تا همین چند سال پیش اگر به علت کمبود بودجه، قصد خرید گوشی هوشمندی میان رده را داشتید، میبایست حتماً چشمان خود را بر روی نقاط ضعف بزرگی میپوشاندید. در یکی دو سال اخیر اما این شرایط به لطف شرکتهای چینی از جمله شیائومی تغییر کرده است. اسمارت فونهای میان ردهی شرکتهایی چون شیائومی، در کنار قیمت مناسبی که دارند، امکاناتی نزدیک به دستگاههای پرچمدار را ارائه میدهند که میتواند نظر هر خریداری را به خود جلب نماید.
بیشتر بخوانید:
- جعبه گشایی و نگاه اولیه دیجی رو به شیائومی ردمی 4 پرایم
- بررسی ردمی نوت 4 شیائومی؛ دنیایی از امکانات در قابی فلزی [اختصاصی دیجی رو]
- بررسی ردمی پرو شیائومی؛ قدرت، زیبایی و کیفیت در یک گوشی مقرون بهصرفه [اختصاصی دیجی رو]
یکی از این گوشیهای هوشمند، شیائومی ردمی 4 پرایم است. این اسمارت فون، سال گذشتهی میلادی (2016)، توسط شیائومی معرفی شد و در همان ابتدا موفق شد نظرات فراوانی را به خود جلب نماید. ردمی 4 پرایم، قدرتمندترین عضو خانوادهی ردمی شیائومی (البته بدون پسوند نوت) تا به امروز میباشد. در ادامه تصمیم داریم تا این گوشی جذاب و خوش قیمت را با یکدیگر بررسی نماییم. پس با دیجی رو همراه باشید.
درون جعبهی شیائومی ردمی 4 پرایم
- گوشی شیائومی ردمی 4 پرایم
- دفترچهی راهنمای کاربر
- سوزن خشاب سیم کارت و کارت حافظه
- شارژر استاندارد با خروجی 5 ولت / 2 آمپر
- کابل میکرو یو اس بی
مشخصات سخت افزاری
نمایشگر | 5 اینچ از نوع IPS LCD و دقت 1080 پیکسل |
پردازنده مرکزی | کوالکام MSM8953 اسنپدراگون 62 با 8 هسته پردازشی |
پردازنده گرافیکی | Adreno 506 |
رم | 3 گیگابایت |
حافظه داخلی | 32 گیگابایت |
دوربین اصلی | 13 مگایپکسل، فلش دوگانه، تشخیص فاز فوکوس خودکار و دیافراگم f/2.2 |
دوربین جلو | 5 مگایپسکل، دیافراگم f/2.2 |
باتری | 4100 میلی آمپر |
اتصالات | پشتیبانی از دو سیم کارت، شبکه نسل چهارم LTE و مایکرو یواسبی 2.0 |
دیگر ویژگی ها | اسکنر اثر انگشت |
سیستم عامل | اندروید 6.0.1 گوگل | MIUI 8 اختصاصی شیائومی |
ابعاد و جرم | 141.3 * 69.6 *8.9 میلی متر و 156 گرم |
طراحی و ساخت
طراحی ظاهری شیائومی ردمی 4 پرایم، زیبا و دلنشین است. ابعاد این گوشی هوشمند، 141.3 در 69.6 در 8.9 میلیمتر میباشد. ضخامت 8.9 میلیمتری این اسمارت فون با توجه به باتری 4100 میلیآمپری آن، کاملاً قابل قبول ارزیابی میشود. کنارههای تراش خورده در پنل عقب و شیشهی 2.5D در پنل جلو، به ارگونومی این دستگاه کمک فراوانی کرده است و با یک دست به راحتی میتوان با آن کار کرد.
کیفیت ساخت ردمی 4 پرایم نیز با توجه به بازهی قیمتی آن، فراتر از حد انتظار میباشد. جنس پنل عقب از فلز آلومینیوم است و حس خوبی را به کاربر هنگام در دست گرفتن گوشی، منتقل میکند. این اسمارت فون، در مجموع ساختار مستحکمی دارد و با اعمال فشار، هیچگونه تو رفتگی یا خم شدنی را از خود بروز نمیدهد.
پنل عقب پذیرای دوربین اصلی و فلش LED دوگانهای است که توسط یک حسگر اثر انگشت همراهی میشوند. این حسگر اثر انگشت عملکرد بسیار خوبی دارد و علاوه بر سرعت، دقت بالایی را نیز از خود نشان میدهد. در کنارهی بالا، شاهد میکروفون دوم، حسگر مادون قرمز و جک 3.5 میلیمتری هدفون هستیم. در کنارهی چپ، کشوی سیم کارت و کارت حافظه وجود دارد و در پایین، بلندگو، درگاه یو اس بی و میکروفون اصلی قرار گرفته است.
در کنارهی چپ نیز کلیدهای خاموش روشن و تنظیم بلندی صدا وجود دارند. بالای پنل جلو، میزبان چراغ اعلان، دوربین جلو، خروجی صدا و حسگرهای مجاورت و سنجش نوز محیط میباشد. اندازهی حاشیههای دور صفحهی نمایش، با توجه به قیمت این دستگاه، خوب ارزیابی میشود. البته اگر جزء کاربران حساس باشید، حتماً حاشیههای مشکی دور صفحهی نمایش در رنگ نقرهای و سفید اذیتتان خواهد کرد. این موضوع البته برای ما به هیچ عنوان مشکلساز نبود.
صفحهی نمایش
در قسمت تنظیمات، سه گزینهی گرم، استاندارد و سرد برای تنظیم نحوهی نمایش رنگها وجود دارد که میتوانید با توجه به سلیقهتان، هر یک را انتخاب نمایید. برای ما همان گزینهی پیش فرض، یعنی استاندارد، مورد پسند واقع شد. دو گزینهی درخشان (Brilliant) و استاندارد نیز به منظور تنظیم میزان اشباع رنگها وجود دارد. در اینجا نیز گزینهی پیش فرض که درخشان است، بیشتر باب میل ما بود. اگر جزء کسانی هستید که اشباع بیش از حد رنگها را دوست ندارید، میتوانید گزینهی استاندارد را انتخاب نمایید.
صفحهی نمایش ردمی 4 پرایم رنگ سفید را به خوبی نشان میدهد و عمق رنگ مشکی نیز با توجه به فناوری IPS LCD مورد استفاده قرار گرفته است آن، کاملاً خوب ارزیابی میشود. البته به هیچ عنوان نمیتوان کنتراستی به مانند پنلهای با فناوری امولد را از آن انتظار داشت. رنگهای آبی و قرمز در حالت درخشان، کمی بیش از حد عمیق نشان داده میشوند، موضوعی که با استفاده از حالت استاندارد برطرف خواهد شد، اما در عوض باید با عدم اشباع رنگها کنار آمد.
حداکثر و حداقل میزان روشنایی این صفحهی نمایش نیز رضایت بخش است. با حداکثر روشنایی تقریباً به راحتی میتوان در معرض نور خورشید با ردمی 4 پرایم کار کرد و در شبها، استفاده از حداقل میزان روشنایی، باعث خواهد شد تا آسیبی به چشمانتان نرسد. البته حداکثر روشنایی تحت نور مستقیم خورشید، جوابگوی استفادههای طولانی مدت نیست. در مجموع، صفحهی نمایش 5 اینچی با رزولوشن تصویر فول اچ دی این گوشی هوشمند، کیفیت بسیار خوبی دارد و قطعاً شما را راضی خواهد کرد.
بلندگو
شیائومی، ردمی 4 پرایم را به یک بلندگوی تکی در کنارهی پایین مجهز کرده است. این بلندگو از نظر میزان بلندی صدا معمولی است، اما کیفیت قابل قبولی را ارائه میدهد. صدای خروجی از طریق جک 3.5 میلیمتری هدفون اما، هم از نظر بلندی صدا و هم از نظر کیفیت، بسیار خوب عمل میکند. بلندی صدای اسپیکر اصلی میتوانست کمی بهتر باشد. به عنوان مثال اگر اسمارت فون خود را در اتاق گذاشته باشید و خودتان در هال باشید و محیط نیز کمی شلوغ باشد، به احتمال فراوان در صورت دریافت تماس، آن را به علت نشنیدن صدای زنگ از دست خواهید داد.
عملکرد
ردمی 4 پرایم به یک تراشهی هشت هستهای اسنپدراگون 625 شرکت کوالکام، در کنار پردازندهی گرافیکی ادرنو 506 و 3 گیگابایت حافظهی اجرایی، مجهز شده است. پس از نصب برنامههای معمولی چون دانلود منیجر ADM، اینستاگرام، پلیر MX، تلگرام و …، حدود 1.2 گیگابایت از مجموع رم، در اختیار کاربر قرار میگیرد. مدیریت رم نیز به خوبی صورت میگیرد و کاملاً جوابگوی استفادههای روزمره است. نکتهی عجیب اما این است که اگر در اپلیکشنی، مثلاً تلگرام، حضور داشته باشید و رم را از طریق منوی برنامههای اخیر خالی کنید، برنامهای که در آن حضور داشتید (تلگرام)، همچنان باز خواهد ماند و بسته نمیشود. البته این موضوع به نحوهی کار رابط کاربری MIUI باز میگردد و به هیچ عنوان نمیتوان آن را باگ نرم افزاری تلقی کرد.
سرعت باز شدن اپلیکشنها بسیار بالاست و باعث لذت بخش شدن تجربهی کاربری میشود. اپلیکشنهای پُر کاربردی چون مرورگر و … نیز به روانی هر چه تمامتر اجرا میشوند. به لطف پردازندهی گرافیکی ادرنو 506، تجربهی بازی کردن با ردمی 4 پرایم بسیار خوب بود و حتی گرافیک بالاترین عنوانها، با نرخ 25 تا 30 فریم بر ثانیه قابل اجرا بودند. البته با برخی پرشهای فریم غیر قابل اجتناب باید کنار آمد. در طول بازی کردن و پردازشهای سنگین، تراشه توانست دمای خود را به خوبی پایین نگه دارد. این امر به لطف 14 نانومتری بودن چیپست اسنپدراگون 625 شرکت کوالکام میسر شده است.
باتری
شیائومی یک باتری بزرگ 4100 میلیآمپری را در درون بدنهی ردمی 4 پرایم گنجانده است. این باتری با شارژر استاندارد 5 ولت / 2 آمپر همراه با دستگاه، برای پر شدن از 0 درصد تا 100 درصد، به 2 ساعت و 30 دقیقه زمان نیاز داشت. این مدت زمان برای گوشی هوشمندی میان رده و البته با توجه به باتری غولپیکر 4100 میلیآمپری، قابل قبول به نظر میرسد.
عمر باتری نیز فوقالعاده بود. با استفاده از اتصال وای فای در طول یک روز، موفق به دریافت 12 ساعت Screen on Time بودیم. این میزان هنگام استفاده از دیتای موبایل به حدود 10 ساعت کاهش پیدا کرد و هنگام استفادهی ترکیبی، حدوداً 11 ساعت SoT به دست آوردیم. آماری که بدون شک عالی است.
نام گوشی | شیائومی ردمی 4 پرایم |
حجم باتری | 4100 میلیآمپر |
زمان شارژدهی کلی | 91 ساعت |
زمان شارژدهی در حالت پخش ویدیو | 9 ساعت و 48 دقیقه |
زمان شارژدهی در حالت وبگردی | 20 ساعت |
زمان شارژ شدن 0 تا 100 درصد | 2 ساعت و 30 دقیقه |
زمان شارژ شدن 0 تا 60 درصد | 1 ساعت و 15 دقیقه |
رابط کاربری
ردمی 4 پرایم بر پایهی اندروید 6.0.1 مارشمالو و رابط کاربری MIUI 8 اختصاصی شرکت شیائومی کار میکند. قبلاً در مورد این رابطه کاربری هنگام بررسی اسمارت فونهای ردمی نوت 4 و ردمی پرو با شما سخن گفته بودیم. در اینجا نیز تغییرات محسوسی به چشم نمیخورد. پنل اعلان در رابط کاربری MIUI 8 نسبت به نسل قبل، به اندروید خام نزدیکتر شده است و حس بهتری را منتقل میکند. اما همچنان از اپ دراور خبری نیست و تمام برنامهها و ویجتها بر روی یک لایه قرار میگیرند که البته راه حل این مشکل نیز بسیار ساده است؛ نصب یک لانچر شخص ثالث مانند نوا لانچر و … .
امکان روشن کردن صفحهی نمایش با دو بار لمس پشت سر هم (Double tap to wake) و قابلیت Dual apps که به کمک آن میتوان بدون نیاز به اپلیکشنهای شخص ثالث، به صورت همزمان از دو حساب کاربری در یک برنامهی واحد، مثلاً تلگرام و … استفاده کرد، از امکانات جذاب این رابط کاربری است.
