا 12 گیگابایت حافظه رم نیز در نظر گرفته شده است. برای ذخیره اطلاعات هم 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی برای بلک شارک 4 در دسترس میباشد. سنسور اصلی دوربین پشتی 48 مگاپیکسلی است و در کنار آن دو لنز اولتراواید 8 مگاپیکسلی و ماکرو 5 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار، تکمیل کننده دوربین سهگانه هستند. یک دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی هم داخل حفره بالای نمایشگر تعبیه شده است که برای یک گوشی گیمینگ کافی به نظر میرسد.
بلک شارک 4 هم اکنون با قیمت پایه 499 دلار برای پیش فروش در دسترس قرار گرفته که این قیمت برای مدل 8/128 گیگابایتی است. پیشرفتهترین مدل هم که 12 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی دارد، 599 دلار قیمتگذاری شده است. بلک شارک 4 قرار است از روز 6 مه (16 اردیبهشت) وارد بازار شود.
نسخه پایه بلک شارک 4 380 دلاره شما از کجا 499 دلار رو آوردید