برای پیدا کردن آی پی دوربین میتوان از روشهای مختلفی اقدام کرد. کاربران میتوانند از یکی از روشهایی که در این مقاله مطرح خواهد شد برای پیدا کردن آی پی استفاده کنند.
چگونگی پیدا کردن آی پی دوربینهای مداربسته
با پیشرفت صنعت و تکنولوژی، دوربین مداربسته هر روز روانه بازار شده و برای کنترل محیطهای خارجی و داخلی مورد استفاده قرار میگیرند. این دوربینها نه تنها برای کنترل محیط مورد استفاده قرار گرفته، بلکه تصویرهای آنها به عنوان سند و مدرک برای اثبات جرم کاربرد دارد. از این رو دوربینهای متنوعی با قیمتهای متفاوت روانه بازار شده اند.
در کنار داشتن این دوربینها تجهیزات دیگری نیز برای راه اندازی دوربین نیاز است مانند دستگاه ضبط کننده تصویر و دیگر امکانات لازم از سوی دیگر پس از تهیه کردن تجهیزات لازم، اقدامات اولیهای برای راه اندازی دوربین مورد نیاز است. یکی از این اقدامات پیدا کردن آی پی دوربین مداربسته میباشد. به منظور انتقال اطلاعات باید آی پی دوربین را پیدا کرد. برای پیدا کردن آی پی دوربین میتوان از روشهای مختلفی اقدام کرد. کاربران میتوانند از یکی از روشهایی که در این مقاله مطرح خواهد شد برای پیدا کردن آی پی استفاده کنند.
با توجه به اینکه چگونگی پیدا کردن آی پی دوربینها از روشهای مختلفی امکان پذیر است افراد میتوانند یکی از طریق یکی از آنها اقدام کنند. روشهای پیدا کردن آی پی عبارتند از: مراجعه به کاتالوگ یا وبسایت، استفاده از اسکنر شبکه، استفاده از دستگاه NVR، برگرداندن تنظیمات به پیش فرض سخت افزاری، استفاده از نرم افزارهای تحت شبکه مخصوص رایانه و کمک گرفتن از مشاوران شرکت.
شما میتوانید برای دریافت راهنمایی بیشتر در این رابطه از مشاورین وبسایت الرت ایران کمک بگیرید.
واتساپ: 09905400083
تلفن تماس: 02188807085
1- پیدا کردن آی پی از طریق کاتالوگ و وبسایت
یکی از راههای دسترسی به ای پی دوربین مداربسته خواندن کاتالوگ و مراجعه به وب سایت است. به طبع در هر یک از آنها مشخصات محصول به طور کامل ثبت شده است. کاتالوگ دوربین شامل اطلاعات اولیه دوربین و تمام دستورالعملهایی است که کاربران با مطالعه آن میتوانند از نحوه کار کردن با دوربین و امکانات آن مطلع شوند. آی پی دوربین نیز در این دفترچه ذکر شده است. در صورت در دسترس نبودن دفترچه سایت برند دوربین منبعی مورد اعتمادی برای پیدا کردن آی پی است. در این روش ابتدا افراد وارد سایت شده و با وارد کردن مشخصات، میتوانند آی پی را پیدا کنند. همچنین لیست قیمت داهوا را میتوانید از سایت الرت ایران دانلود کنید.
2- پیدا کردن آی پی از طریق دستگاه NVR
روش دیگری که از طریق آن میتوان به ای پی دوربین مداربسته دسترسی داشت، دستگاه NVR است. نحوه بهره بری از این روش به صورت مرحله به مرحله بوده و اقدامات آن بدین ترتیب است.
در وحله اول منوی دستگاه را باز کرده و registration یا remote را انتخاب کنید. در این مرحله دستگاه به صورت خودکار شروع به شناسایی دوربین میکند. اگر دستگاه به صورت خودکار دوربین را پیدا نکرد اطلاعات آن را به صورت دستی باید وارد شود. در نهایت Devise Search را انتخاب کرده و در نهایت آی پی دوربینها به نمایش درمیآید.
هنگامی که کاربران، این روش را برای پیدا کردن آی پی انتخاب میکنند، همزمان امکان تغییر ای پی نیز وجود دارد. با انتخاب ایکون کناری IP میتوان آن را به نام دلخواه تغییر داد. البته باید این نکته را در نظر داشت که اگر افراد به صورت دستی اطلاعات دوربین مورد نظر را وارد کنند و همزمان IP مشابه دیگری وجود داشته باشد، دستگاه هشدار میدهد.
3- پیدا کردن آی پی دوربین از طریق اسنکر شبکه
سومین روش برای پیدا کردن آی پی دوربین به منظور راه اندازی آن، استفاده از اسکنر شبکه است. نام دیگر این آنها IP اسکنر شبکه بوده و میتواند برای هر برند متفاوت باشد. برای مثال برند هایک ویژن از SADP برای اینکار بهره میبرد.
مراحل پیدا کردن آی پی در این روش بدین ترتیب است. در وحله اول دوربین را به لپتاپ وصل کرده و سپس وقتی که لپتاپ به سوییچ متصل شد، آی پی و مدل دوربین قابل مشاهده است. این کار به نوعی دیگر نیز امکان پذیر است بدین صورت که اگر امکان اتصال دوربین یا دستگاه به سوییچ وجود داشته باشد، امکان اتصال لپتاپ به سوییچ وجود دارد. درضمن میتوان آی پی را به نوع لوکال آن تغییر داد.
به صورت دقیق تر میتوان گفت که با طی کردن مراحلی که در ادامه مطرح خواهد شد میتوان به آی پی دسترسی پیدا کرد.
در وحله اول برنامه را باید با زدن run as administrator باز کرده و سپس IP address انتخاب شود. در نهایت امکان تغییر آی پی وجود دارد. در صورتی که کاربران قصد تغییر دادن آی پی را دارند باید این نکته را مد نظر داشته باشند که نمیتوان آی پیهای مشابه برای دوربین و دستگاه NVR تعریف کرد.
4- پیدا کردن آی پی از طریق استفاده از نرم افزارهای تحت شبکه مخصوص سیستم
هنگامی که صحبت از دوربینهای تحت شبکه و پیدا کردن آی پی آنها میشود، علاوه بر روشهای فوق میتوان از نرم افزارهای مخصوصی که برای چنین دوربینهایی طراحی شده اند نیز استفاده کرد. عملکرد این اپلیکیشنها با اسکنرها متفاوت است.
این نرم افزار محدودیت مخصوص به خود را نیز دارد. این برنامهها تنها توانایی شناسایی دوربینهای تحت شبکه را دارند و نه دستگاه دیگری. و اما از مزیت آنها میتوان به شناسایی آی پی در تمام رنجها اشاره کرد. علاوه بر این مزیت این نوع نرم افزار نکات مثبت دیگری نیز دارد. دسترسی به تصویر و تنظیمات دوربین از طریق این برنامه به صورت مستقیم امکان پذیر است. در ضمن امکان ضبط و مشاهده تصویرها نیز وجود دارد.
استفاده از این روش مزایای امنیتی را نیز به همراه دارد. در روشهای دیگر ممکن است انتی ویروسهای موجود روی سیستم غیر فعال شوند و امنیت اطلاعات افراد به خطر بیفتد. در روشهای دیگر که باید از مرورگر استفاده شود، نصب پلاگین دوربین روی مرورگر الزامی است.
به طور کلی استفاده از چنین نرم افزارهایی مزیتهای خود را به همراه دارد. البته نرم افزار مربوط به هر شرکت متفاوت بوده و به طبع قابلیتهای مخصوص به خود را دارند. برای نحوه استفاده از آن میتوان از مشاوران آن کمک گرفت.