دوربین
دوربینهای گوشیهای هوشمند میان ردهی امروزی، توانایی خوبی در ثبت عکسهای باکیفیت در شرایط نوری مناسب دارند. اما هرچه شرایط نوری ضعیفتر شود و وضعیت چالش برانگیزتر گردد، ممکن است از پاسخگویی به نیازهایتان عاجز گردند. این موضوع در مورد اسمارت فون شیائومی ردمی 4 پرایم نیز صدق میکند. عکسهای ثبت شده با دوربین اصلی این گوشی در شرایط نوری مناسب، جزئیات بالایی را ارائه میدهند و رنگها را طبیعی نشان میدهند. فوکوس خودکار و دستی نیز به خوبی کار میکند و قطعاً شما را راضی خواهد کرد. در شرایط نوری ضعیف اما تصاویر خروجی با نویز بالایی همراه میشود و جزئیات خود را از دست میدهند. اتفاقی که با توجه به بازهی قیمتی این گوشی هوشمند کاملاً طبیعی است و به هیچ عنوان نباید به عنوان یک نقطهی ضعف تلقی گردد. در کل، دوربین ردی 4 پرایم، عملکرد معمولی دارد؛ نه ناامیدتان خواهد کرد و نه به قدری بد است که باعث تجدید نظر شما در خرید آن گردد.
نتیجهگیری
گوشی شیائومی ردمی 4 پرایم، بدون شک یکی از بهترین اسمارت فونهای میان ردهی بازار به حساب میآید. دستگاههای سایر شرکتها، با قیمتی حتی در حدود دو برابر ردمی 4 پرایم، امکانات آن را ارائه نمیدهند. البته قطعاً باید بر روی برخی نقاط ضعف این گوشی هوشمند نیز چشم پوشی کنید. نقاط ضعفی که حداقل از دید ما کاملاً قابل چشم پوشی ارزیابی میشوند و تجربهی کاربریمان را تحت تأثیر قرار ندادند. صفحهی نمایش باکیفیت، تراشهی قدرتمند و عمر باتری عالی از جمله مهمترین نکات مثبت در مورد ردمی 4 پرایم است. 4 مشخصهای که ملاک خرید بسیاری از کاربران میباشد.
نقاط ضعف
- اشباع بیش از حد رنگهای آبی و قرمز در حالت درخشان صفحهی نمایش
- حداکثر میزان روشنای صفحه نمایش تحت نور مستقیم خورشید جوابگو نیست
نقاط مثبت
- کیفیت ساخت بالا
- صفحهی نمایش باکیفیت
- عملکرد پردازشی قدرتمند
- عمر باتری فوقالعاده
- دوربین خوب
بررسی خوبی بود ممنون از دوستان دیجیرو.
سلام . ممنون بابت بررسی دقیق تون . من چندین روزه که دارم توی مدل های شیائومی میگردم و این مدل و Mi5 و ردمی پرو خیلی منو جذب کردند . میخاستم بپرسم که باتوجه به اینکه این گوشی از سیستم گوگل پشتیبانی نمیکنه و رابط کاربری مخصوص به خودش داره و دوربینش نسبت به اون دوتای دیگه ضعیف تره بهترین انتخاب برای من کدومه؟ ؟؟؟ رام های این گوشی قابل آپدیت هستند یا نه؟
برای من توی اولویت اینه که گوشی از شرکت سازنده پشتیبانی و آپدیت بشه . نه اینکه الان یا حتی تا سال دیگه هم خوب باشه و بعدش از دره خارج و اندروید های بالا تر براش نیاد. ممنون از بررسی ها خوبتون
درود بر شما
ردمی 4 پرایم گوشی خوبیه اما بهترین از این انتخاب شیائومی ردمی نوت4 ایکس خواهد بود.
از نظر نرم افزاری هم اگر رام گلوبال رو تهیه کنید مشکلی با سیستم عامل و رابط کاربری پیدا نخواهید کرد.
لطفا از 4X مطلب بزارید. چون هیچ دفترچه راهنمایی روش نبود. و من خیلی کاراشو بلد نیستم. مثل کنترل اینفراردش و …