سامسونگ اولین شرکتی بود که در تولید سنسور دوربین موبایل از مرز 100 مگاپیکسل عبور کرد و تراشه 108 مگاپیکسلی ایزوسل را روانه بازار کرد. از سوی دیگر، شیائومی هم اولین تولید کننده موبایلی بود که از این سنسور در گوشیهای خود استفاده کرد. حال، سامسونگ برای تولید اولین سنسور 200 مگاپیکسلی آماده میشود و شیائومی هم بار دیگر خود را آماده میکند تا اولین استفاده کننده از آن باشد. با دیجی رو همراه باشید.
این خبر را یکی از افشاگران مطرح صنعت موبایل با نام Digital Chat Station اعلام کرده و البته هیچ بازه زمانی دقیقی برای عرضه دوربین 200 مگاپیکسلی سامسونگ ارائه نکرده است. از سوی دیگر، Ice Universe هم که یکی دیگر از منابع شناخته شده صنعت موبایل است، اندازه پیکسلهای سنسور جدید سامسونگ را بسیار کوچک و برابر 0.64 میکرومتر اعلام کرده که یک رکورد در دنیای گوشیهای هوشمند محسوب میشود.
پیش از این گزارشی منتشر شده بود مبنی بر اینکه سنسور 200 مگاپیکسلی سامسونگ دارای قالب نوری 1/1.37 اینچی بوده و به این ترتیب از GN2 (1/1.12 اینچی) بسیار کوچکتر و تقریباً هم اندازه با سنسور 108 مگاپیکسلی فعلی HM3 (1/1.33 اینچی) خواهد بود. البته در آن زمان گفته میشد که گوشی زد تی ای آکسون 30 اولین پرچمدار مجهز به سنسور مذکور خواهد بود که مشخص است این اطلاعات دقیق نبودهاند. از موارد دیگری که در این گزارش اشاره شده بود، پشتیبانی از فناوری ادغام پیکسل 4 در 1 است که باعث میشود، دوربین سامسونگ خروجی 50 مگاپیکسلی با اندازه پیکسل 1.28 میکرومتر داشته باشد. همچنین، صحبتهایی از ادغام 16 در 1 و خروجی 12.5 مگاپیکسلی مطرح شده بود که زیاد محتمل به نظر نمیرسد.
سنسورهای 108 مگاپیکسلی فعلی سامسونگ از بزرگنمایی دیجیتال 2 و 3 برابری بدون افت کیفیت (بسته به تنظیمات آنها) پشتیبانی میکنند و سنسور 200 مگاپیکسلی احتمالاً یک گام دیگر فراتر رفته و حتی سنسورهای میانرده مختص بزرگنمایی را نیز پشت سر بگذارد. این سنسور جدید به لحاظ تکنیکی، رزولوشن کافی برای ضبط ویدیوهای 16K (133 مگاپیکسل) را دارد، هر چند که تراشههای فعلی از پردازش چنین حجم اطلاعاتی عاجز بوده و بهترین پردازندهها در حال حاضر حتی نمیتوانند خروجی 8K با نرخ 60 فریم در ثانیه را نیز ارائه کنند.
به هر حال، سنسورهایی با رزولوشن بالا، مانند آنچه که سامسونگ قصد تولیدش را دارد، معمولاً از پیکسلهای کوچکی برخوردارند؛ چرا که در غیر این صورت حجم فیزیکی آنها بسیار بزرگ شده و امکان تعبیهشان در گوشیهای هوشمند ظریف امروزی وجود نخواهد داشت. بد نیست بدانید در حال حاضر محصولی مانند شیائومی می 11 اولترا هم که از سنسور GN2 با قالب نوری 1/1.12 اینچ استفاده میکند، به حد کافی دوربین بزرگی دارد و واقعاً امکان بزرگتر شدن بیش از این وجود ندارد. البته طراحی پیشرفته سنسورهای نسل جدید، فناوری ادغام پیکسلی و سیستم پردازشی بهبود یافته، در نهایت تاحدود زیادی از اثرات منفی کوچک شدن پیکسلها کم کرده و شرایط را تعدیل میکنند.