حمل و نقل بین المللی کالا امروزه با شیوههای گوناگونی چون حمل و نقل زمینی، حمل و نقل دریایی، حمل و نقل هوایی و ریلی امکان پذیر است که در این مقاله تصمیم داریم به آنها اشاره داشته باشیم.از دیرباز تا کنون داد و ستد و تجارت کالا یکی از نیازهای واجب و ضروری برای هر جامعه و کشوری محسوب میشده. همچنین یکی از بخشهای اصلی و ضروری برای بخش تجارت نیز حمل و نقل است. حمل و نقل بین المللی در واقع به حمل و نقلی گفته میشود که کالا به کشور دیگر وارد و یا از یک کشور دیگر خارج میشود. در ادامه برخی از شیوههایی که میتوان از طریق آنها کالاها را منتقل کرد، بررسی میکنیم تا بتوانید با بررسی هر یک از آنها بهترین روش را انتخاب کنید.
حمل و نقل هوایی
حمل و نقل هوایی که برای انتقال کالا از یک کشور به کشور دیگر مورد استفاده قرار میگیرد، یکی از شیوه و روشهای جدید حمل و نقل به حساب میآید. هر کشوری که پایانه هوایی باربری دارد میتواند از شیوه حمل و نقل هوایی استفاده کند. از مزیتهایی که این شیوه، میتوان به مواردی چون انتقال محموله در مدت زمان کوتاه، امنیت بالا، به حداقل رساندن احتمال فاسد شدن موادی چون مواد غذایی و برخی موارد مشابه دیگر اشاره کرد؛ البته در کنار مزایا، معایبی نیز برای این شیوه وجود دارد. برای مثال هزینهی بالای این روش یا محدودیتهایی که برای کالاها تعیین شده است؛ توجه داشته باشید حمل و نقل هوایی در کنار حمل و نقل دریایی از شیوههای محبوب به حساب میآیند.
شیوه های حمل و نقل بین المللی
شیوههای حمل و نقل بین المللی عموما شامل مواردی چون حمل و نقل دریایی، حمل و نقل هوایی، حمل و نقل زمینی و ریلی میشوند که هر کدام متناسب با ویژگیهایی که دارند در زمینهی خاصی مورد استفاده قرار میگیرند؛ همچنین لازم است بدانید که هر یک از شیوهها مزیت و معایبی دارند که شما باید پیش از انتخاب هر یک، از آنها مطلع شوید. علاوه بر این شیوهها، عموما دو روش دیگر نیز در حمل و نقل بین المللی دیده میشود که این دو روش را میتوان روش CARRIER و FORWARDER در نظر گرفت. دو روش نام برده شده در هر یک از شیوههای حمل و نقل بین المللی دیده میشوند که در هر شیوه علاوه بر شباهتهایی که دارند، از تفاوتهایی نیز برخوردار هستند. در ادامه هر یک از این دو روش حمل و نقل بین المللی را مورد بررسی قرار میدهیم تا با آنها آشنا شوید.
حمل و نقل زمینی
یکی از قدیمی ترین شیوههای حمل و نقل را میتوان شیوهی زمینی در نظر گرفت. حمل و نقل زمینی همچنان یکی از شیوه های حمل کالا در جهان به حساب می آید. توجه داشته باشید که حمل و نقل زمینی یکی از شیوههای مناسب برای حمل و نقلهایی محسوب میشود که قرار است بین دو فاصله کوتاه صورت گیرد. حمل و نقل زمینی بر خلاف حمل و نقل دریایی برای همگان در دسترس است و هزینهی کمتری برای بسته بندی و انتقال آن لازم است؛ اما از طرفی میتواند مشکلاتی چون فاسد شدن و یا رخداد یک حادثه را در پی داشته باشد.
تفاوت FORWARDER و CARRIER چیست؟
شرکت کریر در واقع به شرکت حمل و نقلی گفته میشود که به صورت ثبت قرارداد صورت میگیرد و عموما شرکت در چنین موقعیتهایی متعهد میشود که بار به موقع و بدون هیچ مشکلی به مقصد میرسد. در بیشتر مواقع شرایط به گونهای است که وسیله حمل و نقل به شرکت کریر تعلق دارد و یا توسط این شرکت اجاره شده است. این شرکت بر موارد دیگری چون بارگیری، تخلیه بار، تحویل بار، انجام مراحل گمرکی و بسیاری از مسائل دیگر نیز نظارت دارد و در زمینههای حمل و نقلی چون حمل و نقل هوایی، دریایی، ریلی و سایر شیوههای دیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرد. به نوعی میتوان گفت شرکتهای کریر در مقایسه با شرکتهای فورواردری از کارایی و اهمیت بیشتری برخوردار هستند. شرکتهای فورواردی در واقع اشخاص حقیقی و حقوقی هستند که توسط فرد صادر کننده یا فرستنده انتخاب میشوند، مبلغی را دریافت میکنند و در قبال آن امور لازم و ضروری ارسال کالا را انجام میدهند؛ اگر بخواهیم در یک تعریف ساده تر شرکتهای فوروارد را معرفی کنیم، میتوانیم بگوییم شرکتهای فورواردر به عنوان یک واسطه عمل میکند تا کالا بین دو یا چند کشور معامله شود.
حمل و نقل دریایی
حمل و نقل دریایی یکی از شایع ترین شیوههای حمل و نقل محسوب میشود که افراد در بیشتر مواقع آن را برای جابهجایی کالا مورد نظر خود انتخاب میکنند. از آنجایی که بیشتر مساحت کرهی زمین را آب گرفته است، نباید نگران محدودیت برای این شیوه بود. ایران نیز یکی از کشورهایی محسوب میشود که به واسطه دسترسی به آب های خلیج فارس میتواند بسیاری از حمل و نقلها را انجام دهد.
مزیت های حمل و نقل دریایی
حمل و نقل دریایی از مزیتهای بسیاری برخوردار است. برای مثال شما برای صادر کردن محصولات خود با هیچ محدودیتی روبرو نیستید و میتوانید به اکثر نقاط دنیا صادرات داشته باشید. یا برای مثال اگر تصمیم دارید به نقاطی دور کالایی را صادر کنید باید از این شیوه بهره ببرید. توجه داشته باشید حمل و نقل دریایی در مقایسه با حمل و نقل هوایی از هزینه کمتری نیز برخوردار است؛ بنابراین میتوان آن را یک انتخاب مناسب برای صادرات کالا در حجم بالا در نظر گرفت. حمل و نقل دریایی توسط کشتیهای بزرگ بارگیری انجام میشود. عموما این کشتیها از کانتینرهای مخصوص در جهت نگهداری از کالاها استفاده میکنند؛ کالا با توجه به نوع آن درون کانتینر قرار گرفته و سپس کانتینرهایی بر کشتی بارگیری می شوند. استفاده از کانتینر مزیتهای بسیاری دارد. به عنوان مثال میتوان به محافظت و مقاومت بالایی که برای محصولات ایجاد میکنند، اشاره کرد.
در این مقاله در رابطه با روشهای حمل کالا در تجارت بین الملل مانند حمل و نقل دریایی، حمل و نقل هوایی و حمل و نقل زمینی اطلاعاتی در اختیارتان قرار گرفت که با استفاده از آنها و بررسی هر یک، میتوانید روش مناسبی را برای حمل و نقل انتخاب کنید. https://www.bluelotka.com
این مطلب یک رپورتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغدهنده تهیه شده است