دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: من اعتیادم به شبکه‌های اجتماعی را با کتاب خواندن، درمان کردم!
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > رپورتاژ آگهی > من اعتیادم به شبکه‌های اجتماعی را با کتاب خواندن، درمان کردم!
رپورتاژ آگهی

من اعتیادم به شبکه‌های اجتماعی را با کتاب خواندن، درمان کردم!

واحد تبلیغات 23 اسفند 1399 ساعت 17:45
زمان مطالعه: 8 دقیقه
اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

دیروز ساعت 8:15 از خواب بیدار شدم و به طور غریزی سراغ لپ‌تاپم رفتم. ایمیلم و اینکه چند نفر مقاله‌ای که دیروز نوشته بودم رو لایک کردن، چک کردم. یه نفر کامنتی گذاشته بود که باعث شد بخوام خودمو بکشم! از تخت بیرون اومدم، دوش گرفتم، مسواک زدم، و قهوه درست کردم – البته قبلش بازم اکانت‌هامو چک کردم.

سر میز، حدود نیم ساعت تو اینستاگرام چرخ زدم و اطلاعاتی که واقعا علاقه‌ای بهشون نداشتم رو نگاه کردم؛ مثل کسی که به حبس ابد محکوم شده و هر کتابی تو کتابخونه زندان باشه رو با بی‌میلی می‌خونه. یه نفر که هم‌مدرسه‌ایم بود (و نه اون‌موقع و نه الان باهاش حرف نزدم) داشت ازدواج می‌کرد.

مطلبی درباره مدیریت مناسب زمان و سه مطلب به‌دردنخور، راجع به انفجار تخم‌مرغ تو مایکروفر، زنی که برای مراسم ازدواجش وزن کم کرده، خوندم. حالا ساعت حدود 11:15 بود، و هیچ‌کدوم از اینا تو این گرداب چرت‌و‌پرت به من تو پرداخت قبضها کمک نکرده بودن.

هر روز، شبکه‌های اجتماعی اینجوری من رو از کارایی تهی می‌کنن و نصف زمانم رو هدر میدن. البته که برای کار کردن به اینترنت نیاز دارم؛ اما میزان استفاده‌ام ازش سالم به نظر نمیاد، و قطعا به کارایی و خلاقیتم کمک نمی‌کنه. حتی همین‌الان که دارم اینو می‎نویسم، 27 تا تب بازشده تو مرورگرم دارم وفقط 4 تاش مرتبط به کارمه. هیچ‌کدوم از این ابزارا به کاربرا کمک نمی‌کنه که وقتشون رو به خوبی مدیریت کنن، بلکه کاملا برعکسش رو انجام میده.

میدونم که ممکنه شخصیتی داشته باشم که سریعا وابسته میشه و تو هر چیزی، از سیگار تا سریال تا چیپس، زیاده‌روی کنم. و به‌علاوه میدونم که میشه از این ویژگی بهره مثبت برد؛ کسی رو میشناختم که به کراک اعتیاد داشت، اما پاک شد، و سریعا به کتاب‌های کتابخونه اعتیاد پیدا کرد – به حدی که تا جایی که کارت خودش و همسرش اجازه میداد کتاب قرض می‌گرفت.

در نتیجه تصمیم گرفتم تمام شبکه‌های مجازی رو برای یه ماه ترک کنم، و هر بار که وسوسه شدم که واردشون بشم، به جاش یه کتاب بخونم. با خودم فکر کردم که این تصمیم عالیه و بهتر از وضعیتیه که الان دارم.

اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی

روز دوم:

روز دوم آزمایشم، حس می‌کردم که حافظه عضلاتم دارن بهم فشار میارن که اپ اینستاگرام رو باز کنم؛ مثل بدن ورزشکاری که به خوبی تمرین دیده که یه سری حرکات رو دائما تکرار کنه. این حس دائما تو این یه ماه تکرار شد، و هر بار که حسش کردم، یه کتاب برداشتم که بخونم. تو خیلی از مقاله‌هایی که آنلاین می‌خوندم، لینک‌هایی به شبکه‌های مجازی وجود داشت، و این خیلی سخت بود. حالا میفهمم کسایی که در حال ترک الکلن، وقتی هر روز از جلوی بار نزدیک خونه‌شون رد میشن، چه حسی دارن.

روز ششم:

الگوریتم قوی اینستاگرام نبود من رو متوجه شده و شروع به فرستادن ایمیلا و نوتیفیکیشن های مختلف کرده تا من رو برگردونه.

روز هشتم:

اینستاگرام پنج بار به من ایمیل زده که بگه 135 تا اعلان (notification) جدید دارم. مثل پارتنری می‌مونه که ازش جدا شدی و الان داره رفتارای عجیب‌غریب می‎کنه. موسم رو به سمت دکمه ورود بردم. خیلی دلم می‌خواست بدونم کی بهم درخواست داده. ذهنم شروع به پیشنهاد کرد که میتونم فقط یه نگاه بندازم و دوباره فردا بقیه آزمایش رو ادامه بدم؛ اما من مقاومت کردم، لپ‌تاپ رو بستم و کتاب “انسان در جستجوی معنا” رو باز کردم.

برخی گزارشات ذکر کردند که افراد وقتی شبکه‌های مجازی رو ترک می‌کنن، بهشون احساس افسردگی و تنهایی دست میده. اما من با 20 نفر دیگه زندگی می‌کنم، در نتیجه همیشه کسی هست که بتونم باهاش حرف بزنم. اما تو برخی از گفت‌وگوهام، حس کردم که یه‌کم از قافله عقب موندم.

اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی

روز دوازدهم:

داشتم با همسرم و دوستاش شام می‌خوردم. با وجود اینکه اون زمان، بحث های سیاسی داغ بود – موضوع داغ بحث ما بیش از 50 میلیون لایکی بود که یه عکس تخم‌مرغ تونسته بود تو اینستاگرام بگیره. ظاهرا این عکس رکورد تعداد لایک‌های اینستاگرام رو که قبلا متعلق به کایلی جنر بوده، شکسته بود.

همسرم گفت: “سیمون تو جریان این قضیه نیست، چون تصمیم گرفته چند وقت فضای مجازی رو ترک کنه”، و من در حالی که داشتم فکر می‌کردم اگر همینطور ادامه بدم چقدر جریانات رو از دست میدم، سرمو تکون دادم. آیا هنوز می‌تونستم راجع به سبک زندگی جوونا بنویسم، یا خیلی عقب افتاده بودم؟

الان، همه چی راجع به میم‌ها و ویدیوهای پربازدید و توییتره که باعث شده موضوعات خیلی پراکنده بشن. درسته که بعضی مکالمه‌ها رو از دست داده بودم، اما داشتم کتاب چهارممو می‌خوندم. می‌ارزید.

روز هجدهم:

با خودم تصور می‌کردم که منتقدا راجع به مقاله من چی گفتن. احتمالا هنوز آرزو می‌کردن من بمیرم، اما دلم حتی برای تنفرشونم تنگ شده بود. من همیشه یه جورایی از این مجادله بین نویسنده – منتقد لذت می‌بردم؛ مثل بچه‌ای که دلش برای خواهر یا برادر بزرگش که اذیتش می‌کنه، تنگ میشه. وقتی بعد از ظهرا چند ساعت می‌نوشتم، کاملا متمرکز بودم. زمان کاریم منظم بود و تایم استراحتم فقط جریان برکزیت رو چک می‌کردم. اوضاع بهتر شده بود (برای من، نه ایران).

درسته که از زیر کار در رفتنم کم تر شده بود، اما کاملا از بین نرفته بود. ذهن خلاقم راه‌های جدیدی پیدا کرد که حواسم پرت بشه؛ گوشه و کنارای اینترنتی که قبلا برام حوصله سربر بودن.

اما هیچ چیزی به اندازه شبکه‌های اجتماعی وقت‌گیر نیستل. اینستاگرام بزرگ‌ترین مشکل منه، شاید به این‌خاطر که بیش از یه دهه‌ست دارم استفاده‌ش میکنم. اینستاگرام برای در ارتباط موندن با آدمای اون سر دنیا و خبردار شدن از برنامه‌ها و نمایشگاه‌ها به کار میاد – اما خیلی سخته که اینا رو از سیل خبرا جدا کرد.

در مورد ملزومات، اینستاگرام یک آژانس تجاری مستقیمه. مسئولاش جیبشون رو با پول‌های حاصل از تبلیغاتی که نظر ما رو جلب می‌کنن، پر کردن. اما توجه و تمرکز ما از باارزش ترین چیزهاییه که داریم. من از اینکه حقه بخورم و توجهم از کارم، پیشرفت شخصیم و موفقیتم منحرف بشه، بیزارم.

تا آخر ماه، وسوسه چک کردن شبکه‌های مجازی من کاملا از بین رفته بود، و تونستم پنج کتاب و سه مجله بخونم. دیگه صبح، قبل از هر چیز به دوپامین ناشی از شبکه‌های مجازی نیاز نداشتم. در حقیقت، لپ‌تاپم در طول شب تو کیفم می‌مونه و این یعنی کیفیت خوابم بالا رفته، چون هر شب تا ساعت 2 مشغول دیدن ویدیوهای یوتیوب راجع به سلبریتی‌های فوت‌شده‌ای که ممکنه زنده باشن، نیستم. اینجا کتاب هایی که خوندم رو پیشنهاد میکنم.

#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجی‌رو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy0
Angry0
Cry0
Surprise0
مقاله قبلی چند ساعت برای کنکور بخوانیم چند ساعت برای کنکور بخوانیم؟
مقاله بعدی گوگل مپ گوگل مپ امکان ترسیم راه ها و معابر از قلم افتاده را مهیا می‌کند
نظر بدهید نظر بدهید

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

گلکسی A14

پایان راه گلکسی A14 با One UI 7؛ آیا وقت تعویض گوشی رسیده است؟

جزئیات جدید از وان پلاس پد 2 پرو

جزئیات جدید از وان پلاس پد 2 پرو؛ نمایشگر 3.4K و باتری 12140 میلی آمپری

افزایش فروش سایت با سئو نمو مارکتینگ

راز افزایش فروش سایت در شیراز با ترفندهای سئو و دیجیتال مارکتینگ

مطالب مرتبط

گوشی آنر انتخابی هوشمندانه برای عکاسی حرفه‌ای
رپورتاژ آگهی

گوشی آنر انتخابی هوشمندانه برای عکاسی حرفه‌ای

21 اردیبهشت 1404 ساعت 15:00
شروع موفق در دیجیتال مارکتینگ با آموزش صفر تا صد سئو در تهران
رپورتاژ آگهی

شروع موفق در دیجیتال مارکتینگ با آموزش صفر تا صد سئو در تهران

21 اردیبهشت 1404 ساعت 14:30
چطور چربی پوست را با روتین ساده و کمترین هزینه کم کنیم؟
رپورتاژ آگهی

چطور چربی پوست را با روتین ساده و کمترین هزینه کم کنیم؟

20 اردیبهشت 1404 ساعت 16:06
اندروید باکس ایرانی بهتره یا خارجی
رپورتاژ آگهی

اندروید باکس ایرانی یا خارجی؟ کدام بهتر است؟

20 اردیبهشت 1404 ساعت 15:45

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور