انواع plcها با توجه به نوع شرکت سازنده متفاوت می باشد. امروزه شرکت های گوناگونی اعم از simens, ABB , OMRON , MITSUBISHI , DELTA , FATEK و غیره اقدام به تولید پی ال سی می کنند. پی ال سی های تولید شده توسط هر یک از این شرکت ها دارای ویژگی های منحصر به فردی است و ممکن است با پی ال سی های دیگر شرکت ها دارای شباهت ها و تفاوت هایی باشد. در ادامه به معرفی انواع پی ال سی خواهیم پرداخت.
پی ال سی چیست؟
پی ال سی مخفف Programmable Logic Controller بوده و به عنوان کنترل کننده منطقی برنامه پذیر نامیده می شود. این کامپیوتر قابلیت برنامه ریزی داخلی داشته و نقش مهمی در کنترل فرایندهای تولید، مونتاژ و هر فرایندی که نیاز به کنترل دارد، دارا می باشد. امروزه پی ال سی به دلیل کاربردهای بسیاری که دارد در بخش صنعتی، تولید، تجاری و خدماتی بسیار حائز اهمیت می باشد.
انواع plcها کدام است؟
به طور کلی plcها فارغ از اینکه توسط کدام شرکت تولید شوند به چهار دسته تقسیم می شوند که ممکن است توسط شرکت های مختلف نام های گوناگونی داشته باشند. این چهار دسته عبارتند از: مینی پی ال سی ها، plc کمپکت، پی ال سی های ماژولار و plcهای رک
مینی پی ال سی ها
این نوع از پی ال سی در مقایسه با دیگر plcها تعداد ورودی و خروجی کمتری داشته (حداکثر تعداد ورودی و خروجی در این نوع از پی ال سی 40 می باشد) و به همین علت در پروژه های کوچک از آنها استفاده می شود. شرکت های مختلف تولید کننده پی ال سی نام های گوناگونی را برای مینی پی ال سی در نظر گرفته اند به طور در شرکت امرون به این نوع از پی ال سی زِن می گویند یا در شرکت زیمنس مینی پی ال سی ها به plc لوگو معروف هستند.
در این پی ال سی ها یک صفحه کوچک با تعدادی دکمه وجود دارد که از طریق همین صفحه می توان برنامه ریزی های لازم را انجام داد.
plc کمپکت
پی ال سی های کمپکت نسبت به مینی پی ال سی ها تعداد ورودی و خروجی بیشتر داشته (حداکثر تعداد ورودی و خروجی در این نوع از پی ال سی تا 300 می باشد) و در پروژه های متوسط کاربرد دارد. در این نوع از plc هر سه بخش تغذیه، سی پی یو و ورودی خروجی ها داخل یک باکس قرار می گیرند. این نوع از پی ال سی در شرکت زیمنس به S7-200 معروف هستند.
پی ال سی های ماژولار
در این پی ال سی در مقایسه با plc مینی و کمپکت می توان تعداد ورودی و خروجی بیشتری به دلیل امکان اضافه کردن ماژول ورودی خروجی اضافه کرد (حداکثر تعداد ورودی و خروجی در این نوع از پی ال سی تا 2000 می باشد). بنابراین می توان گفت هنگام کار با این نوع از پی ال سی دست باز است. در plc ماژولار سه بخش ماژول های تغذیه،سی پی یو و ورودی خروجی ها از یکدیگر جدا می شود. در انتهای این نوع از پی ال سی می بایست قاب انتهایی بسته شود تا پی ال سی تکمیل شود. این نوع از پی ال سی در شرکت زیمنس به S7-300 معروف هستند.
plcهای رک
در plcهای رک تعداد ورودی و خروجی بسیار می باشد (حداکثر تعداد ورودی و خروجی در این نوع از پی ال سی تا 5000 می باشد). این نوع از پی ال سی مانند پی ال سی های ماژولار بوده با این تفاوت که پی ال سی های رک به صورت عمودی نصب شده و یک ماژول مرکزی در پشت آنها وجود دارد. در این نوع از پی ال سی تمام تجهیزات به ماژول مرکزی متصل می شود. این نوع از پی ال سی در شرکت زیمنس به S7-400 معروف هستند.
