راهنمای خرید رادیوگرافی دندانپزشکی

رادیوگرافی دارای انواع مختلفی بوده که هر یک کارایی مختص خود را دارد. در این مقاله قصد داریم به راهنمای خرید رادیوگرافی دندانپزشکی بپردازیم تا در کسب اطلاعات کافی به شما کمک کنیم.

یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین تجهیزات هر مطب، دستگاه رادیوگرافی دندانپزشکی به شمار می‌رود. این دستگاه به وسیله اشعه‌های تضعیف شده ایکس اقدام به عکس برداری از دندان کرده و وضعیت دهان و دندان را به خوبی نشان می‌دهد. رادیوگرافی دارای انواع مختلفی بوده که هر یک کارایی مختص خود را دارد. قبل از خرید رادیوگرافی دندانپزشکی توصیه می‌شود به نکات مختلفی توجه شود تا بتوان بر اساس نیاز خود دستگاهی مناسب را انتخاب کرد. در این مقاله قصد داریم به راهنمای خرید رادیوگرافی دندانپزشکی بپردازیم تا در کسب اطلاعات کافی به شما کمک کنیم.

کاربرد رادیوگرافی دندان

این دستگاه کاربرد زیادی دارد و با کمک آن می‌توان انواع مشکلات دندان را بررسی کرد.

  • دستگاه رادیوگرافی می‌تواند مشکلاتی مانند کیست، تومور، آبسه و… را تشخیص دهد.
  • بررسی مشکلات دهانی همانند پوسیدگی دندان، ساختار پنهان دندان مثل دندان عقل
  • با این دستگاه امکان دید تمام ریشه‌های دندان وجود دارد.
  • قابلیت بررسی وضعیت دندان‌های در حال رشد و لثه‌های درگیر با عفونت
  • برخورداری از ایمنی بسیار بالا برای انجام برخی از عملیات‌های بازسازی و ترمیم
  • قابلیت مشاهده فوری دندان بر روی صفحه مانیتور

چه نوعی از دستگاه رادیوگرافی برای من مناسب است؟

جراحی و عملیات‌های دندانپزشکی با یکدیگر تفاوت دارند. به همین منظور در هنگام انتخاب رادیوگرافی باید به قابلیت‌های دستگاه توجه کرد. به طور کلی رادیوگرافی دارای دو نوع داخل دهانی و خارج دهانی می‌باشد. در رادیوگرافی داخل دهانی، نوار اشعه ایکس درون دهان و در رادیوگرافی خارج دهانی، نوار اشعه ایکس خارج دهان قرار می‌گیرد.

این دو نوع رادیوگرافی خود دارای انواع مختلفی بوده که در ادامه به معرفی برخی از انواع آن می‌پردازیم:

رادیوگرافی داخل دهانی

رادیوگرافی داخل دهان رایج‌ترین نوع به شمار رفته که سطح بالایی از جزئیات را به نمایش می‌گذارد. این نوع رادیوگرافی در مواردی همچون مشاهده ریشه دندان، بررسی وضعیت دندان در حال رشد، تشخیص پوسیدگی و… کاربرد دارد. رادیوگرافی داخل دهانی خود دارای انواع مختلفی بوده که هر کدام از انواع آن جهت مختلفی از دندان را نمایش می‌دهد.

  • رادیوگرافی بایت وینگ سمت راست دندان را نمایش می‌دهد. در این روش فرد در هنگام انجام رادیوگرافی، وسیله‌ای مشابه به بال را گاز گرفته تا نوار اشعه ایکس را در جای خود ثابت نگه دارد. دندانپزشک با استفاده از این نوع رادیوگرافی می‌تواند سایش و فروپاشی در پرکندگی دندان را نمایش دهد. همچنین پوسیدگی میان دندان‌های عقب، تغییر ضخامت استخوان‌ها به دلیل بیماری لثه را تشخیص می‌دهد.
  • رادیوگرافی پری اپیکال سمت چپ دندان را نمایش می‌دهد. در هر لحظه تنها می‌تواند یک و یا دو دندان را نشان دهد. این رادیوگرافی ارتفاع کامل دندان از تاج تا ریشه را به نمایش می‌گذارد.
  • رادیوگرافی اکلوزال نشان دهنده سطح اکلوزال دندان است.  این رادیوگرافی نسبت به دیگر انواع آن بزرگتر بوده و به طور تقریبی تمام فک بالا و پایین را نشان می‌دهد.

رادیوگرافی خارج دهانی

رادیوگرافی خارج دهان علاوه بر نشان دهان دندان‌ها اطلاعاتی از فک و جمجمه نیز در اختیار دندانپزشک قرار می‌دهد. از مهم‌ترین کاربردهای این نوع رادیوگرافی می‌‌توان به بررسی استخوان‌های صورت، بررسی رابطه میان دندان و فک، مشاهده و بررسی وضعیت دندان‌های تحت فشار و… اشاره کرد.

رادیوگرافی خارج دهانی نسبت به داخل دهانی جزئیات کمتری را به نمایش گذاشته و به همین علت برای تشخیص پوسیدگی دندان به صورت مجزا کاربردی ندارد.

راهنمای خرید رادیوگرافی دندانپزشکی

  • رادیوگرافی پانورامیک تمام دندان‌ها در فک بالا و پایین را در یک تصویر نمایش می‌دهد. این رادیوگرافی کمک بسزایی به مشاهده و بررسی دندان‌های پنهان، تومورها و کیست‌ها می‌کند.
  • رادیوگرافی سفالومتری به منظور بررسی رابطه میان فک و دندان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • رادیوگرافی مخروطی توموگرافی تصاویر سه بعدی از سازه‌های دندان، عصب، استخوان و بافت نرم را با کیفیت بالا به نمایش می‌گذارد.
  • سی تی اسکن به منظور بررسی جایگاه قرارگیری ایمپلنت و اندازه آن مورد استفاده قرار می‌گیرد که در مطب رادیولوژی و یا بیمارستان انجام می‌شود.
  • رادیوگرافی توموگرافی نیز برای بررسی قسمت‌های که به سختی قابل مشاهده بوده و یا توسط دیگر قسمت‌ها پوشیده شده است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • سیالوگرافی نیز از اشعه ایکس استفاده می‌کند. در این نوع رادیوگرافی نوعی رنگ درون غدد بزاقی تزریق شده تا در نوار رادیوگرافی به نمایش گذاشته شود.
  • رادیوگرافی دیجیتال از جدیدترین انواع رادیوگرافی بوده که نوار استاندارد اشعه ایکس با استفاده از یک صفحه الکترونیکی صاف گرفته می‌شود.
  • MRI بهترین راه بررسی بافت نرم به شمار می‌رود. در این روش تصاویر سه بعدی از حفره دهان شامل فک و دندان گرفته می‌شود.

نکات مهم خرید دستگاه رادیوگرافی دندانپزشکی

بعد از آشنایی با انواع رادیوگرافی برای کامل کردن مطلب راهنمای خرید رادیوگرافی دندانپزشکی، نکات مهم دیگری نیز وجود دارد که در ادامه به توضیح آنها می‌پردازیم:

1. نوع دستگاه

دستگاه رادیوگرافی در دو نوع AC و DC ارائه شده است. رادیوگرافی AC از ولتاژ و جریان دو فاز برای عکس برداری برخوردار است. نوع DC نیز دارای ولتاژ تک فاز با فرکانس بالا برای عکس برداری است. تصاویر گرفته شده توسط این دستگاه‌ها از کیفیت بالایی برخودار بوده و به راحتی مشکلات دندان قابل تشخیص است.

دستگاه رادیوگرافی پرتابل واتک نمونه‌ای از دستگاه DC بوده و از محبوبیت بالایی برخوردار است. این دستگاه را می‌توانید به آسانی از سایت جهان دنتال تهیه کنید.

2. نوع تایمر

تایمر از مهم‌ترین قطعات دستگاه رادیوگرافی به شمار می‌رود. تایمری که بر روی دستگاه قرار دارد، معمولا به صورت دیجیتالی است. تایمرهای با کیفیت معمولا از سیستم میکروپروسسوری پیشرفته تشکیل شده است که زمان اکسپوز دستگاه را مشخص و به نمایش می‌گذارد. تایمرها با فرکانس بالا کار می‌کنند و در برخی موارد همزمان به دو تیوب متصل می‌شوند. به همین دلیل تایمر از اهمیت بالایی برخوردار است.

3. نوع اتصال دستگاه رادیوگرافی

دستگاه رادیوگرافی معمولا در شکل‌های دیواری، پایه دار و پرتابل در بازار عرضه می‌شود که دندانپزشک با توجه به نیاز خود و محیط مطب خود هریک از انواع آن را انتخاب نماید. رادیوگرافی دیواری ثابت بوده و بر روی دیوار نصب می‌گردد. دستگاه رادیوگرافی پایه‌دار متحرک بوده و امکان جابه‌جایی آن نیز وجود دارد. رادیوگرافی پرتابل نیز دارای پایه‌ای مخصوص برای ثابت کردن آن در مطب می‌باشد.

4. گارانتی و خدمات پس از فروش

گارانتی و خدامت پس از فروش از مهم‌ترین مسائلی است که توجه دندانپزشکان را به خود جلب کرده است. دستگاهی که از گارانتی و خدمات پس از فروش برخوردار است، در صورت بروز مشکل می‌توان به شرکت تولیدکننده آن مراجعه کرد و از خدمات آن برخوردار شد. به طور کلی شرکت تولید کننده تجهیزات دندانپزشکی یک سال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش برای محصولات در نظر گرفته‌اند.

راهنمای خرید رادیوگرافی دندانپزشکی

کلام آخر

همانگونه که اشاره شد رادیوگرافی از مهم‌ترین تجهیزات هر مطب به شمار رفته به‌گونه‌ای که از آن به عنوان قلب مطب یاد می‌شود که اقدام به عکس برداری از دندان‌ها و فک می‌کند. قبل از خرید دستگاه رادیوگرافی آشنایی با انواع آن و دیگر نکات از مهم‌ترین اقدامات به شمار می‌رود که راهنمای خرید رادیوگرافی دندانپزشکی در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند.

شما عزیزان می‌توانید برای خرید بهترین رادیوگرافی دندانپزشکی به سایت جهان دنتال مراجعه کرده و بعد از کسب اطلاعات کافی در این زمینه نسبت به خریدی مطمئن اقدام کنید.

#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجی‌رو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.

مطالب پیشنهادی
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها