ساعاتی پیش شرکت چینی شیائومی رسماً از جدیدترین گوشیهای هوشمند پرچمدار خود با نامهای شیائومی می 10 و می 10 پرو رونمایی کرد. همان طور که در مقاله معرفی این گوشیها هم اشاره کردیم، مهمترین نقطه قوت پرچمدارهای جدید شیائومی دوربین پشتی چهارگانه آنها است. این دوربین به ویژه در مدل پرو مشخصات فوق العادهای دارد و تست بنچمارک DxOMark هم این موضوع را تأیید کرده است. بر اساس نتایجی که این بنچمارک به تازگی منتشر کرده، شیائومی می 10 پرو دارای بهترین دوربینی است که تاکنون توسط DxOMark مورد بازبینی قرار گرفته است. این گوشی با کسب امتیاز میانگین 124 توانسته از سد هواوی میت 30 پرو فایو جی عبور کرده و صدرنشین DxOMark شود.
شیائومی می 10 پرو در پشت بدنه خود از یک دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی استفاده میکند دارای سنسوری در اندازه 1/1.33 بوده و گشودگی دیافراگم آن هم f/1.69 است. علاوه بر این، یک لنز P8 نیز بر روی این سنسور قرار گرفته و از تثبیت نوری و الکترونیکی تصویر (OIS و EIS) نیز پشتیبانی میکند. عکسهایی که این دوربین ثبت میکند به صورت پیش فرض دارای رزولوشن 25 مگاپیکسل هستند (به دلیل استفاده از فناوری ادغام پیکسلها). در کنار این دوربین، یک لنز تله فوتوی کوتاه 12 مگاپیکسلی با بزرگنمایی 2 برابری، یک لنز تله فوتوی بلند 8 مگاپیکسلی با بزرگنمایی ترکیبی 10 برابری و در نهایت یک لنز اولتراواید 20 مگاپیکسلی نیز در دسترس کاربران قرار گرفته است.
این لنزها به همراه برخی الگوریتمهای دیجیتالی به شیائومی می 10 پرو قابلیت بزرگنمایی از 0.6x تا 50x را میدهند. تصاویر ثبت شده توسط دوربین اصلی این گوشی شباهت زیادی به تصاویر گرفته شده با شیائومی می سی سی9 پرو (شیائومی می نوت 10 پرو در خارج از چین) دارند، البته با این تفاوت که کیفیت بافتها، وضوح لبهها و عملکرد دوربین در شرایط نور تاحدودی بهتر شده است. می 10 پرو در زمینه محدوده دینامیکی هم عملکرد بهتری دارد و سایه روشنها به شکل بهتری در تصویر ثبت میشوند. همچنین پردازش تصاویر HDR چه در محیطهای روشن و چه در محیطهای کم نور بسیار بهتر از قبل شده است. دو ماژول تله فوتو هم جزئیات عکس را حتی در بزرگنمایی 5 برابری به شکلی کاملاً مناسب حفظ میکنند.
کیفیت عکاسی در حالت شب نیز یکی دیگر از پیشرفتهای می 10 پرو بوده و سطح جزئیات و دامنه دینامیکی بیشتر و در عین حال میزان نویز تصاویر کمتر شده است. منتقدان از عملکرد دقیق تعادل رنگ سفید و فوکوس خودکار در این گوشی بسیار تمجید کردهاند و گفته میشود عکسهایی که توسط لنز فوق عریض یا اولتراواید ثبت میشوند، دارای جزئیات دقیق و نورگیری و دامنه دینامیکی مناسبی هستند.
با تمام این توصیفات، دوربین شیائومی می 10 پرو نیز مانند تمام گوشیهای هوشمند دیگر بدون نقص نیست و ایرادهایی مانند ثبت رنگهای مات و بیروح و تار شدن تصاویر ثبت شده توسط لنز اولتراواید در حالت HDR، هر از گاهی دیده میشوند. DxOMark همچنین خاطرنشان میکند که سنسور اصلی 108 مگاپیکسلی به دلیل عمق کمتر میدان دید، نسبت به رقبای خود در بحث فوکوس با دشواری بیشتری مواجه است.
در زمینه ضبط ویدیو نیز شیائومی می 10 پرو هم در روز و هم در شب، قادر به ثبت جزئیات عالی، تثبیت و لرزهگیری مناسب، نوردهی خوب و فوکوس خودکار سریع میباشد. البته دامنه دینامیکی در حالت فیلمبرداری محدود شده و در شرایط نور کم هر از گاهی با مشکل نویزدار شدن ویدیوها مواجه میشویم.