آی پینز

گامی صحیح در مسیر سلامتی؛ راه‌های غلبه بر روماتیسم پا

اگر درد، تورم و سفتی در پاها و مچ پایتان احساس می‌کنید، این احتمال وجود دارد که مبتلا به روماتیسم پا باشید.

«البته بیماری‌ به نام روماتیسم پا وجود ندارد و در اصل همان روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئیدی است که پاها را درگیر کرده است»

روماتیسم یک بیماری شایع است که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد. روماتیسم پا که به عنوان آرتریت پا هم شناخته می‌شود، می‌تواند راه رفتن و انجام فعالیت‌های روزانه را با مشکلاتی روبه‌رو کند. اما مسئله به همین‌جا ختم نمی‌شود و شما می‌توانید با پیگیری و درمان مناسب، درد را کاهش داده و حرکت کردن را بهبود دهید.

علائم روماتیسم پا

علائم روماتیسم پا از فردی به فرد دیگر متفاوت است و می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. برخی از علائم و نشانه‌های رایج عبارتند از:

  • درد و سفتی در پا و مچ پا
  • تورم و قرمزی اطراف مفاصل آسیب دیده
  • مشکل در راه رفتن یا ایستادن برای مدت طولانی
  • دامنه حرکتی محدود در مفاصل آسیب دیده
  • خستگی و ضعف در پاها
  • بی‌حسی یا گزگز در پا یا انگشتان پا

چگونه روماتیسم پا بروز پیدا می‌کند؟

روماتیسم پا بسته به علت زمینه‌ای ممکن است به روش‌های متفاوتی بروز پیدا کند. این بیماری می‌تواند توسط عوامل مختلفی ایجاد شود؛ از جمله:

  • ژنتیک: افرادی که سابقه خانوادگی آرتریت روماتوئید یا سایر انواع آرتریت را دارند، بیشتر در معرض ابتلا به روماتیسم پا هستند.
  • سن: با افزایش سن افراد، خطر ابتلا به آرتریت افزایش می‌یابد.
  • آسیب: ضربه یا آسیب به پا یا مچ پا می‌تواند منجر به آرتریت در مراحل بعدی زندگی شود.
  • چاقی: اضافه وزن، فشار مضاعفی به مفاصل وارد می‌کند که می‌تواند منجر به روماتیسم پا شود.

گامی صحیح در مسیر سلامتی؛ راه‌های غلبه بر روماتیسم پا

درمان روماتیسم پا

چندین گزینه درمانی برای روماتیسم پا وجود دارد. هدف از درمان، کاهش درد، تورم و التهاب، بهبود تحرک و جلوگیری از آسیب بیشتر به مفاصل است. برخی از درمان‌های رایج عبارتند از:

  • مصرف دارو: مسکن‌های بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن می‌توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند. داروهای تجویزی مانند کورتیکواستروئیدها یا داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری (DMARDs) نیز ممکن است توسط پزشک تجویز شوند. در این دسته دارویی متوترکسات قرار دارد.
  • فیزیوتراپی: فیزیوتراپی می‌تواند به بهبود دامنه حرکتی و کاهش درد کمک کند.
  • تغییر سبک زندگی: کاهش وزن، پوشیدن کفش‌های طبی و استفاده از لوازم کمکی می‌توانند به کاهش فشار روی مفاصل کمک کنند.
  • جراحی: در موارد شدیدتر ممکن است نیاز به جراحی برای ترمیم یا تعویض مفاصل آسیب دیده باشد.

روماتیسم پا در بزرگسالان

روماتیسم پا در بزرگسالان بیشتر از کودکان بروز پیدا می‌کند. تخمین زده شده که بیش از ۵۰ میلیون بزرگسال در ایالات متحده به نوعی آرتریت مثل روماتیسم پا مبتلا هستند. زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به این بیماری هستند و این خطر با بالا رفتن سن، افزایش پیدا می‌کند.

روماتیسم پا در کودکان

اگرچه روماتیسم پا در بزرگسالان شایع‌تر است، اما می‌تواند کودکان را نیز درگیر کند. آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانان (JIA) نوعی از آرتریت است که کودکان زیر ۱۶ سال را مبتلا می‌کند. علائم ممکن است شامل درد مفاصل، سفتی و تورم و همچنین تب و بثورات پوستی باشد. درمان آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانان بر اساس شرایط بیمار، می‌تواند شامل مصرف دارو، فیزیوتراپی و تغییر سبک زندگی باشد.

روماتیسم پا در سالمندان

با افزایش سن افراد، خطر ابتلا به روماتیسم پا افزایش می‌یابد. افراد مسن بیشتر به سایر بیماری‌ها مبتلا می‌شوند که می‌تواند به تشدید آرتریت کمک کند؛ بیماری‌هایی مانند دیابت یا بیماری‌های قلبی. درمان روماتیسم پا در افراد مسن ممکن است به دلیل سایر بیماری‌ها و داروهایی که ممکن است مصرف کنند، پیچیده‌تر باشد.

گامی صحیح در مسیر سلامتی؛ راه‌های غلبه بر روماتیسم پا

در آخر…

روماتیسم پا می‌تواند یک بیماری چالش‌برانگیز باشد، اما قابل درمان است. اگر علائمی را مشابه مواردی که گفته شد، تجربه می‌کنید، مهم است که اقدامات لازم را برای تشخیص دقیق و درمان مناسب انجام دهید. با پیگیری منظم می‌توانید علائم خود را کنترل کرده و کیفیت زندگی خود را بهبود دهید. اجازه ندهید روماتیسم پا شما را از انجام کارهایی که دوست دارید باز دارد؛ همین امروز اقدام کنید و مراقبت‌هایی را که نیاز دارید، دریافت کنید.

#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجی‌رو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.

مطالب پیشنهادی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها