پس از یک سال از فعالیت دو اپلیکیشن تلگرام طلایی و هاتگرام و اخطارهای مختلفی مانند اخطار تلگرام در مورد ناامن بودن آن، از روز 4 اردیبهشت 1398 گوگل نیز شروع به دادن هشدار در مورد جاسوسافزار بودن این اپلیکیشن و پیشنهاد به حذف آن را داده است.
در پی آن، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات روز پنجشنبه، 5 اردیبهشت تمامی پوستههای تلگرام را فاقد امنیت خواند و در توییتر نوشت: « برای حقالناس، در دی 96 گفتیم «همه» پوستههای فارسی تلگرام فاقد امنیتند و البته بر اساس جمعبندی مرکزملی فضایمجازی عمل کردیم. اکنون 127 پوسته غیررسمی در کشور است.»
با فیلتر شدن تلگرام در سال گذشته، اپلیکیشن پیامرسان داخلی از جمله تلگرام طلایی و هاتگرام بر سر زبانها افتادند و به محبوبیت بالایی در میان کاربران اینترنت در ایران دست پیدا کردند. به گونهای که براساس برخی آمارها، در حدود 30 میلیون کاربر دارند.
این درحالی است که تلگرام با وجود فیلتر شدن، در حال حاضر بین 45 تا 50 میلیون کاربر در ایران دارد.
از سوی دیگر مجتبی ذوالنوری، عضو فراکسیون ولایی مجلس آذر سال گذشته هاتگرام و طلاگرام را مانعی بر سر فیلترینگ تلگرام خوانده و گفته بود:
هاتگرام و تلگرام طلایی به عنوان دو اَبَر فیلترشکن هستند که کاربران از طریق آنها به تلگرام دسترسی پیدا میکنند؛ لذا وقتی دولت این دسترسی گسترده را ایجاد کرد، جلوی کوچ مردم به پیامرسانهای داخلی گرفته شد.
رئیس پلیس فتا، تلگرام طلایی را «آلوده به بدافزار یا نرمافزارهای جاسوسی» توصیف کرد و نوشت «اپلیکیشنهایی که از فیلترینگ عبور میکنند همانند تلگرام طلایی، دوستیابی و همسریابی، آلوده به بد افزار و یا نرمافزارهای جاسوسی هستند و به محض نصبشدن روی تلفن همراه، اقدام به ارسال اطلاعات به مقصد از پیش تعیینشده میکنند.»
براساس گزارشهای کاربران مختلف در رسانههای اجتماعی از جمله توییتر، فروشگاه اپلیکیشن گوگل با نام گوگل پلی، از طریق امکان حفاظت پلی یا Play Protect به کاربرانی که تلگرام طلایی یا هاتگرام را بر روی دستگاه خود نصب کردهاند اعلام کرده است که در حال جاسوسی از اطلاعات خصوصی کاربران است و پیشنهاد میدهد که این اپها را هرچه سریعتر حذف کنند. براساس گزارش برخی از کاربران بر روی توییتر، در برخی از موارد گوگل بصورت خودکار این اپها را حذف کرده است.