آموزش plc چگونه منجر به درآمدزایی خواهد شد؟
همانطور که اشاره شد پی ال سی کنترلکنندههای منطقی برنامه پذیر هستند که به دلیل ساختمان مقاوم آنها، سادگی برنامه نویسی بر روی آنها، توانایی کنترل و راحتی استفاده امروزه بسیار پرکاربرد بوده و نقش مهمی در کنترل فرایندها در بخش صنعتی دارند. با توجه به اهمیت پی ال سی در دنیای امروز همچنین نقش مهم آن در بخش های گوناگون به خصوص بخش صنعتی می توان نتیجه گیری کرده که آموزش plc یکی از موضوعات مهم و کلیدی بوده که می تواند فرصت های شغلی و درآمد بالایی را به همراه بیاورد.
از آنجایی که پی ال سی دستگاهی پیچیده بوده و انواع گوناگونی داشته و طراحی، ساخت و مونتاژ آن نیازمند دانش تخصصی می باشد، همچنین با توجه به کمبود نیروی متخصص در این حوزه می توان گفت از طریق آموزش plc می توان کلیه مهارت های لازم را کسب کرده و وارد بازار کار پی ال سی شده و به درآمد بالایی دست یافت.
بهترین راه برای کسب مهارت های plc شرکت در دوره های آموزش plc در آموزشگاهی معتبر و تخصصی است. آموزشگاه فنون برق یکی از بهترین آموزشگاه های برگزار کننده دوره های plc در ایران است که به صورت تخصصی به برگزاری دوره فوق و دیگر دوره های برق و الکترونیک نظیر آموزش تعمیرات موبایل، آموزش تعمیرات ایسیو خودرو، آموزش برق ساختمان، آموزش سیم پیچی موتور و غیره می پردازد.
دوره آموزش تعمیرات موبایل در آموزشگاه فنون برق
دوره آموزش تعمیر موبایل از دوره های پر طرفدار این آموزشگاه است که با توجه به بازار کار عالی تعمیرات موبایل سالانه افراد بسیاری را آموزش داده و روانه بازار کار شغل تعمیرات موبایل می کند. در این دوره آموزشگاه فنون برق صفر تا صد مباحث تعمیرات موبایل را در دو دوره تعمیرات نرم افزاری و تعمیرات سخت افزاری در کارگاه های مجهز آموزش می دهد. کارآموزان در این دوره با در اختیار داشتن گوشی کلیه مباحث آموزشی را زیر نظر استاد با تجربه به صورت عملی تمرین کرده به همین دلیل پس از پایان دوره به راحتی و بدون ترس و استرس می توانند وارد بازار کار تعمیرات موبایل شده و درآمد زایی داشته باشند.
دوره آموزش تعمیرات ایسیو در آموزشگاه فنون برق
آموزش تعمیرات ایسیو خودرو نیز دوره ای جدید و بسیار کاربردی است که همانند دوره تعمیرات موبایل و پی ال سی بسیار پرطرفدار بوده و کارآموزان این دوره پس از پایان دوره آموزشی به راحتی می توانند وارد بازار کار شده و درآمدزایی داشته باشند. در این دوره آموزشگاه فنون برق به صورت کاملا تخصصی صفر تا صد تعمیرات ایسیو انواع خودروها را توسط اساتید با تجربه و به صورت کاملا عملی آموزش می دهد. آموزش عیب یابی و تعویض قطعات الکترونیکی ecu، نقشه خوانی تخصصی مدارات ایسیوها، آموزش تخصصی روش های عیب یابی وتعمیرات ecu و . . . از جمله مباحث این دوره آموزشی است. کارآموزان در پایان این دوره آموزشی می توانند ایسیو انواع خودروهای ایران خودرو، سایپا، پارس خودرو نظیر پراید، ریو، پژو ۴۰۵، ۲۰۶، پرشیا، سمند و . . . را عیب یابی و تعمیر نمایند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره دوره های تخصصی این آموزشگاه به سایت فنون برق به آدرس www.fonoonbargh.com مراجعه کرده یا جهت مشاوره رایگان با شماره 02166576476 تماس حاصل نمایید. در صورت تمایل برای مراجعه حضوری نیز می توانید به آدرس تهران، میدان انقلاب خیابان کارگر شمالی 100 متر بالاتر از میدان انقلاب روبروی ورودی پارکنیگ مهرسان پلاک 2 طبقه اول مراجعه نمایید
#این مطلب یک رپورتاژ تبلیغاتی است و دیجیرو مسئولیتی در قبال آن ندارد.