دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: سبزی های مخصوص قورمه سبزی چه سبزی هایی هستند؟
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > رپورتاژ آگهی > سبزی های مخصوص قورمه سبزی چه سبزی هایی هستند؟
رپورتاژ آگهی

سبزی های مخصوص قورمه سبزی چه سبزی هایی هستند؟

واحد تبلیغات 12 تیر 1398 ساعت 11:29
زمان مطالعه: 7 دقیقه
سبزی های مخصوص قورمه سبزی چه سبزی هایی هستند؟
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

یکی از مواد اصلی خورشت قورمه سبزی Ghormeh Sabzi همانطور که در اسم این غذا پیداست سبزی‎های معطر و تازه است. در این نوع خورشت هر چه از سبزی‎های معطر و تازه‎تری استفاده کنیم غذای ما خوشمزه‎تر می‎شود.

بهتر است که این سبزی‌ها را خودمان از بازار تهیه کنیم و آن‎ها را با دقت پاک کنیم و بشوییم و خیلی ریز به صورت ساطوری خورد کنیم. این کار بهتر از استفاده از سبزی‎های خورد شده و بسته بندی شده است. مقدار استفاده‎ی سبزی در این خورشت بستگی به تعداد نفراتی دارد که می‎خواهند این غذا را صرف کنند و همچنین بستگی به سلیقه و ذائقه‌ی افراد نیز دارد. معمولا همانطور که می‎دانید مقدار سبزی در قورمه سبزی از دیگر مواد اولیه مثلا لوبیا یا گوشت خیلی بیشتر است و در واقع می‏‎توان گفت مزه‎ی اصلی این خورشت به سبزی‎های موجود در آن می‎باشد.

سبزی‎های قورمه سبزی شامل سبزی‎های زیر می‎باشد:
• جعفری
• گشنیز
• تره
• اسفناج
• شنبلیله

سبزی های مخصوص قورمه سبزی چه سبزی هایی هستند؟البته مقدار استفاده از هر کدام این سبزی‎ها در شهرهای مختلف متفاوت است. مثلا در استان فارس یا در خوزستان از شوید نیز در مخلوط سبزیجات خود استفاده می‏‎کنند اما مقدار آن نسبت به سایر سبزی‎ها کمتر است. در این استان‌ها از تره و جعفری نیز بیشتر از سایر سبزی‌ها از جمله گشنیز و اسفناج استفاده می‎شود. همچنین در این استان‎ها سیر سبز نیز به خورشت خود اضافه می‎کنند.

در تهران سبزی قورمه سبزی تره، جعفری و مقدار کمی شنبلیله تر یا حتی خشک می‎باشد. در آذربایجان علاوه بر سبزی‎های معمول از چند برگ ترخون و مقداری برگ چغندر نیز استفاده می‎شود.

اگر می‎خواهید از شنبلیله‎ی خشک و به اصطلاح پودر شنبلیله استفاده کنید باید در ابتدا ان را کمی با آب خیس کنید و در اواخر پخت یعنی زمانی که تقریبا غذا آماده هست آن را به خورشت اضافه کنید.
زمانی که سبزی‌ها را شستید باید آنها را درون یک صافی بریزید و یا آنها را پهن کنید تا آب سبزی‌ها کاملا گرفته شود.

ارتباط جا افتادن قورمه سبزی با خورد کردن آن

نوع خورد کردن سبزی‌ها در جا افتادن قورمه سبزی خیلی تاثیر دارد. هر چه سبزی‌ها ریزتر خورد شود قورمه سبزی بهتر جا می‌افتد و حتی ظاهر بهتری نیز پیدا خواهد کرد.

یک عامل موثر در خوشمزه شدن، خوش رنگ شدن و لعاب‌دار شدن خورشت قورمه سبزی سرخ کردن کافی سبزی‌های آن است. سبزی‌هایی که به مقدار کافی تفت داده شده باشند رنگ قورمه سبزی را بهتر و طعم و مزه‌ی آن را مطلوب‌تر می‎کنند. معمولا وجود سبزی اسفناج درون قورمه سبزی باعث می‎شود این خورشت رنگ دلپذیری پیدا کند.

زمانی که دارید سبزی‌ها را تفت می‌دهید به خواص موجود در این سبزی‌ها نیز دقت کنید. به این جهت که ممکن است با تفت دادن بیش از اندازه خواص غذایی و مفید انها از بین برود . هنگامی که سبزی ها را سرخ میکنید با کمی روغن این کار را انجام دهید . یعنی در ابتدا روغن را در ظرف یا ماهیتابه ریخته سپس سبزی‌ها را به آن اضافه کنید و تفت دهید. استفاده از روغن جامد نیز باعث خوش رنگ شدن و لعاب‌دار شدن قورمه سبزی در انتها می‌شود.

بعد از اینکه سبزی‌ها را سرخ کردید، اگر مقدار سبزی شما زیاد بود می‎توانید آنها را بسته بندی کرده و درون فریزی بگذارید و در وعده‌های بعدی نیز از انها استفاده کنید. البته پیشنهاد می‎شود که تا قبل از سرخ شدن آنها را بسته بندی کرده و درون فریزر بگذارید چون اگر سبزی‌ها را با روغن جامد سرخ کرده باشید، روغن منجمد شده ممکن است برای سلامتی شما ضرر داشته باشد.

درصد استفاده از سبزی ها در قورمه سبزی

اگر بخواهیم درصدی برای استفاده از سبزی‌های معمول موجود در قورمه سبزی بیان کنیم، معمولا در هر خورشت قورمه سبزی 40 درصد از سبزی تره، 35 درصد از جعفری، 18 تا 20 درصد از گشنیز و 5 تا 7 درصد از شنبلیله استفاده می‎شود. همچنین می‎توانید به میزان دلخواه حدود نیم کیلو برگ چغندر یا اسفناج نیز به باقی سبزی‌ها اضافه کنید.

خواص سبزی های موجود در قورمه سبزی

در واقع سبزی‌های موجود در قورمه سبزی که اصلی‌ترین مواد قورمه سبزی نیز هستند دارای ویتامین‌ها و املاح و ارزش غذایی بسیاری هستند. مثلا اسفناج موجود در قورمه سبزی حاوی ویتامین های A , B . C و K ، آهن، پتاسیم و حتی پروتئین می‎باشد. خوردن اسفناج برای هر فرد امری ضروری است زیرا که از خشکی چشم جلوگیری می‌کند. خوردن اسفناج سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و باعث می‌شود بدن با عفونت های مختلف مبارزه کند و باعث کنترل میزان قند و فشار خون نیز می‌شود.

خاصیت تره در قورمه سبزی

تره‌ی موجود در قورمه سبزی نیز باعث درمان بسیاری از عفونت‌ها می‌شود. این سبزی از نظر خواص بسیار شبیه به پیاز و سیر می‌باشد اما بوی مطلوبتری نسبت به پیاز و سیر دارد. تره دارای مقدار زیادی آهن میباشد و دارای ویتامین‌های B1 و B2 نیز می‌باشد.‌ اما این سبزی به دلیل داشتن سلولز مقدار باعث نفخ میشود و برای کسانی که اختلالات روده‌ایی دارند چندان خوب نیست.

جعفری و خاصیت بی نظیرش

یکی از سبزیهای موجود در قورمه سبزی که خواص بسیار زیادی دارد جعفری می‌باشد . جعفری سرشار از انواع ویتامینهاست و دارای مواد معدنی مهم از جمله آهن و کلروفیل می‌باشد.
سبزی گشنیز نیز دارای ویتامین A , C و B6 ،آهن، کلسیم و فیبر می‌باشد. خوردن گشنیز به هضم غذا و عمل گوارش بسیار کمک می‌کند و خاصیت ضد نفخ و اشتها آوری نیز دارد.
اگر چه از شنبلیله به مقدار زیاد در قورمه سبزی استفاده نمی‌شود اما باید بدانید که یک قاشق غذا خوری تخم شنبلیله 35 کالری انرژی دارد و شامل موادی همچون فیبر، کربوهیدرات، پروتئین، چربی، آهن و منیزیم می‌باشد.

جهت آشنایی با عذاهای ایرانی دیگر مانند Zereshk Polo از سایت epersian food بازدید کنید.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy0
Angry0
Cry0
Surprise0
مقاله قبلی گوشی‌های سری «شیائومی می سی سی 9» رونمایی شدند؛ بهترین در سلفی گرفتن! گوشی‌های سری «شیائومی می سی سی 9» رونمایی شدند؛ بهترین در سلفی گرفتن!
مقاله بعدی ترفندهای یوتیوب 4 ترفند یوتیوب که شما را حرفه‌ای تر می‌کند
24 نظرات 24 نظرات
  • مینا says:

    خیلی عالی وجامع توضیح داده شده ممنون

    پاسخ
    • آآیلا says:

      خیلی عالی

      پاسخ
  • زینت says:

    ممنون از توضیحات خوبتون

    پاسخ
  • مونا says:

    عالیییییئ

    پاسخ
  • نوشین says:

    ما در تهران از سبزی جعفری و تره وگشنیز و کمی شنبلیه استفاده می کنیم و تازه

    پاسخ
  • فاطمه says:

    مادرخوزستان هفت نمونه سبزی استفاده میکنیم جعفری شویدگشنیزشنبلیله چغندراسفناج تره خیلی خوشمزه میشه

    پاسخ
  • اسنات says:

    مرسی همش درسته

    پاسخ
  • جمال says:

    بنده سراشپزهستم سمت جنوب
    ابادانیا یا درکل خوزستان اکثرا از۷نوع سبزی تازه معطر
    استفاده میکنیم و رب انار هم اضافه میکنیم

    پاسخ
  • شکوفه says:

    چقدرجالبه که هرمنطقه قورمه سبزی رو یه جور متفاوت درست میکنه.من قبلا فکرمی کردم همه ی شهرها مثل هم درست میکنن.ما مازندرانی ها هم مثل آبادانی ها یا خوزستانی ها این هفت نوع سبزی رو توی قرمه سبزی استفاده میکنیم.

    پاسخ
  • علی اکبر پرویزی says:

    عالی

    پاسخ
  • شیدا says:

    عالی بود و البته مفید

    پاسخ
  • ناشناس says:

    عالییییییییی

    پاسخ
  • نگین says:

    عالیه ممنون اشما

    پاسخ
  • لیلی says:

    سلام آیا با پختن ویتامین این سبزیجات از بین نمی رود؟

    پاسخ
  • مهنا says:

    خوب بود

    پاسخ
  • مرسانا says:

    ممنون ازراهنمایتون

    پاسخ
  • سپیده says:

    خوبه

    پاسخ
  • سامیه says:

    سلام کسی میدننه اسم سبزی شمالی اسمشون چیه

    پاسخ
    • یاسر says:

      خلواش،چوچاق

      پاسخ
  • بیتا شریفی says:

    خوبه

    پاسخ
  • ابی says:

    یه دفعه تره وجعفری مساوی شنبلیله چهل درصد اسفناج بیست درصد واصلا گشنیز نزنید محشر میشه بشرطی که قشنگ سرخ کنی

    پاسخ
  • ف رشته says:

    سلام ما تو شمال برگ چغندر و برگ سیر هم میریزم زیاد هم تفت نمیدیم میگیم سبز باشه.

    پاسخ
  • معلم says:

    خورشت سبزی قورمه مقوی است که دارای انواع سبزی های معطروویتامین دارودارای املاح معدنی مفید می باشد که باید کارخانه های کشت وصنعت که سبزی های پاک شده وخورد شده وسرخ شده واماده پخت قورمه سبزی درنقاط مختلف کشور راه اندازی وتولیدات بهداشتی واستانداردان به مصرف کشورووهمچنین به صادرات آن به کشورهای دیگربه بهره برداری وتولید زیاد برسد

    پاسخ
  • سپهر says:

    ما از سبزی گشنیز جعفری نعنا تره اسفناج کلفس شوید شنبلیله استفاده می کنیم

    پاسخ

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • تور روسیه
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

میت‌پد پرو 12.2

تبلت هواوی «میت‌پد پرو 12.2» و هدفون «فری‌بادز 6» از راه رسیدند

اوپو پد SE

اوپو پد SE معرفی شد؛ تبلتی اقتصادی با طراحی جذاب و نمایشگر 90 هرتز

اوپو رنو 14 و رنو 14 پرو

اوپو رنو 14 و رنو 14 پرو با دوربین‌های 50 مگاپیکسلی و عملکرد خیره کننده معرفی شدند

مطالب مرتبط

مهاجرت کاری متخصصان IT به آلمان
رپورتاژ آگهی

فرصت‌های مهاجرت کاری متخصصان IT به آلمان؛ از ایران تا برلین

23 اردیبهشت 1404 ساعت 14:30
چرا فروشگاه اینترنتی شما به سرور ابری نیاز دارد؟
رپورتاژ آگهی

چرا فروشگاه اینترنتی شما به سرور ابری نیاز دارد؟

22 اردیبهشت 1404 ساعت 13:00
گوشی آنر انتخابی هوشمندانه برای عکاسی حرفه‌ای
رپورتاژ آگهی

گوشی آنر انتخابی هوشمندانه برای عکاسی حرفه‌ای

21 اردیبهشت 1404 ساعت 15:00
شروع موفق در دیجیتال مارکتینگ با آموزش صفر تا صد سئو در تهران
رپورتاژ آگهی

شروع موفق در دیجیتال مارکتینگ با آموزش صفر تا صد سئو در تهران

21 اردیبهشت 1404 ساعت 14:30

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور