وقتی سیمهای تلفن و ارتباطات صوتی با ولتاژهای آنالوگ ایجاد میشوند به دستگاهی نیاز دارند که این دادههای دیجیتال را به دادههای قابل انتقال آنالوگ تبدیل کنند، ضمن اینکه در سمت گیرنده هم این دادههای آنالوگ دوباره به دادههای دیجیتال کامپیوتر تبدیل میشوند، چنین دستگاهی برای انجام این عملکرد مودم نامگذاری شده است.
در واقع مودم که مخفف دو کلمه انگلیسی ModulatorDemodulator است به کاربر امکان اتصال کامپیوتر به یک خط تلفن استاندارد میدهد تا بتواند دادههای الکترونیکی خود را ارسال و دریافت کند.
انواع مودم
با روی کار آمدن مودم و رواج آن بین کاربران و رونق گرفتن خرید و فروش مودم انواع متعدد آن وارد بازار شد. مودمها سیمی و بیسیم (وایرلس) هستند که البته این روزها مدلهای سیمی آن طرفداران چندانی ندارند. فرکانس مدلهای بیسیم هم بردهای مختلفی دارند. فرکانس 2.4 گیگاهرتز که بسیار رایج است، برد زیادی محسوب میشوند که از دیوار هم عبور میکند منتها در مقابل تداخل موجی که با وسایلی مانند مایکروفر یا تلفن بیسیم ایجاد میشود، از فرکانس 5 گیگاهرتزی ضعیفتر است. معمولا دستگاههای بیسیم از فرکانس 2.4 گیگاهرتز استفاده میکنند، از همین رو ممکن هست تا با سایر دستگاههای بیسیم تداخل پیدا کرده و نویز ایجاد شود. اما در فرکانس 5 گیگاهرتزی دادهها با سرعت بیشتری انتقال پیدا میکنند ولی برد کمتری به نسبت فرکانس 2.4 گیگاهرتز دارند و در برخورد با موانع به سرعت ضعیف میشوند.
از انواع مدلهای مودم میتوان به ADSL، وایمکس، 3G و 4G و همچنین مدل TD-LTE که به تازگی در کشورمان در برخی مناطق قابل استفاده است، اشاره کرد که این روزها به راحتی میتوان یکی از آنها را تهیه و با خود حمل کرد. در واقع با روی کار آمدن مدلهای وایمکس و جیبی مودمها، این دستگاهها را میتوان به سهولت با خود به هرجا برد تا در هر مکانی که نیاز به اتصال اینترنت داشته باشیم، از آنها استفاده کنیم.
برای مثال با رجوع به سایت دیوار با انبوهی پیشنهاد خرید مودم مواجه خواهید شد. حتی اگر میخواهید مودمی دست دوم بخرید تنها کافیست برای مثال عبارت خرید و فروش مودم کارکرده را جست و جو کنید تا انواع مدلهای دست دوم در کنار مدلهای نو این نوع دستگاهها را در بخش مودم و تجهیزات شبکه مشاهده کنید. در این سایت مودمهایی از برندهای مطرح جهان و ایران مانند سیسکو، هواوی، تی پی لینک، دی لینک، ایرانسل یا مبیننت با گارانتیها و گزینههای متعدد و معتبر قابل خریداری و استفاده هستند.
تفاوت مودم و روتر
اما شاید برای بعضی از کاربران این سوال مطرح باشد که تفاوت مودم با روتر چیست. روتر یا مسیریاب، دستگاهی است که دادههای اینترنتی را در شبکه مسیریابی میکند. هر روتر چندین پورت یا اینترفیس دارد که بر روی هرکدام از این پورتها، شبکه محلی یا LAN متصل شده است. تفاوت این دو نوع دستگاه هم در این است که مودمها عمدتا در خانه و نقطه پایانی اتصال استفاده میشوند در صورتیکه روترها دستگاههایی پایه هستند که در مرکز ارتباطات به کار گرفته میشوند. اما این روزها مودمهای ADSL تنها یک مودم ADSL نیستند بلکه با خرید این نوع محصولات، یک دستگاه مودم روتر دارید که علاوه بر عملکرد مودم و روتر، کاربرد عملکرد سوئیچ را نیز انجام میدهند.
سلام من مودم ثابت نسل چهار ایرانسل td-lte مدل b-5142 میخوام بفروشم یا با مودم های دیگر عوض کنم فقط یک سال استفاده کردم به علت ناراضی از شرکت ایرانسل میخواهم بفروشم البته با سیم کارتش مربوط به مودم هم میخوام بفروشم با تشکر