بررسی شیائومی می 6؛ پرچمداری قدرتمند اما ارزان قیمت

سال گذشته شیائومی با عرضه پرچمدار سال 2016 خود، یعنی می 5 (Mi 5) توجهات زیادی را به سوی خود جلب کرد. این گوشی زیبا و نسبتا ارزان قیمت دارای مشخصات سخت افزاری بسیار قدرتمندی بود و یکی از اولین دستگاه‌هایی بود که با پردازنده کوالکام اسنپدراگون 820 وارد بازار می‌شود. البته متاسفانه می 5 در بسیاری از بازارهای دنیا مثل آمریکا و ایران عرضه نشد و نمونه‌هایی از این گوشی که به صورت غیر رسمی وارد بازار شدند در بسیاری از موارد به درستی از ارتباطات 4G LTE پشتیبانی نمی‌کردند.

و حالا شیائومی با پرچمدار 2017 خود، یعنی می 6 (Mi 6) دوباره به صحنه اصلی رقابت قدرتمندترین گوشی‌ها بازگشته است. این دستگاه با مشخصات بسیار قدرتمند، طراحی خاص و لنز مخصوص زوم کردن قیمتی کمتر از 400 دلار دارد. البته متاسفانه این گوشی نیز به صورت رسمی تنها در بازارهای کمی به فروش می‌رسد و قیمت آن در سایر کشورها بالا خواهد بود. همچنین این احتمال نیز وجود دارد که می 6 همانند پرچمدار قبلی شیائومی از ارتباطات 4G برخی از کشورها به درستی پشتیبانی نکند.

بیشتر بخوانید:

 

طراحی شیائومی می 6

شیائومی می 6

شیائومی می 6 طراحی منحصر بفردی دارد. با اینکه شکل این گوشی تفاوت چندان زیادی با پرچمدار قبلی این شرکت ندارد، اما تلاش شیائومی برای ساخت دستگاهی با طراحی نسبتا متفاوت قابل تقدیر است. می 6ای که در این مطلب مورد بررسی قرار گرفته نسخه سرامیکی (Ceramic Edition) گوشی بوده و به همین دلیل کمی سنگین تر از نمونه‌های معمولی هست. همچنین در این مدل از سخت افزار قوی‌تری استفاده شده است.

بدنه سرامیکی گوشی که رگه‌هایی از طلای 18 عیار نیز در آن به کار رفته نگاه هر بیننده‌ای را به سوی خود جلب می‌کند. بله درست متوجه شدید! در بدنه این گوشی تقریبا ارزان قیمت از طلای واقعی استفاده شده است. در مجموع شیائومی می 6 طراحی زیبا و بدنه با کیفیتی دارد که احساس خوبی به کاربران منتقل می‌کند. البته بدنه گوشی کمی لیز است که با استفاده از قاب‌های محافظ می‌توان این حالت را برطرف نمود.

شیائومی می 6

پایین صفحه نمایش دو کلید لمسی خازنی بازگشت و اپلیکیشن‌های باز شده وجود دارد که در دو طرف دکمه فیزیکی هوم قرار گرفته‌اند. سنسور اثر انگشت که عملکرد بسیار خوبی دارد نیز در زیر همین دکمه هوم تعبیه شده است. همچنین شما می‌توانید کارکرد دکمه‌های دستگاه را تغییر دهید.

یکی از نکات منفی مربوط به این دستگاه حذف جک هدفون 3.5 میلیمتری است. شیائومی ادعا کرده که حذف درگاه هدفون این امکان را به وجود آورده تا در می 6 از باتری بزرگتری 3350 میلی‌آمپر ساعتی استفاده شود.

صفحه نمایش

شیائومی می 6

با اینکه می 6 پرچمدار شیائومی محسوب می‌شود، اما با صفحه نمایش 1080p نسبت به سایر رقبا عملکرد ضعیفتری دارد. البته کیفیت صفحه نمایش HD این گوشی به هیچ عنوان بد نیست، اما این کیفیت را در اکثر دستگاه‌های خوب بازار نیز می‌توان مشاهده کرد. با اینحال پنل ال سی دی شیائومی در نور روز بسیار روشن و در نورهای کم بسیار تاریک می‌شود و عملکرد رضایت بخشی دارد، معمولا این میزان از تاریک شدن صفحه تنها در گوشی‌هایی با پنل AMOLED مشاهده می‌شد.

در مجموع این صفحه نمایش مشکلی نداشته و عملکرد قابل قبولی دارد.

عملکرد و سخت افزار

شیائومی می 6

در این گوشی از جدیدترین و قوی ترین سخت افزارهای موجود استفاده شده است. به جز گلکسی اس 8 (Samsung Galaxy S8) و اچ تی سی یو (HTC U11)، شیائومی می 6 یکی از اولین دستگاه‌هایی است که از پردازنده کوالکام اسنپدراگون 835 در آن استفاده شده است. این گوشی در دو مدل با رم‌های 4 و 6 گیگابایتی عرضه شده و حافظه آن 64 یا 128 گیگابایت است. همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم مدل سرامیکی قویتر بوده و دارای رم 6 گیگابایتی و حافظه داخلی 128 گیگابایتی است.

در مدتی که این گوشی مورد بررسی قرار گرفت عکسها و ویدئوهای زیادی با آن ثبت شد و اپلیکیشن‌های زیادی اجرا و حذف شدند، اما هیچ خللی در عملکرد دستگاه وارد نشد و فعالیت‌های روزمره به سرعت و بدون هیچگونه کندی‌ای انجام می‌شدند.

 

کیفیت صدای مکالمات در شیائومی می 6 خوب و قابل قبول است. صدای خروجی این گوشی تنظیماتی مشابه با اچ تی سی 10 دارد، به این صورت که علاوه بر اسپیکر بالای گوشی، یک اسپیکر دیگر نیز در پایین دستگاه تعبیه شده و صدای خروجی استریو به کاربران ارائه می‌دهد. البته متاسفانه نهایت صدای خروجی چندان بلند نیست. هدفون‌های گوشی نیز با توجه به قابلیت اکوالایزر که در آنها قرار داده شده کیفیت بسیار خوبی دارند.

شیائومی می 6

به نظر می‌رسد که مصرف انرژی این گوشی زیاد باشد، به نحوی که باتری دستگاه در حالتی که به شبکه 3G متصل باشد در پایان روز به اتمام می‌رسد. اگر تمایل دارید تا می 6 شما همیشه به شبکه 4G متصل باشد احتمالا باید در طول روز یکبار دیگر آن را به شارژر متصل کنید.

در تست‌های متفاوتی که انجام شده این گوشی قادر بوده است تا با یکبار شارژ کامل به مدت 7 ساعت کارهای مختلفی مثل پخش ویدئو، انجام بازی و جستجو در اینترنت را انجام دهد. پشتیبانی دستگاه از تکنولوژی شارژ سریع Quick Charge 3.0 نیز به سرعت باتری شما را شارژ می‌کند.

xiaomi-mi-6

 

نرم افزار شیائومی می 6

این گوشی به صورت پیش فرض دارای رام مخصوص ساخت شیائومی به نام MIUI 8 است که بر پایه اندروید نوقا 7.1.1 طراحی شده است. همانطور که احتمالا می‌دانید MIUI فاقد صفحه مخصوص اپلیکیشن‌ها بوده و برای مرتب کردن صفحات گوشی خود مجبورید که فولدرهای مختلف ایجاد کنید. البته بسیاری از رام‌های چینی چنین وضعیتی دارند و عادت کردن به آنها به کمی زمان نیاز دارد. با اینکه در می 6 از آخرین نسخه MIUI استفاده شده اما این رام تغییرات بنیادینی نسبت به نسخه‌های پیشین خود نداشته است.

شیائومی می 6

قابلیت Dual App که دو نمونه متفاوت از هر اپلیکیشن را در کنار یکدیگر به نمایش می‌گذارد و امکان Deep Clean که فایل‌های اضافه حافظه را پاک می‌کند از قابلیت‌های جدید این نسخه از سیستم عامل شیائومی هستند. یکی از ویژگی‌های خوب MIUI آپدیت شدن مستمر آن با توجه به اشکالاتی است که کاربران در انجمن‌های اینترنتی این سازنده اعلام می‌کنند. در صورتی که پیش از این با یکی از رام‌های شیائومی یا هر سازنده چینی دیگری کار کرده باشید احتمالا در کار با می 6 به هیچ مشکلی برنخواهید خورد.

xiaomi-mi-6

 

دوربین شیائومی می 6

احتمالا تا اینجای بررسی متوجه شده‌اید که می 6 ترکیبی از ویژگی‌های خوب گوشی‌های گذشته شرکت شیائومی است و دوربین دستگاه یکی از بهترین قابلیت‌های آن است. به جز لنز اصلی واید اصلی، سیستم دوگانه این دوربین به کاربران اجازه می‌دهد که مناظر را تا 2 برابر بزرگ کنند. البته متاسفانه این قابلیت زوم کردن تنها در عکسها وجود دارد و برای فیلمبرداری امکان استفاده از آن نیست.

شیائومی می 6

 

تصویربرداری با این گوشی بسیار لذت بخش است. قابلیت لرزشگیر اپتیکال تصویر این امکان را به وجود آورده که حتی در هنگام حرکت نیز تصاویر کمترین اختلال را داشته و حداکثر جزئیات در آنها ثبت شوند. در برخی مواقع نور دهی به مناظر با کمی مشکل همراه است که البته ایراد جدی‌ای به شمار نمی‌رود. شاید تنها مشکل می 6 عدم امکان زوم کردن در هنگام ضبط ویدئوها باشد که البته شیائومی ادعا کرده این مشکل به سخت افزار دستگاه مربوط نبوده و در آپدیت‌های بعدی MIUI در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.

اپلیکیشن پیش فرض دوربین دارای حالت‌های مختلفی مثل Pro Mode بوده که احتمالا برای عاشقان عکاسی قابلیت‌های جذابی دارد. البته حالت اتوماتیک دوربین نیز عملکرد بسیار خوب و سریعی داشته و حتی در حالت HDR نیز تصاویر به سرعت ثبت می‌شوند. روشن بودن حالت اچ دی آر باعث افزایش سایه‌ها و اشباع رنگ در تصاویر می‌شود.

شیائومی می 6

تصاویری که در نور روز گرفته می‌شوند کیفیت بسیار خوبی دارند، البته محدوده دینامیکی رنگها می‌توانست بهتر از این باشد، به نحوی که نوردهی در مواقعی که به دنبال عکاسی از سایه‌ها هستید بیش از حد دلخواه انجام می‌شود. این مشکل در عکاسی با حالت اچ دی آر نیز وجود دارد. قابلیت بزرگنمایی عکسها بدون کم شدن کیفیت نیز از ویژگی‌های جذاب می 6 است.

حالت عکاسی از چهره یا همان پرتره (Portrait Mode) در می 6 شباهت زیادی به آیفون 7 دارد. با استفاده از زوم اپتیکال گوشی این امکان وجود دارد که گوشه‌های اضافی تصویر را برش بزنید و یا سوژه عکاسی را از منظره پشتی جدا کنید. در صورتی که افراد تنها یکی دو متر از دوربین فاصله داشته باشند اپلیکیشن عکاسی به صورت اتوماتیک روی حالت عمق دهنده رفته و افکتی مشابه حالت Bokeh ایجاد می‌کند.

شیائومی می 6 به خوبی گوشه‌های تصویر را ثبت می‌کند، البته در برخی از موارد خطهای گوشه عکس کمی به اشتباه برش می‌خورند. در مجموع دوربین می 6 عملکرد خوبی دارد. شاید بهترین قسمت دوربین‌های این گوشی عکاسی حالت پرتره آن باشد که مخصوصا در نور روز تصاویری زیبا و آماده برای استفاده به عنوان عکس پروفایل به کاربران ارائه می‌کند! عکاسی در شب نیز همانند اکثر گوشی‌های بازار با مشکل همراه است و برخی از جزئیات تصویر به خوبی ثبت نمی‌شوند.

شیائومی می 6 (Xiaomi Mi 6)
صفحه نمایش 5.15 اینچ، IPS LCD، رزولوشن 1920×1080 و تراکم پیکسلی 428ppi
پردازنده کوالکام اسنپدراگون 835، هشت هسته 2.45 گیگاهرتز
پردازنده گرافیکی GPU آدرنو 540
رم 4 یا 6 گیگابایت
حافظه داخلی 64 یا 128 گیگابایت
پشتیبانی از کارت حافظه میکرو اس دی ندارد
دوربین اصلی: دوگانه 12 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/1.8 و f/2.6، فوکوس خودکار تشخیص فاز، فلاش ال ای دی دوگانه، لرزشگیر تصویر اپتیکال

جلو: 8 مگاپیکسل

اتصالات Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 5.0
GPS + GLONASS
NFC
USB Type-C 1.0
باتری 3350 میلی‌آمپر ساعت
نرم افزار MIUI 8 بر پایه اندروید 7.1.1 نوقا
ابعاد و وزن 145.2 در 70.5 در 7.5 میلیمتر

168 گرم مدل استاندارد

182 گرم مدل سرامیکی

 

قیمت و نتیجه گیری

xiaomi-mi-6

می 6 با اختلاف زیاد بهترین گوشی‌ای است که شیائومی تاکنون روانه بازار کرده است. البته به نظر می‌رسد که تلاش شیائومی برای جمع کردن تمامی ویژگی‌های مثبت گوشی‌های سالهای گذشته در یک دستگاه چندان نیز موفق نبوده است.

مثلا اسپیکرهای گوشی عملکرد چندان فوق‌العاده‌ای ندارند، باتری بزرگ دستگاه باعث حذف جک هدفون شده است و دوربین دوگانه گوشی کیفیتی در حد سایر پرچمداران بازار ندارد. با اینحال قیمت گذاری این دستگاه به خوبی انجام شده و افراد با پرداخت تنها 360 دلار می‌توانند صاحب یک دستگاه می 6 شوند که نسبت به سایر گوشی‌های پرچمدار بازار قیمت بسیار پایینتری است.

امیدواریم که در آینده نیز شیائومی دستگاه‌های خود را با کمترین قیمت ممکن به فروش برساند و نقش پر رنگ‌تری در سایر بازارها ایفا کند. فروش جهانی می نوت 2 (Mi Note 2) که با موفقیت همراه بود و عرضه محدود می ‌مکس (Mi Max) به شناخته تر شدن این برند در سطح جهان کمک کرده است.

در نهایت به نظر می‌رسد که نکات مثبت این گوشی از نکات منفی آن سنگین تر باشند. شاید شیائومی می 6 کیفیت و عملکردی در حد پرچمداران اصلی بازار نداشته باشد، اما با توجه به قیمت پایین و ویژگی‌های فراوان خود یکی از بهترین انتخاب‌های موجود است.

نکات مثبت:

  • زیبا، طراحی چشم نواز
  • عملکرد عالی و روان با استفاده از پردازنده اسنپدراگون 835
  • عمر باتری بهتر از میانگین
  • دوربین دوگانه قابل قبول
  • حالت عکاسی پرتره بسیار رضایت بخش است
  • قیمت پایین

نکات منفی:

  • عدم وجود جک هدفون
  • برخی کاربران علاقه‌ای به رابط کاربری MIUI ندارند
  • عرضه محدود در بازارهای دنیا
84%

شاید شیائومی می 6 کیفیت و عملکردی در حد پرچمداران اصلی بازار نداشته باشد، اما با توجه به قیمت پایین و ویژگی‌های فراوان خود یکی از بهترین انتخاب‌های موجود است.

  • صفحه نمایش
  • قدرت و کارایی
  • دوربین
  • طراحی
  • ارزش خرید
منبع androidauthorit
مطالب پیشنهادی
اشتراک در
اطلاع از
guest
6 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سلام
سلام
6 سال قبل

سلام ممنون از توضیحات شما در مورد این گوشی.
یه سوال چرا در مورد اینترنت 4g گوشی نگفتید که از +4g پشتیبانی می‌کنند در ایران یا خیر؟؟؟؟

هاشم رضاپور
هاشم رضاپور
مدیر
پاسخ به  سلام
6 سال قبل

درود بر شما
این مورد چون برای تراشه اسنپدراگون هست، در بیشتر کشورها از جلمه ایران پشیتبانی می شود.

بامداد
بامداد
پاسخ به  سلام
6 سال قبل

به این دلیل که این مطلب ترجمه شده از سایتای خارجیه نگفتن از4g ایران پشتیبانی می‌شه یا نه.
جالبه که به منبع اشاره‌ای نشده.
ایناها:

Amin7r
Amin7r
6 سال قبل

4G + رو بخاطر عدم پشتیبانی اپراتور های ایرانی ساپورت و یا به گفته ای نمایش نمی ده…

این رو نگفتی اونم قابلیت ضد آب این مدل بود

در ضمن این که چیپست این گوشی از کوییک شارژ ۳ پشتیبانی می کنه ولی قابلیت پشتیبانی از کوییک شارژ ۴ رو داره

یک نکته دیگر اینکه بلوتوث ورژن 5 روی این گوشی هست

Lte تا 1 گیگابایت بر ثانیه رو پشتیبانی می کنه
در مورد لنز دوربین imx 386 Sony هست
در مورد بنچمارک ها حرف زده نشده
و…
خاصه کلی قابلیت دیگر هم داره که گفته نشده و اگر بخوام بگم خودم بشینم بررسی بنویسم سنگین تر هستم

خلاصه اینکه نویسنده محترم، لطفاً منبع ات رو تغییر بده بررسی ات جالب نبود، بهترین گوشی یک کمپانی رو به یک افتضاح تبدیل کردی… خخخخ

به چی می خوای برسی؟؟

سکرتمن
سکرتمن
6 سال قبل

یلام به همگی
امیدوارم کسی بتونه راهنماییم کنه

میخوام گوشی بخرم
زیاد اهل گوشی بازی نیستم اما به عکاسی و فیلم برداری خیلی علاقه دارم
بین گوشی انر8 که الان موجوده و شیائومی 6 که هنوز نیومده و نمیدونم قیمتش چنده موندم کدومو بخرم!!!
میشه فقط سریع تر راهنمایی منید؟ من منتظر شیائومی 6 بشم یا همین الان هانر 8 بخرم بنظرتون؟؟؟

ممنون از کسایی که جواب بدن مرسی

هاشم رضاپور
هاشم رضاپور
مدیر
پاسخ به  سکرتمن
6 سال قبل

با سلام با توجه به اینکه آنر 9 معرفی شده اگر میخواید صبر کنید منتظر اون گوشی بمونید
شیائومی می 6 هم در حال حاضر با قیمت در حدود 1600 تا 1800 در بازار موجود است

اگر به عکاسی علاقه دارید حتی میتونید به اس 7 و اس 8 سامسونگ هم فکر کنید