5- نرم افزار کاربردی برای همه دوربینها
همانطور که پیش از این گفته شد، نرم افزارهای هر برند مخصوص به خود بوده و قابلیتهای خود را دارند. البته نرم افزارهای دیگری نیز برای انواع دوربینها وجود دارد. یکی از این نرم افزارها Advande IP Scanner میباشد. به کمک این نرم افزار تمام شبکهها قابل جستجو بوده و میتوان IP تمام دوربینها و دستگاهها را میتوان پیدا کرد. برای دانلود نرم افزار کلیک کنید.
روش استفاده از این نرم افزار بدین ترتیب است. در ابتدا برای استفاده از این نرم افزار سیستم باید به شبکه متصل باشد. سپس برنامه را اجرا کرده و next را انتخاب کنید. پس از این مرحله برنامه به صورت خودکار تمامی دوربینها را پیدا میکند. به کمک این برنامه میتوان علاوه بر IP دوربین به firmware و MAC model دوربین هم دسترسی پیدا کرد.
نرم افزار دیگری که میتوان برای پیدا کردن آی پی از آن استفاده کرد، IP Config Tool نام دارد. این نرم افزار روی ویندوزهای ۷ و ۱۰ قابل اجرا است. در این نرم افزار نیز دوربین تحت شبکه باید به شبکه متصل شود. در مرحله بعد ابزار config را باز کرده و لیست دستگاهها قابل مشاهده خواهد بود. پس از آن با انتخاب و وارد کردن رمز عبور و نام دستگاه میتوان IP دوربین را تغییر داد. البته ای پی جدید نباید مشابه ای پی های موجود دیگر باشد.
6- پیدا کردن آی پی از طریق برگرداندن تنظیمات به پیش فرض سخت افزار
نام دیگر این روش همان تنظیمات کارخانه است. پیشنهاد میشود تمام کاربران ابتدا روشهای فوق را امتحان کرده و اگر از هیچ کدام از آنها نتیجه مطلوب نگرفتند این روش را امتحان کنند. این روش تنها برای زمانی نیست که آی پی در دسترس نیست، بلکه زمانی که کاربر آی پی را تغییر داده و آن را به یاد ندارد نیز کاربرد دارد. بر روی برخی از دستگاهها دکمه ای بدین منظور تعبیه شده که با فشار دادن آن، دستگاه به تنظیمات اولیه برمیگردد.
کلام آخر
با توجه به نیاز فعلی افراد به کنترل محیط کار و منزل، دوربینهای مداربسته مورد استفاده قرار میگیرند. شرکتهای مختلفی چنین دوربینهایی را تولید میکنند. برای آگاهی از نرم افزار پلاک خوان و راه اندازی این دوربینها مستلزم تجهیزاتی نظیر دستگاه ضبط کننده و نرم افزار مخصوص خود دوربین میباشد. و البته برای راه اندازی دوربین باید از IP آن اطلاع داشت. پیدا کردن IP دوربین ها از روشهای مختلفی امکان پذیر است. ساده ترین روش چک کردن کاتالوگ، وبسایت و یا کمک گرفتن از مشاوران آن شرکت است. اگر این روش جوابگو نبود میتوان از نرم افزارهای مخصوص هر دوربین، اسنکرها و دستگاه NVR برای پیدا کردن آی پی استفاده کرد. برخی از این نرم افزارها مخصوص خود دوربین بوده و برخی دیگر برای دوربینهای متفرقه نیز قابل استفاده هستند. اما اگر تمام این روش ها کمکی به پیدا کردن آی پی نکرد میتوان دستگاه را به تنظیمات کارخانه برگرداند.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.
سلام آموزشی دارید که p2p دوربینهای مداربسته داهوا و هایک ویژن رو برامون توضیح بده؟ روی همین سایت الرت ایران هست؟