چند سال قبل، فروشگاه رسمی اندروید، یعنی گوگل پلی از دسترس مردم ایران خارج شد و به همین دلیل، کاربران دیوایس های اندرویدی به اجبار رو به دانلود اپلیکیشنها از وبسایتها و به صورت فایل APK آوردند. این موضوع باعث شد که توسعه دهندگان ایرانی به فکر راه اندازی سرویسهای داخلی عرضهی اپلیکیشن و بازی های اندرویدی بیفتند و کافه بازار یکی از مهمترین برنامه هایی بود که توانست جای خود را در بین کاربران باز کند. حال با اینکه گوگل پلی در دسترس قرار گرفته است، اما کافه بازار همچنان در بین مردم محبوبیت زیادی داشته و حتی بعضی از کاربران نمیدانند که گوگل پلیای هم وجود دارد و به نوعی دانلود و نصب برنامه ها را با بازار می شناسند!
به لطف کافه بازار و همچنین دسترسی سخت به گوگل پلی، توسعه دهندگان زیادی نیز توانستند اپلیکشن ها و بازی ها خود را تولید کنند و از طریق این سرویس، آنها را به دست مردم برسانند. اما همانطور که می دانید و احتمالا مشاهده کردهاید، بسیاری از این اپلیکشن ها و بازی ها کیفیت لازم را ندارند و بعضی از آنها نیز یک کپی کامل از برنامه های دیگر توسعه دهندگان هستند! از این گذشته، موضوع مهم و عجیب دیگری که وجود دارد این است که تعدادی از اپ هایی که در کافه بازار قرار گرفتهاند، حاوی تروجان (نوعی ویروس) و بد افزار هستند!
به تازگی ما در دیجیرو چند اپلیکیشن اندرویدی که در کافه بازار منتشر شده را بررسی کردیم و با کمال تعجب متوجه شدیم که تعدادی از این اپلیکیشن ها که هزاران کاربر فعال دارند، حاوی بد افزار و تروجان تبلیغاتی هستند.
شاید شما هم این تجربه را داشته باشید که بعد از نصب یک اپلیکشن و یا بازی اندرویدی، ناگهان برایتان تبلیغاتی نمایش داده شده، یا اینکه به شکل اجباری در کانال های تلگرام عضو میشوید. همه این ها از همین اپلیکیشن هایی که حاوی بدافزار تبلیغاتی هستند، نشات می گیرد که از طریق کافه بازار منتشر شدهاند.
به تصویر ذیل دقت کنید؛ این دو اپلیکیشن حاوی بد افزاری هستند که در هر زمان، حتی زمانی که اپلیکشن به کلی بسته است، به شما تبلیغ نمایش می دهند. تصور کنید در حال تماشای یک فیلم هستید یا در حال مکالمه با شخصی، ناگهان یک تبلیغ تمام صفحه گوشی شما را در برمیگیرد. این نوع تبلیغات نوعی تروجان و بد افزار قلمداد شده که توسط همین اپلیکیشنها نمایش داده میشوند. بعضی از اپلیکیشن ها و بازی ها نیز به صورت اجباری شما را عضو کانال هایی میکنند که روحتان هم از وجودشان خبر ندارد. برای مثال ناگهان اپلیکیشن تلگرام خود را باز میکنید و میبینید که چندین کانال جدید به لیست تان اضافه شده و نمیدانید که چطور و توسط چه برنامه ای این اتفاق افتاده است.
تمام این مشکلات به کافه بازار و نظارت آن برمیگردد. در حالی که یک اپلیکیشن ساده امنیتی می تواند این نوع بد افزار را در گوشی اندرویدی تشخیص دهد، اما چطور بازار با امکانات وسیع خود نمی تواند؟! این موضوع باعث شده که توسعه دهندگان اپلیکیشن های اندرویدی، حق شما را ضایع کنند.
موضوع جالب دیگر این است که بعضی از همین اپلیکیشن هایی که در بازار منتشر شده اند نیز دسترسی های اضافه می خواهند. برای مثال یک بازی ساده دسترسی به مخاطبین شما را می خواهد و یا یک اپ به صورت غیر مجاز، دسترسی به لوکیشن شما را درخواست میکند. متاسفانه بسیاری از کاربران نیز از این دسترسی ها مطلع نیستند و زمان نمایش دادن درخواست دسترسی به قابلیت های گوشی، همه را قبول می کنند!
اگر از کافه بازار استفاده میکنید و به اپ ها و بازی های فارسی که فقط در بازار منتشر شدهاند، نیاز دارید، آن ها را توسط برنامه های امنیتی مورد بررسی قرار دهید، تا از وجود فایل مخرب درون آنها مطلع شوید!
منم یه بار از این تبلیغا دیدم. مجبور شدم گوشیم رو ریست کردم پس بگو بخاطر این برنامه هاست.برپدرش?
??
خدا خیرتون بده این خبر رو گزاشتید
من به هرکی میگم باور نمیکنه
این بازار، برنامه ها رو تغییر میده
ترو جان هرکی دوست دارید این بازار و هر مارکت ایرانی دیگه رو که دارید پاک کنید . . .
اگه برنامه نویسی اندروید در حد مقدماتی بلد باشید مطمئنا باید اینو بدونید که سیستم عامل اندروید تدابیر امنیتی ای رو داره که باعث میشه اگه کسی توی برنامهای دست ببره همه متوجه بشن که این با نسخه اصلیش متفاوقته. راجع به signed apk سرچ کنید تا بفهمید چیزی که گفتید کذبه
من خیلی وقته میدونم یه مشکلی داره همون موقع هم پاکش کردم فعلا از ایران اپس و گوگل پلی دانلود میکنم
هیچی به google play نمیرسه . همه چی داره و امنیت برنامه هاش عالی هست.
پس یه سوال پیش میاد.چرا shareit که برنامه پرطرفداری هست و توی پلی استور هم دانلود میکنیم باز تبلیغات زیادی بهصورت نوتیفیکیشن یا اعلان داره ولی گوگل اینو به عنوان یک بدافزار یا تبلیغات مزاحم تشخیص نداده یا حتی بعضی وی پی ان ها و یا عکس نوشته سازها
؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اینطور نیست در گوگل پلی شما برنامه ای پیدا نمی کنید که شما رو به اجبار وارد یک کانال یا … بکنه. اگر هم چنین چیزی باشه گوگل سریعا اون برنامه رو حذف می کنه. اما در کافه بازار در زمان انتشار این مطلب چنین چیزی دیده نشد و این نشان از عدم اهمیت این شرکت به کاربران داشت.
لطفا چندتا مثال بزنین
بعدشم فقط همین تفاوتشه و بقیه مشکلات رو تمام اپ استورهای داخلی و خارجی دارن، اونم یک راه ساده داره.نزدن روی لینک و بنر تبلیغات
برای اد کردن بدون اجازه تو کانال و گروه توی تلگرام و واتساپ و غیره باید یک برنامه اصطلاحا اجازه بالای روی بقیه برنامه های گوشی رو داشته باشه که به هیچ وجه یک برنامه یا اپ گوشی به طور مستقیم نمیتونه اجازه بالا اومدن روی بقیه برنامه ها رو داشته باشه که اونم خود کاربر باید اجازه بده و در این صورته که چنین اتفاقی پیش میاد همونطور که چندین وی پی ان و نرم افزار ویرایش عکس ایرانی و خارجی روی پلی ایتور چنین اجازه دسترسی رو میخوان و اگه امتحان کنید اونا هم همین کار رو میکنن.
یه تصویر دقت کنید که اون اپ ها توسط نرم افزار شناسای شده که حاوی تروجان هستند پس دیگه هیچ بهونه ای برای حذف این اپ ها نمیمونه و در اون زمان که ماه ها ازش میگذره ما چندین بار به کافه بازار گزارش دادیم اما هیچ واکنشی نشون ندادن.
پیروز باشید
مطلبتون رو کلا رد نمیکنم و خیلی هم برا من و دیگران نکات مفیدی داشت و ممنون از زحماتتون
ولی جسارتا شما این تست رو هم انجام بدین که آیا همین برنامه در پلی استور هست و آیا نصبش مخربه یا خیر.
این تروجانها معمولا مربوط به فایلهای کرک شده توسط ب نامه های کرک هست.
بهتره دقیقتر بررسی بشه.
شما چرا shareit و showcallerid و امثال اینها که تبلیغات زیاد دارن و توی پلی استور هستن رو درموردشون چیزی نمیگین؟
آخرین جوابمو با قدرت تایید نکردین برا نمایش D: