تکنولوژی شارژ باتری گوشیهای هوشمند در سالهای اخیر پیشرفت زیادی داشته و علاوه بر افزایش سرعت شارژ، شرکتهای مختلف در تلاشاند تا روشهای نوینی برای این منظور ارائه کنند. پس از شارژ هوایی یا Air Charge که گفته میشود بدون نیاز به پایه شارژ قادر است گوشی را شارژ کند، حال صحبت از یک روش جدید و نوآورانه به میان آمده و شیائومی طرحی با عنوان شارژ صوتی (Sound Charging) را برای تأیید ارائه کرده است. این طرح در قالب ثبت اختراع در وب سایت اداره ملی مالکیت معنوی چین به ثبت رسیده است. با دیجی رو همراه باشید.
فناوری شارژ باتری از طریق صدا
مطمئناً میپرسید شارژ صوتی به چه معناست و چگونه کار میکند؟ شیائومی در اسنادی که به اداره مالکیت معنوی چین ارسال کرده، توضیحات مختصری را در این خصوص ارائه نموده که در ادامه به آنها میپردازیم.
به گفته شیائومی، در فناوری شارژ صوتی سه دستگاه دخیل هستند: یک دستگاه شارژ صوتی، یک دستگاه ذخیره انرژی و یک دستگاه الکترونیکی. خود دستگاه شارژ صوتی هم متشکل از قطعات جمع کننده صدا، قطعات تبدیل انرژی و تبدیل جریان برق میباشد. ظاهراً روش کار به این صورت است که دستگاه جمع کننده صدا، امواج صوتی محیط را دریافت کرده و به ارتعاشات مکانیکی تبدیل میکند و سپس این ارتعاشات را به دستگاه تبدیل انرژی منتقل میکند. دستگاه تبدیل انرژی هم تحت فرایندی ویژه، ارتعاشات مکانیکی را به جریان برق متناوب (AC) تبدیل میکند. در مرحله آخر، دستگاه تبدیل جریان، برق متناوب را به مستقیم (DC) تبدیل میکند که با استفاده از آن میتوان باتری را شارژ کرد.
شیائومی در ثبت اختراع خود مدعی شده که با استفاده از شارژ صوتی کاربران قادر خواند بود دستگاه خود را بدون اتصال به پریز برق شارژ کنند. البته، این انتظار هم میرود، چرا که هدف از معرفی شارژ صوتی، ارائه یک روش بیسیم واقعی برای شارژ کردن باتری بوده است. با اینکه روند کار تاحدودی ساده به نظر میرسد اما میزان کارآمد بودن آن را نمیتوان تخمین زد و باید دید شیائومی خواهد توانست این فناوری را به یک محصول عمومی تبدیل کند یا نه.
همانند همه ثبت اختراعهای دیگر، در اینجا هم این امکان وجود دارد که طرح شیائومی هیچگاه به واقعیت بدل نشده و در شکل یک تئوری باقی بماند. اما با رویکردی که این شرکت چینی اخیراً اتخاذ کرده، در سالهای آتی میتوانیم منتظر اتفاقات خوبی در زمینه شارژ بیسیم واقعی باشیم (شارژرهای بیسیم فعلی به قرار دادن گوشی روی پایه شارژ نیازمند هستند) و هیچ بعید نیست که در آیندهای نزدیک به کلی شارژرهای دیواری گوشیهای خود را دور بیندازیم!